Вноска "здраве" скача с 2 на сто до 10%

До сряда НЗОК плаща закъснелите пари на лекарите
8 мар 2010 13:00,
557
Вноска "здраве" скача с 2 на сто до 10%
Снимка: Булфото

Премиерът обяви, че в сряда на правителственото заседание ще бъде взето решение за отблокиране на 350 млн. лв., които ще бъдат предоставени допълнително на НЗОК.

"Ще предложим и 2% повишаване на здравната осигуровка. В момента тя е 8% – най-ниската в Европа", отбеляза Бойко Борисов.

Министър-председателят е категоричен, че превеждането на средствата на лекарите оттук насетне ще бъде редовно, но в същото време няма да спрат проверките заради протестите на лекарите.

"Работи се активно по тях и скоро ще имаме резултати, които публично ще обявим", каза още той.

По думите му до сряда Министерството на финансите ще изплати дължимите суми на лекари, стоматолози и болници.

Борисов обясни, че забавянето се е наложило заради това, че са се изплащали парите им за ноември и декември миналата година.

На свой ред шефовете на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз – д-р Цветан Райчинов и д-р Николай Шарков, обявиха, че правителството има волята да изведе държавата от кризата.

Още по темата

"След като имаме успешен диалог помежду си, трябва да е ясно, че ще се работи в посока по-добро здраве за българина и реформа в системата на здравеопазването", убедени са те.

"За първи път откакто съм в системата, имам пряк контакт с министър-председател, министър на финансите и всички отговорни фактори в държавата", изтъкна д-р Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
516
0
 
1
 
! Отговори
...20%.. преди 14 години
По_добре мизерните си заплати да ги дадеме на управляващите,за да не се тревожим повече за вдигнати такси и цени,зависещи от тях.Народа се чуди как да свързва двата му края,те са тръгнали с тези пари, магистрали да строят.Два % няма да ви стигнат,поне 20%,но и тези няма да стигнат.
515
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 14 години
ПРЕДЛАГАМ-2-4% ДА ЗАПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ,ВМЕСТОДА ИМ ГИ ПЛАЩА БЮДЖЕТА.Т.Е. НИЕХАЗНАТА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ-ПРИ ТОЛКОВА РАЗДУТА АДМИНИСТРАЦИЯ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ НА ФОНА НА НАШИТЕ ДОХОДИ--ЩЕ ПЛЯСКАМЕ С РЪЦЕ ДА ВЗЕМЕМ ДА ИНИЦИИРАМЕ НЕЩО В ТОЯ ДУХ
514
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 14 години
WEDNAGA SYKRA6TAWAM 4OWEK
513
0
 
2
 
! Отговори
8yt9 преди 14 години
ще ги вдигнат с 2% , но тогава над 20% ще спрат да внасят , колкото повече вдигат данъци и осигуровки толкова повече хора ще спират да плащат - нямят възможност господа , все пак трябва и да се яде , а не само да се плащат данъци
512
1
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
do koga ste mo viarvame
511
1
 
1
 
! Отговори
Овчица преди 14 години
Овцете към доилките - бегом марш !
510
0
 
1
 
! Отговори
hujawes преди 14 години
Какво стана с коментарите на dnes.bg/politika/2010/03/09/napisal-sym-si-ostavkata-na-pravitelstvoto.87378 за оставката на Бойко>? Аз ли се бъгнах или ......???
509
0
 
2
 
! Отговори
чичо аристотел преди 14 години
След като полицаи учители военни и *** не плащат осигуровки щевдигат на другитехора и 100 лева на месец
508
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
да бе да
507
0
 
5
 
! Отговори
омръзна ми преди 14 години
трябва това правителство да се вслуша в народа ,ако иска да просъществува.И да не плаши с оставки.Като си решил без много много да говоришПОДАЙ Я! Да ама ти говориш,може би усещаш,че даже и да не си я подадеш пак си отиваш,че може и съвсем скоро.Писна ми!Живот ли бе да го опишеш.....
506
0
 
