Тристранката обсъжда плана "Антикриза"

По обед ще разберем какво съдържа пакетът от мерки
23 мар 2010 08:57,
172
Тристранката обсъжда плана "Антикриза"
Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество (КНСБ, КТ „Подкрепа“ и кабинетът – бел. ред.) ще обсъждат днес пакета от мерки за подкрепа и устойчив растеж на българския бизнес, предложен от правителството.

Снощи от синдикатите оповестиха част от мерките, които са получили от кабинета „Борисов“.

Още по темата
22 мар 2010 18:12
686
Сред тях са:

- увеличаване на ДДС с 2%;

- ограничаване на средствата за фонд „Работна заплата” до 90%, без МВР и без МО;

- приватизация на „Топлофикация-София” и на НДК.

От страна на бизнеса Васил Велев /Асоциация на индустриалния капитал/ коментира, че в предложения от правителството пакет се съдържат голяма част от предложените от работодателите и синдикатите мерки, но отсъства най-важната – незабавно изготвяне на график и издължаване на държавата към бизнеса.

По думите му в пакета от мерки били възприети и различни предложения за пазара на труда – като например така наречената „икономическа ваканция” - до три месеца неплатен отпуск, при условие, че са изчерпани всички други средства за задържане на персонала при спаднали обороти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
name преди 14 години
абе искаш да кажеш нещо, ама не знаеш на кого и какво ;)))
128
0
 
2
 
! Отговори
Raven преди 14 години
Абе то и аз съм за, но имам два въпроса.1. За кои заплати става въпрос- бюджетните или в часният сектор.2. Ако става въпрос за бюджетните/както подозирам/ въпросът е откъде да се вземат средства за повишаването им, тоест в случая каруцата е пред коня.Ако ли пък става случайно въпрос за частният сектор, егати специалиста е бил този...Иначе доколкото си спомням това е част от теорията на Стиглиц за излизане от криза, интересна теория е но никой още не я е пробвал до сега.
127
0
 
1
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Изобщо не съм чел, а, както казах, чух, какво казват, че казал специалистът.Ако той бърка, къде бърка?
126
0
 
4
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Дянков, некадърник! Нали март - април щяхме да излизаме от кризата! Всичките ли от световната банка сте толкова ***? Ясно е защо света е в такава криза! Или всичко е по поръчка на господарите ти, да се набълбукаме отново със заеми от МВФ! Бойко: ИМАШ ПОСЛЕДЕН ШАНС ДА РАЗКАРАШ ТОЗИ ***! ИНАЧЕ СИ ТРЪГВАШ ТИ!!!
125
0
 
2
 
! Отговори
name преди 14 години
а на мен ми се струва че ти си чел не до чел :)))
124
0
 
1
 
! Отговори
недоразбрал преди 14 години
Сутринта, един цитираше специалист, от ТВ. Той казал, да се вдигнат заплатите, оттам да се стимулира потреблението и данъчните постъпления на държавата, и така да се запълни "дупката в бюджета".Аз съм за. Който е против, да ми каже, къде бъркам.
123
0
 
3
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
Аз казвам да вдигнат с 50% ддс-то тогава ще имаме бюджетен излишък.излишък на хляб и излишък на тоалетна хартия.3 в 1!!!
122
0
 
2
 
! Отговори
работещ преди 14 години
..."Професионалния ми стаж е от 1999г. започнах с 280 лв заплата, от тогава до октомви миналата година заплатата постоянно ми се е увеличавала и така в края на костовото правителство взимах 540 лв., в края на царското 1080 лв. в края на станишевото 1820 лв. и никога през този период не съм имал проблем да напусна и за 1 седмица да си намеря нова работа..."Нека да позная - IT "специалист" с червени роднини (поне, ако не си и ти червен). С две думи - безделник, въртящ търговийка за други червени.
121
5
 
7
 
! Отговори
Soq преди 14 години
и какво, като няма за кого да гласуваме в момента, дай да ги оставим още да ни късат нервите :)
120
2
 
10
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
Ще взема да повярвам на "батето". Нали Дянков е бил финансов съветник на 40 правителства _ЕТО ОТ КАДЕ Е ДОШЛА СВЕТОВНАТА КРИЗА!!!!
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и когато утре тръгнем към несъмнените според теб и несъмнено необходимите според теб предсрочни избори, за кой би гласувал ти в момента?
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всъщност човек пазари за повече, щото тиа пари не стигат и за оцеляване. И не плаща ли ,не плаща. А като вс. дето пазари е по-скъпо вече какво ще напазарува и как ще компенсира разликата? Ще има бум на престъпността, на хазарта и на хаоса във всичките му проявления. Рвволюция няма да има щото няма нито идеи, нито идеолози, но война ще има
117
0
 
