Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ

Министерството на Дянков ще ги коментира, но едва в петък
17 мар 2010 13:04,
325
Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
11
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Каке, ами то антикризисните мерки са измислени. Ако трябва да ти го обяснявам е дълго, но в общи линии ако се направи обратното на това, което предлага Боко може да се каже, че ще имамаме една прилична антикризистна програма.
59
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 14 години
абе ти луда ли си, каква си? като си ЗА него - сЕди дОма, чЕти шок
58
4
 
6
 
! Отговори
чувствителен преди 14 години
ами че естествено най-чувствителните слоеве от обществото са онези, в чиито джобове ще бръкнат най-дълбоко! Естествено това не са така наречените "дебели З...ници", защото в техните джобоне не щат да бъркат!
57
2
 
6
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
на това правителсто, както и на предишните не им дреме нито за България, нито за българския народ! Всеки е хванал "фандък" към чужбина и гледа там да се подсигури! Докарват разни юпита, Дянковци, Мянковци тук да събират пари и мат`рял за докторатите си и след тях - ПОТОП! Хвърлят ни прах в очите с показни акции, от които са потърпевши само анаболни биячи и ние се кефим като *** на торта. На следващите избори - нито един човек в "тъмната стаичка" - да ги видим тогава!
56
2
 
9
 
! Отговори
нервна преди 14 години
Това недоразумение еврейско наистина ли смята да обложи мизерна пенсийка от137 лв.с данък?! Аз пък имам по-добър антикризисен план. Министерси съвет воглаве с министъра-наполовина,НС-50-60 човека,цялата президентска институция,барабар с антуража-аут.И да си приберат парите от Галеви,Божкови,Кирови идр.сродни,а не да се опитват за пореден път да отупат брашняния чувал - редовия гражданин.Айде,да хвърля оставката и да се измита при леля си Кристалина.Че да не го линчуваме!
55
3
 
12
 
! Отговори
Vik преди 14 години
Ето едно с което предлагам да започнем- Незабавна смяна на Министър Дянков и забрана да стъпва на територията на България поне 30 години!!!!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да излезеш на околовръстното и с набраните пари да подкрепиш бюджета на Дянков.
53
2
 
15
 
! Отговори
SKUMITO преди 14 години
Е стига вече .Ако вземaт че наистина приемат подобни глупости аз се махам. Ми то това си е геноцид .Не стига че България е най-антисоциалната държава в Европа ми и на по зле върви.
52
3
 
15
 
! Отговори
Nerealen преди 14 години
Мерките на Дянков се обобщават така- нямаме пари, ами дай да взимаме повече и да даваме по-малко на хората!! Егати мерките, егати антикризисната политика!!!
51
2
 
15
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Абе къде са Гербавите и форума да обяснят, че Боко е десен и провежда дясна политика???? Че от тия мерки освен увеличаване на изземвания от държавата БВП аз друго не виждам. То по време на криза асиоматично не следваше ли да се намаляви или поне запазва данъчната тежест и да се свиват държавните разходи? А от това, което искат тия е точно обратното още повече държавни разходи, за сметка на увеличаване на данъчна и осигурителна тежест. Или аз не разбирам и Дянков си е купил дипломата!
50
2
 
18
 
! Отговори
Симето преди 14 години
Този комплексар е на всичкото от горе и ***!
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За другото не знам но партенката за пенсионерите я пусна Тотьо Младенов.Е какво сега на един министър ли да не вярваме?
48
11
 
2
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 14 години
ДАЙТЕ ВИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕЗА АНТИКРИЗИСНИ ДЕЙСТВИЯ
47
9
 
10
 
! Отговори
отвратена преди 14 години
Гласувах Герб, ЗА министър Дянков съм, Но майчинството да се намали - О НЕ, НЕ СЪМ СЪГЛАСНА. Ще има ли още изненади г-н Дянков ? Стига, моля Ви.
46
3
 
11
 
! Отговори
иво преди 14 години
Тъпанарите, предлогащи подобни мерки, ще трябваб да започнат от себе си. Всички депутати, министри , кметове и държавни служителиб , трябва да си намалят доходите , да се въведат извъредни мерки за крадци на фондове, да се обложи хазартът и има още поне стотици мерки, които трябва а се предприемат, преди да посегнат на пенсиите на пенсионерите. А между другото , защо ние сме единственната страна , която не е взела заем от МФ. Не е необходимо да се харчи, нека да стои резерв в БНБ, защото вече
45
3
 
12
 
! Отговори
111 преди 14 години
То еясно, че Бойко си е пожарникар, ама поне да се беше обкръжил с кадърни министри.
44
2
 
17
 
! Отговори
нели преди 14 години
как не ви е срам само да мрънкате а като има протести си седите кротко и чакате друг да ви свърши работа това е българина
43
6
 
4
 
! Отговори
rio преди 14 години
Тая партенка е пусната от Синдикатите. Единствените синдикати в света,които са деструктивна сила в една държава. Спомням си как по време на стачката на учителите, точно в разгара й един висш синдикалист на име Димитър Манолов, бивш редовен участник в "Сблъсък", реши,че не е съгласен с исканията на учителите и реши да се отдръпне. И Желязков и Тренчев вече доста се оядоха. Така че и там е време за промени.
42
6
 
12
 
! Отговори
куку преди 14 години
дянков=гмо!и моля, спрете да му качвате снимки на тоя, че вече ми се повдига от него..
41
2
 
11
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Данчо, и 500, и 5 000 ще дам, ако няма да съм повече в блатото! А ти, сигурен ли си, че като дадем по 50 лв и блатото ще изчезне?! Аз щото абсолютно не съм! Даже напротив, виждам го по дълбоко да става....