7
 
! Отговори
МНОГО ЯДОСАН преди 14 години
ИМА ЛИ СМЕЛЧАЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА,ДА СЕ ВДИГНЕМ НАЙ ПОСЛЕ И ДА ОПРАВИМ НЕЩАТА. ДА ВИ КАЖА ЧУВСТВАМ СЕ ОЗВЕРЯЛ. ДОТЕГНА МИ ТОЗИ ЖИВОТ НА МИНУС И НА КРЕДИТ. ПИТАМ СЕ НЯКОГА ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЪМ ЧЕСТЕН И ЗАЩО НЕ СЪМ СЕ НАУЧИЛ ДА КРАДА И ДА ПРАВЯ ДАЛАВЕРИ?ТУК В БЪЛГАРИЯ ЯВНО САМО ТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ!ПРИЗОВАВАМ КЪМ БУНТОВЕ!
505
0
 
3
 
! Отговори
потърпевш... преди 14 години
йошур - данък-десетяк върху селскостопанската продукция (йошурджии) - български чорбаджии, десетари, които събирали данъка десятък.Такъв е имало през 500-те години чуждо присъствие от 14 до 19 век - и забележете - събиран от българските чорбаджии.Сега колко йошура има?1. 20% ДДС - значи два йошура2. 30 до 40% ДОО - значи 3 до 4 йошура3. и сега ако въведат 10% за здраве - още един йошурЕ,- 6 до 7 йошура много ли са? или трябва още една риза да се смъкне от гърба на изстрадалия народ?!
504
0
 
4
 
! Отговори
до 467 преди 14 години
ПОКОРНО БЛАГОДАРЯ ЗА СМЕТАНКАТА!Само че,явно не сме се разбрали.Да наистина съм работила 30 години,но 15 от тях са в частния бизнес и не съм плащала по 10 лева.Но не тук е въпросът.Имам приятели в Щатите от 10 години.Те казват,че осигуровките там влизат в личен фонд,и ако не ги ползваш,после ги дават на наследниците ти.А МОИТЕ ПАРИ,КОЛКОТО И ДА СА ТЕ,ПОТЪВАТ НЯКЪДЕ.Това се отнася за всички хора.Питам ЗАЩО???
503
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Ехе! 3000 лв заплата. Ами да дават на всички по толкова направо и всички да сме богати а?
502
0
 
2
 
! Отговори
ПЛЮС 2% преди 14 години
Дай ми 3000 хил.лв. заплата вземи не 10% а 30% от моята заплата,на драго сърце!За вземане еша ви няма,за нула време еднакви ще сме с Европа.
501
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като има резерв защо увеличават с 2% здр. осигуровка ? Защото резерва е само на хартия. Защо ни е нужна здр. каса ? За да може да се източва. Решение- поименни здравни сметки или частни здравни каси.
500
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 14 години
ГЕРБ не може да спре крадците. ГЕРБ издевателства над малките хора осигурявайки на крадците още пари за крадене.Затова масови протести на 15.03.2010 от 11 часа пред Финансовото министерство в София и пред поделенията на НАП във всички по-големи градове. Още инфо за протестите търсете във Фейсбук.
499
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
по ТВ, една пенсионерка твърди, че подкрепя стачката на лекарите защото заплатите им били малки. Предлагам, за да ги увеличат, пенсионерите да плащат за GP, колкото плащаме всички, а не по 1 лв.! Безобразие е лекарите да стачкуват активно, става въпрос за живота и здравето на хората. Има професии, които не трябва да се стачкува ефективно: представете си, че енергетиците спрат тока навсякъде, това ще доведе до тотален хаос. Лекарите нямат право да си ираят с живота и здравето на хората!!!!!!!!!!
498
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добър ден другарю Бойко Борисов......:))))
497
0
 
4
 
! Отговори
до 524 преди 14 години
Вярно е, че съм се Убъркал, но ти тотално си се Объркал с тия акции на ЦЦ. Не забравяй, че правителството не е само ЦЦ, ама какво съм седнал да се обяснявам, като не ги подкрепяш поне не им помпай излишно самочуствието.