Доган до Мадам В: Защото не ти плащаме, нали?

Сензационно писмо на лидера на ДПС до журналистка
25 мар 2010 20:41,
474
Доган до Мадам В: Защото не ти плащаме, нали?
Снимка: Булфото

От пресцентъра на ДПС разпространиха в четвъртък привечер отворено писмо на Ахмед Доган до „Мадам В“.

По неофициална информация писмото е отговор на публикацията във вестник Труд  "Парите повличат Доган и ДПС" с автор Валерия Велева.

Публикуваме писмото на лидера на ДПС до Мадам В без съкращения, тъй като то осветлява интересни детайли от комуникацията между политическите елити и четвъртата власт в съвременна България:

Браво, Мадам В!

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г.). Винаги съм знаел, че не си "моралният стожер" на обществото, за каквато се представяш. Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен PR. 

Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от PR стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за "добрия тон", който ще имаш в писанията си за нас.

Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?

А само преди няколко дена, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че "можеш да омекотиш и най-тежките удари, които получавам".

Браво, Мадам В.  Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е : от колко места ти плащат за подобни "поръчки"?  Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за "омекотяване на удара". Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим...

Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал - да не говорим...

В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение:  " този път няма..." Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?

От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото?

Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят, както и съответствието му на външните обстоятелства.

Между другото, имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив (постъпвай с другия така, както с тебе би искала да постъпят). Например, започваш от "политици по пантофи", минаваш пред интимното проектиране на Аз-а в кухнята и спалнята на различни величия (преобразувани в такива маркери - символи, като "гащички", "луксозни апартаменти", "милиони в зелено...", "боянски сараи...", "властта, която разпределя порциите...", "1.5 млн. лв от Цанков камък..."), до превъплащаване в ролята на Касандра, която определя кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята...

Всеки от собствената ти гилдия може да потвърди, че тези пуснати в обръщение семантично натоварени "символи", са върховни моменти в твоето развитие.

Нещо повече. Тези "символни ядра" се превърнаха в организиращи принципи и "скрити параметри" на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция.

И технологията на правене на собствената ти история е една и съща. Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективният факт) с виртуална реалност (предложения) и върху "новата" основа на предполагаемата виртуалност съграждаш или създаваш всякакъв тип "новини", които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, невярни или манипулационни.

Например, ти много добре знаеш, че четирите идейни проекта (като предпроектни проучвания) нямат нищо общо с "Цанков камък".

Дори, тези предпроектни проучвания не са започнали да се реализират; те не са обективен факт. Те са направени като стратегия за развитие на една частна фирма в контекста на европейските реалности.

Но понеже усещаш, че проблемът с "Цанков камък" влиза в полезрението на обществото, като част от дневния му ред, съзнателно свързваш предпроектните проучвания за други обекти с един обективен факт - "Цанков камък".

Именно тук е подмяната, Мадам В , и върху тази виртуална реалност с внушени правдоподобни асоциации (свързването на един обект с друг, които нямат нищо общо), започваш да изграждаш политически, икономически, правни и морални тези.

Що се отнася до Хидровъзел "Цанков Камък", вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по "виртуално финансиране", чрез метода на въглеродните емисии (Протокола от Киото).  След това компетентните субекти бяха други.

Така е, Мадам В...

Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивност. Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално.

Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни : накрая всеки трябва да си плати сметката.

Ще се помоля за теб. Господ  да ти е на помощ!

А. Доган

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
2
 
6
 
! Отговори
четящ преди 14 години
Много си прав, но към империята на Гоце трябва да добавим империята на Доган представлявана от фамилия Пеевски, империята на Трактора представлявана от Патрашкова и Дачков и жълтата империя на синчето на Недялко Йорданов. Ако добавим и партийните официози общо взето картинката става пълна, а именно, че в България няма независима преса. Всички са се наредили пред няколко вратички, за да получат трошичките от пая........
348
0
 
4
 
! Отговори
петров преди 14 години
Велева да не би да е станала журналистка заради морал, чест или една гола заплата! 'Айде де! Ще и спира парите Доган, ще и взима "парчетата баница"!
347
1
 
