Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ

Министерството на Дянков ще ги коментира, но едва в петък
17 мар 2010 13:04,
325
Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
каде са *** дето гласуваха за герб да ги питам нямаше ли между тях един които да става за министър на финансиите .тоя *** ни е.б.а мамата .комунистите крадаха но бяха тарикати а този е типичен комлесксар с мания за величие
39
3
 
14
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Винаги съм подозирал, че гербавите привърженици са с болшевишко мислене, сега вече съм абсолютно убеден! Какви са тези глупости, уважаеми гербави?! Дянков такъв, Дянков онакъв, Бойко да го махне, щото го резили?! Това ми звучи точно като "човекът греши, партията - никога" Защо плюете по Дянков?! Борисов е главният виновник за всичките ви беди! Не го ли разбирате все още?! Дянков е машата в неговите ръце, и накрая ще си го отнесе, за да излезе Боко от ситуацията бял и неопетнен! Всички затънали в ***, покрити с цялята помия, в която ни вкара! И нас, и България! Само той, бял, лъскав и невинен! Може ли да сте пък чак толкова елементарни и да не се усещате......?!?!?!?!
38
4
 
14
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Ама вие какво сте очаквали? Отговорете си на въпроса кой е Боко и откъде се пръкна и би трябвало да разберете простата истина! ГЕРБ и Боко са партия създадена и финансирана от олигарсите на БКП! Ако някой е толкова глупав да смята, че те са финансирали този проект България да стане нормална държава са луди. Целта е една - да се запазят приходите на олигархията и цената на кризата да бъде платена от останалите. С тези мерки има едно сигурно нещо - обикновения българин ще стане още по-беден, а олигархията още по-богата и неизхвърляема!
37
2
 
2
 
! Отговори
някой преди 14 години
прав си ламбо
36
3
 
11
 
! Отговори
Dan преди 14 години
До сега за 22 години "преход" нито се подобри здравеопазването (въпреки,че си осигурен си плащаш) нито сигурноста ни е на ниво(ако познаваш някоя мутра е по-вероятно да си намериш колата), нито пътища се построиха, нито АЕЦ Белене (за толкова години!)! И повечето (не всички) са недоволни от наглите управляващи прибиращи колосални комисионни ,и от изброените по-горе неща но ти искат 50лв. и ти си готов пак да си в блатото но да не ги дадеш,ЗАЩО?А децата ни за тях помислихте ли,отворете си очите!
35
3
 
9
 
! Отговори
doomchant преди 14 години
На печелившите, честито! Следващото теглене е след 3 години и половина!
34
3
 
17
 
! Отговори
ЛАМБО преди 14 години
От балтията ОТНОВО са изключени *** и ОЛИГАРСИТЕКакто винаги досега ...ОЛИГАРСИТЕ отново остават с най-низката ставка от 10% ДДС. А на запад ги ОБЛАГАТ до 90 %*** пак ще получават ДВОЙНИ помощи и ЧЕТВОРНИ детски спрямо българите. Пари има за тях.БОРИСОВ, ДЯНКОВ, СИДЕР, ИВАН КОСТОВ, ДОГАН са ***-ФАШИСТИlambo.blog.bg/politika/2010/03/15/edinstveniia-spasitelen-pyt.511482
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че той Вдянков си свърши поразията - внесе стотици милиони държавни пари в депозити при банки в които е работил... и ПОЗНАЙТЕ КОЙ Е ВЗЕЛ КОМИСИОННАТА. ПОЗНАЙТЕ И КАК ЩЕ СИ ЖИВЕЕ КАТО ГО ИЗГОНИМ ОБРАТНО В САЩ И ПОЗНАЙТЕ КОЙ ЩЕ ДУХА СУПАТА НА "ГЕНИЯ" ИКОНОМИСТ-БАНКЕР.
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това правителство са ***! Аз също ще изляза на протест! В момента се извършва геноцид над цялата нация! Всички възрасти, всички прослойки, всички групи хора са подложени на този държавен геноцид! Никой не е пожален!
31
4
 
24
 
! Отговори
Бременна преди 14 години
***! ПЪЛЕН ***! ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН. *** ПЪЛЕН. НАМАЛИ МАЙЧИНСТВОТО И ТОГАВА СЕ ЧУДИ ЗАЩО ПЛАЩАШ НА *** НЕ НА БЪЛГАРИ. НЕ ЩЕ ИЗБЯГАМ ОТ БЪЛГАРИЯ АМИ НЕЗНАМ КАКВО. СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА. ПРОСТО МЕ Е СРАМ
30
2
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
и на мене така ми се чини
29
3
 
15
 
! Отговори
Вайс преди 14 години
Нищо от тези "мерки" няма реално да се случи. Първо, защото е видно с просто око, че 90% от мерките са незаконни и безумни. Второ, защото ако това се случи, хорта наистина ще излязат с тоягите и ще има променени до неузнаваемост физиономии. Трето, защото ако този Дянков е наистина един ненормален шизофреник, на които явно му хлопа дъската, то премиерът е далеч по-умен и досетлив. Той знае къде е краят....
28
4
 
18
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Криза криза криза добре тя е за цял свят но в България е на квадрат всички страни излизат от нея а България затъва в момента сме най бедната страна в Европа трябва някой да понесе отговорност за това......
27
4
 
19
 
! Отговори
до 24 преди 14 години
*** ***. Господ да те съди теб.
26
4
 
30
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Не знам защо, но моите подозрения, че основната задача на Боко и ГЕРБ е да реабилитират комунистите и то в такава степен, че след тяхното управление никой в тая държава дори и да не си помисля да гласува за нещо различно от БСП! Поне действията им до момента са единствено и само в тази посока.
25
2
 
29
 
! Отговори
Д-р Дрейк преди 14 години
Много яко ще подпомогнат бизнеса гербавите. При тези тревожни очаквания в хората всеки ще си стиска паричките, и ни на ресторант ще отиде, в магазина ще взема най-необходимото, да не говорим за луксозни харчове. Не е ли по-добре да се стимулира потреблението ?
24
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бате, така е, като свършват парите в държавата, ше затягаме колана здраво. По-добре сега да обложат с 10% пенсиите, вместо след 12 месеца да ги спрат. Тогава ще питате къде *** гладните.
23
5
 
23
 
! Отговори
Vik преди 14 години
Ако това стане факт- лично аз извлизам на протест и търся междувременно начин да се махна от това безумие наречено държава!!!!!
22
4
 
19
 
! Отговори
Фр.Т.Мититаки преди 14 години
иначе не съм таков, ана сЕга че кажем: Оти ви не *** макьята ниедна на вазе, дебелогъзи ГЕРБОВЦИ! Аре, мъна и си одете усвет! А, то бива, бива ама манара не бива!
21
5
 
24
 
! Отговори
111 преди 14 години
към 9: *** си ти, щом не разбираш, че Дянков за да се докаже, да имаме малък дефицит, съсипа безнеса.