Тристранката обсъжда плана "Антикриза"

По обед ще разберем какво съдържа пакетът от мерки
23 мар 2010 08:57,
172
Тристранката обсъжда плана "Антикриза"
Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество (КНСБ, КТ „Подкрепа“ и кабинетът – бел. ред.) ще обсъждат днес пакета от мерки за подкрепа и устойчив растеж на българския бизнес, предложен от правителството.

Снощи от синдикатите оповестиха част от мерките, които са получили от кабинета „Борисов“.

Още по темата
22 мар 2010 18:12
686
Сред тях са:

- увеличаване на ДДС с 2%;

- ограничаване на средствата за фонд „Работна заплата” до 90%, без МВР и без МО;

- приватизация на „Топлофикация-София” и на НДК.

От страна на бизнеса Васил Велев /Асоциация на индустриалния капитал/ коментира, че в предложения от правителството пакет се съдържат голяма част от предложените от работодателите и синдикатите мерки, но отсъства най-важната – незабавно изготвяне на график и издължаване на държавата към бизнеса.

По думите му в пакета от мерки били възприети и различни предложения за пазара на труда – като например така наречената „икономическа ваканция” - до три месеца неплатен отпуск, при условие, че са изчерпани всички други средства за задържане на персонала при спаднали обороти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези 2% можеда да ни ги спестите като прасечате източването на ДДС!И всеки който е откраднал и ЛЕВЧЕ от майка България да го върне с лихва!Държавата ако си върне ТЕЦ,ВЕЦ,НЕК и т.н.и прибира печалбата в хазната може и да се оправим!
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябваше да минат 8 месеца откакто ГЕРБ е на власт, че да се сетят, че непрекъснатият вой срещу Станишев няма да напълни хазната, все пак. Чак сега вдянаха, че е необходима антикризисна програма! Съмна се :)))
167
0
 
4
 
! Отговори
Борисов преди 14 години
Абе, ***, Дянков ви каза, че няма вече криза, а вие продължавате да риете.
166
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Като чета последните коментари си мисля, че всеки народ си заслужава управниците. Те ни точат секирата, а ние се обиждаме помежду си и ако не сме пред компютрите ще се хванем гуша за гуша, вместо да хванем тези, които са ни докарали до това дередже. Е, управници, дерзайте! Пак ще направите каквото ви хрумне без да срещнете никаква съпротива!
165
1
 
3
 
! Отговори
Soq преди 14 години
разбирам :) имаш сериозен душевен проблем и търсиш място за изява ........... намерил си го тук :) успех и скорошно оздравяване ;)
164
1
 
2
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Бат ти Гойко ми е сетна грижа, но пък, обичам да стъпвам по муцуните призвани разбирачи на парите като теб. Не може само работа, трябват и забавления.
163
0
 
2
 
! Отговори
Soq преди 14 години
като няма какво да правиш вземи се разходи и си похарчи парите дето си изкарал да дадеш едно рамо на бат Гойко ;)
162
2
 
1
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Може и да съм "изтрещял", щом си хабя думите за нещастни лайнца като вас.Ама, нямам какво да правя. Също като вас, червеният тъпан, за когото работя, си няма хабер от истинска работа. Възложената ми си я свършвам бързо, бързо, плащат ми като на началник и си живеем щастливо. Като вас, като животни.
161
0
 
5
 
! Отговори
zorba преди 14 години
Имаме 71 българи в Чили по сведение след земетресението. Защо имаме посолство там?Какъв бизнес правим с Чили? И колко ни струва на нас данъкопладците годишно това?
160
1
 
1
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Евалла, бе кармазъ домус. Вярно, шефът ми, също като тебе, грухти, че управление на парите не се учи, просто го можеш. Голям майтап щяхте да сте, ако не бяхта толкова миризливи. Едно обаче е сигурно - все свършвате в калта или под земята, преждевременно.
159
0
 
2
 
! Отговори
Soq преди 14 години
изтрещял си пич :)))
158
1
 
1
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Ще ти се да млъкна, но ще ти се изплюя пак в дзурлата. Знам, че се имаш за велико и искаш хора като мен да ти работят, по призвание. Но, аз работя (за добри пари) за господарите ти, които ти можеш само да излизваш. Нямаме дефлация, червено, защото господарите ти "регулират" "пазара" и тук и в цялата "постсъветска" зона. Просто е, нашите храни например се изнасят от господарите ти (хоп, печалба), тука - дефицит, същите внасят от където е най-евтино (хоп, пак печалба). За тебе - трохите в ***.
157
1
 
1
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
примери се .Твоето призвание е да работиш заради мен и такива кото мен.Защото за разлика от теб аз познавам парите!!
156
1
 
5
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
Инфлацията си е инфлаци бе некадърник.Като сме в криза вече почти година и имаме свиване на потреблението с близо 40% спрямо същия период от предната година .защо нямаме дефлация ами точно обратното .че даже Дянков да ми се хвали .че за месец февруари за първи път имаме толкова нисък ръст на инфлация от както тия баламурници са на власт.Млъкни и се скрий някаде.Намери тука трибуна за болния си мозък.Може много да си чел ама си *** .затова ти казвам твоето призвание е да работиш заради мен.
155
2
 
2
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Ми да, доживяхме червени *** трето поколение пак да ни определят за ненормални. Вярно, в среда от ненормални, нормалният изглежда ненормален. Но най ме кефи, когато лежачи хортуват за работа, все едно кучето да оценява месаря.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за да ви излизат сметките с бюджета на държавата първо трябва да излизат сметките в семейния бюджет вееееее от къде да ви ги вземат хората иначе че да ви ги дадът на тъпата държава на държавата пука ли и как едно младо семейство примерно със доход 700 лева преживява в момента или пък пенсионер със 150 лева пенсия не нали а защо на тези хора трябва да им пука как държавата ще се оправя с малко пари ***
153
0
 
3
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
Що му обръщаш внимание на работния ненормалник.Нека си работи в лудницата теб кво те засяга.Аз лично го познавам тоя тип хора -много лаят .а работа за пет пари не вършат!
152
0
 
2
 
! Отговори
работещ преди 14 години
"Moge li po vreme na kriza da imat pravitelstveni razhodi po 18000 leva godishno." Съвършено прави сте, не може, ама в Родината - може, защото сме много кротки. Справка - гърците. Те протестират против "икономиите" като казват, че се правят икономии от тези, които не могат да си го позволят. Прави са. а ние сме кротки.
151
0
 
5
 
! Отговори
софиянеца с колелото преди 14 години
това не е план анти криза това е план пълнене на хазна чудно ми е как финансов министър на една държава пък било то и българия няма да прави разлика между световна фифансова криза и собствения си смешен бюджет мерки срещу кризата са точно обратните на тези който предлагате господин *** а това вашето е мерки за пълнене на хазната и как очаквате държавата да има пари като никой в нея освен мафията няма
150
2
 
1
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Не знам, по "правописа" и стила, кой изпушва с нервите. А ИНФЛАЦИЯТА, тапир, бива няколко вида. При свитото потребление тази година, никъде по света няма инфлация, но вярно, вие, червените в Б-я и сега правите ценова инфлация, а вдигане на заплатите ще ви дойде дюшеш за оправдание. Не че не си измисляте оправдания и сега. Като има мнозинство от прости страхливи хора да ви вярват, така ще е. Това обаче ни ви прави интелигентни.