21
 
! Отговори
Журналист преди 14 години
Не само Велева е ***. Това се знае отдавна. И вестникът и "Труд" е абсолютен ***, който стигна дъното. "Труд" е част от империята на агент Гоце, за което си плати с драстично спадане на тиража и предизвика отвращение в многото си някогашни почитатели. Професията ни с хора като Тошо Тошев, В. Гочева, Т. Батков, Кр. Гергов, В.Тодоров, Уляна Пръмова, С. Зурлева и прочие Гоцеви глашатаи, достигна дъното. Изчистването от покварата, посята от Сирищника и обкръжението му, ще тегне още много дълго върху престижа на журналистиката. Гоце ще си отиде някой ден от политиката, но Гоцевщината ще ни трови десетилетия.
346
0
 
13
 
! Отговори
четящ преди 14 години
В момента в който се разбра, че ГЕРБ взема властта, вестниците на ДПС Монитор и Телеграф изведнъж спряха да плюят Бойко и започнаха за сипят хули по довчерашните си съюзници от БСП. Беше ясно е, че ДПС взема изчаквателна позиция, докато верните му медийни копой поизлъскат имиджа на Доган, а сега става още по-ясно че ВАЦ-овите вестници взимат страната на този който плати най-много.....е явно мадам В. е поискала повече пари и предизвикала справедливия гняв на Сокола.....
345
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доган е политик със затихващи функции. От изборите за ЕП насам се дъни непрекъснато в изявленията си. Така и няма да разбере, че света в който е живял доскоро и който така подробно описва, не е света в който искат да живеят повечето българи. Няма бъдеще нито за него, нито за ДПС.
344
9
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
Ехаа запари му на Доган под краката, май ще му вземат откраднатите милиони и сараите, взе да пищи на умряло гнидата алчна....ох малиии ако го вкарат в затвора, докато съм жив за ГЕРБ ще гласувам, обещавам!
343
1
 
7
 
! Отговори
БГ преди 14 години
С това послание господин Д до госпожа В, всъшност дава ясно послание,към други хора .А посланието е следното:Вижте,колко долни продажници сте определена голяма част от българите,затова винаги ще бъдете страдащи.Това е.Той го каза,са мо,че такива,за голямо съжаление,определящи общественото мнение хора,няма да го разберат.
342
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички *** сте коммлексари и завиждате на Г-н Доган!!!!!Няма по умен политик от него в БГ.И когато той ви казва истината ви боли ,боли,боли.....*** народ -слаба държава
341
0
 
22
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Доган може да е всякакъв - спор няма! Но тази "мадам" като я види човек, или прочете сервилните й статии, рубрики, пантофи, жилетки и т.н., последното нещо за което ще се сети е "независимата" журналистика.
340
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проститутката от снимката е наистина много жалка - за *** няма какво да коментираме - до преди време я пердашеше здраво
339
0
 
17
 
! Отговори
Хей преди 14 години
......ДОГАН КАЗАЛ ИСТИНАТА ....??????.....ИСТИНАТА КАЗА НАДЕЖДА МИХАЙЛОВА ПРЕДИ 10 г........НАХРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ.......!!!!!!!!!....ОТ ТОГАВА Е ГОЛЯМОТО ХРАНЕНЕ НА ЧЕСТНИТЕ "ЖУРНАЛИСТИ"......ТАМ РЯЗАНЕТО КОГА ЩЕ ПОЧНЕ...??????????
338
2
 