6
 
! Отговори
емил1 преди 14 години
Абе на човек кото кажеш .че не му е работа за нещо си.той те разбира и си обира крушите.На тоя Дянков му го казват от всякаде обаче той си стои_ИЗВОД ИМАМЕ СИ РАБОТА С ТЕМЕРУТ.Няма отърване още поне три години ще ни го вкарва през гащите .щото и бат Бойко ми изглежда .че се ошашави от Дянков.ВСЕКИ ДЕН НОВ АНТИКРИЗИСЕН ПЛАН .
116
0
 
1
 
! Отговори
Soq преди 14 години
въпреки че цифрите не са точни логиката е вярна :))) печелившите са лапачите на ДДС, вместо 20000 лв. ще изтакат вече по 22000лв. :) това сие 10% увеличение на печалбата им :)))
115
0
 
3
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Има разлика между радост и ирония! Аз поне така смятам!Дали ми е кеф, също е спорно! Най много щеше да ми е кеф, ако бях принуден да си призная, че съм сбъркал, но за жалост се оказах прав! А правителството, ако се беше вслушало във всички тези, които го плюят до сега, можеше и да не стигнем до затъването на държавата, ама не! Те не само че не чуват, ами даже забраняват на всички неправоверни въобще да си отварят устите! По този начин сигнахме до затъване! И не са виновни тези като мен, които плюят, ами само правителството, с *** си решения....или с пълната липса на решения! Ако пък ме упрекваш, че се подигравам на правителството за некадърната им политика, пак не си познал! Не съм аз виновен, че те са допуснали да станат за подигравка! Нито пък някога ще си затварям очите и ще кажа на черното - бяло! Независимо за кое правителство става дума! В крайна сметка, тъй като търсиш смисъл във всичко това, ще ти кажа какъв е смисълът, според мен! Ако поне един утре, като отидем да гласуваме на предсрочните избори ( в неизбежността на които не се и съмнявам) се замисли и оцени реално кой е подходящ за следващ премиер на България, значи съм успял! Поне един ако прозре, че подобни медийни балони, като Бойко не стават за нищо друго, освен за сеир и за подигравки! Поне един ако се озъзнае, че от сериа полза няма, че от това страдаме всички и да гласуваме с ум, а не първосигнално, тогава всичко което съм написал, ще има огромен смисъл!
114
0
 
2
 
! Отговори
жоро преди 14 години
До ПанчоЗа какво производство говориш бе *** такъв в МВР .Те без това не вършат нищо.Личните им вноски плаща държавата .Те затова са ЛИЧНИ ,за да се плащат ЛИЧНО.Имаш ли понятие от такива работи?Техните лични осигуровки плащаме НИЕ.Чети внимателно ТЪПЧО.....
113
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 14 години
При среден доход от 500 лв. месечно, човек пазари за 417 лв. и плаща 83 лв. ДДС. Щом дохода не се увеличава, а ДДС-то се повишава на 22%, с 500 лв. човек ще пазари за 410 лв. и ще плаща 90 лв. ДДС. Държавата ще получи 7 лв. повече от човек на месец. Ако в българия има 1,5 млн. работещи, което не ми се вярва, това означава 10,5 млн. на месец или 126 млн. годишно. Спада на потреблениетоще доведе до спад в продажбите и съответно печалбите на фирмите и до спад на данъците им. Кой печели?
112
0
 
2
 
! Отговори
РАДИКАЛЕН преди 14 години
Баи КОЛЬО--да не забравиш кат си тръгваш там от ония да им удариш 2-3 тояжки за изполаити и 1-2 маи-герита там на оня ти го знаеш кои гледам та на снимката ,че си овчар --та да не забравя фрасни му и една ,,агнешка главичка..
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
готино, доста труд си си дал като гледам да го напишеш цялото това нещо.и квооооо....къф е смисъла, държавата си потъва а ти си биеш *** в тавана от кев и място не можеш да си намериш че си бил прав като си плюл по правителството до сега.ми честито, радвам се че си щастлив...
110
1
 
5
 
! Отговори
ПОП преди 14 години
ТОВА ХАХО ОЩЕ ИМА НАГЛОСТ ДА ДАВА УМНОТИИ. ТИКВА НЕЩО ПОЖЪЛТЯ МАЙ Е РАЗБРАЛ ,ЧЕ СЕ Е ОСРАЛ.