16
 
! Отговори
Взето назаем преди 14 години
Публикувано от "Graf"Препечатвам го тук поради изключителната му стойност.Форумно писмо до морализаторстващия Ахмед.Ех Ахмед... Ех "соколе". Цитираш Кант, а подопечната ти пресгрупа и подопечните ти непреживни чифтокопитни, владеещи Телеграф, Монитор и още няколко средства за изхождане по бившите ближни вършат същото което върши Велева в Труп. За същото соколе, за пари. И за власт.Не върши на другите това, които не искаш да вършат спрямо теб, е негативният превод на позитивното ти съобщение до Велева. Днес пищиш. Играеш го морализатор. И ментор.Ахмеде, никога не е късно да изпиеш горчивата чаша от клоаката, която си забъркал с кеф. Днес на тебе ти е ред. Инструментът е Валерийка, Велевата. Душеприказчика на много властници. Не и е за пръв път. Отвори жълтите страници на Труп от края на мандата на Костов. Ще видиш същото. Няма да и е за последен. На ред е Бойко Борисов. Само въпрос на време е да се случи. И на пари.Ти соколе би трябвало да знаеш тезата на Киркегор за журналистиката, проституцията и децата...Прочитане на целия коментар му. Ако не я знаеш, лошо.Да се върнем, соколе, на подопечните ти прасета, които управляват медийната ти групировка със стила и методите на главни редактори на Работническо дело. Подопечните ти ***, соколе, се търкалят в джамията на словото, грухтят самодоволно и вършат същото като Велева. Само не казвай, че не го виждаш. Виждаш го и го направляваш. Преди няколко дни, грухтящият продукт на ДПС оплиска с кал и фекалии Тео Дечев. Стилистично - по същият начин по който Валерия те окъпа с екскрементите на словото си. Не го взимай навътре ага. Ваш продукт са всичките тези животинки. И Тошо, и Валерия и Дилян Пеевски и майка му и подчинените им пишещи, които възпроизвеждат като ***. Вие, с дебелите томове в архивите на ДС сте родителите на таз метода и тоз стил. Сега, когато консумирате сместа, пищите и морализаторствате. Пищейки и сочейки с пръст.Ага, ако го беше направил, когато обливаха с таз смес от *** и урина(простете четящи) Филип Димитров, Беров, Костов, Кобургът или Станишев, щеше да бъдеш наистина в позицията да четеш лекции по етика. Моралът който изповядваш обаче не е кантовият. Моралът който изповядваш е макиавелистки по същност и езуитски по съдържание. В този смисъл актът на "журналистката" Велева е реципрочен и допустим. Всекиму неговото(своето) ага. Дойде и твойт ред. За да припомни думите на поета: "Ти си следващият".Закономерно, нали, ага?
337
10
 
4
 
! Отговори
sisa преди 14 години
bravo na DOGAN
336
1
 
19
 
! Отговори
bayco преди 14 години
Доган е за тепане..НО - прав е в едно нещо, прозиращо между редовете - че за пари в БГ всеки е готов да направи всичко. Без значение на раса, пол, партия, професия...Учител, лекар, инженер, жирналист - всеки взема, когато му дават. Това е. Това е самата истина. Бедноста ражда основно пороци...
335
2
 
13
 
! Отговори
wedd преди 14 години
Тези ако се оженят ще им се роди Хитлерчо.
334
1
 
14
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
*** бандит срещу стария карабатак.секс кражби и стари ***.
333
1
 
20
 
! Отговори
Proicho преди 14 години
Доган може да има много грехове пред обществото, може да бъде упрекван в различни неща. Но за мадам В е на 100% прав. Това е нечистоплътно създание от което са се опарили доста хора. Някой й внуши, че е топ журналист. Това че докато беше по-млада си въртешу *** накъдето трябва не я направи журналист. камо ли морален съдник на обществото. Това че е меркантилна го знае всеки който се е докоснал до нея. Така че сега ще има храчки и кръв по страниците на "труда" но те ще падат пак върху нея.
332
0
 
15
 
! Отговори
MAXIM преди 14 години
Това е BG журналистиката и на Мадам В. и на Мадам М. Бенатова, които правят поръчкови материали и стават хурналисти на годината. Да не говорим за другите методи на Миролюба Бенатова с бате Бойко например или с гл.ред.Петьо Блъков под масата...Трагедия , неграмотност, некомпетентност, поръчки и рекет това е днес BG журналистиката ни...ако изобщо може да се нарече журналистика , а за морал, етика и стожер на обществото ни и дума да не става... Този път Ахмед Доган наистина е прав ....
331
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В никакъв случай не съм фен на Доган,но и тази овца постоянно изнудва публичните личности и ако не и се плати започва атака срещу тях..и като са в тандем с Тошо Тошев *** доказвай че не са прави,щом всеки ден хиляди четат някоя лъжа срещу теб има и такива които ще им повярват....
330
1
 
23
 
! Отговори
даа преди 14 години
две к*рви ще си издерат очите пред всички. става весело