ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови

Братята давали подаръци за учредяването на ОТОМАН
29 мар 2010 16:11, Красимир Ангелов
144
ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови
Снимка: Булфото

ВМРО поиска спешна среща с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

В нея ще се настоява за намеса на главното мюфтийство срещу новия опит на братята Юзеирови да създадат партия ОТОМАН навръх Разпети петък.

"Ние, от ВМРО, смятаме, че мюфтийството трябва да попречи на скандалните братя да се възползват от събирането на хора за традиционната петъчна молитва в Томбул джамия в Шумен, за да сформират новата "партия".

Недопустимо е подобно смесване на религия и политика. Ако мюфтийството не успее да спре злоупотребата с религията, ВМРО ще организира протест в непосредствена близост", съобщават войводите в екларация до медиите.

Още по темата

Според тях Юзеирови са наели помещение в хотел в Шумен, в който ще бъде осигурена почерпка за всеки дошъл.

"Така, с напълно случайни и незапознати хора, както и с цигани, срещу подаръци, те ще се опитат да учредят партия", алармират от ВМРО.

Според тях шумната публичност на техните намерения е "хранителната среда за елементарните провокации на братята Юзеирови".

Dnes.bg припомня, че Али и Юзеир Юзеирови планират да създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

В началото на март, в интервю за Dnes.bg, Али Юзеиров обяви, че целта на новото движение не е конфронтация.

"Ние не търсим конфронтация. Ние започваме с думичката "обединение", ние не искаме конфронтация с никого, искаме да се обединяваме. И това е заложено в цялото наименование. Много журналисти ми звъняха: ама "отоман, отоман, отоман". Това е съвпадение. Кой както иска - така да го вижда", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
6
 
! Отговори
ОСМАН преди 14 години
А партия ВМРО на каква основа е създадена че не мога да се сетя/един войвода ,един байрактар един предател/.Има ли правителство скоето с което да не сте се съгласявали.Войводи ама срещу кого се борят не знаят.Гледайте по често ,,Комиците'' това се отнася за вас,аман от войводи.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С помощта на Днес.БГ(.tr) тая обща инициатива за неоотаманска партия в България най-накрая наистина ще вземе да цъфне и върже. И то е ясно. Докато има хора да им се връзват...ппИ преди да ме баннете, бихте ли ми посочили линк към правилата на форума?Защото оставам с наблюдението че:1. Такъв няма.2. Ако има, само 2-3 човека от Днес.бг го знаят и го пазят в тайна.3. Фашистки, расистки, мръсни и други мерзки неща не се трият, а сякаш нарочно се оставят.4. Трият се незнам точно какви мнения.
103
3
 
3
 
! Отговори
ozi преди 14 години
Tiq nqmali koi da im proveri doxodite ot kade vzimat pari za takiva miropriqtiq s bezplatna po4erpka na vseki do6al,ima mnogo bezrabotni i gladni hora 6te otidat dosta.Proverete im smetkite i gi zaporiraite dokato ne stane qsno ot kade sa parite!!!!Po nadolo 4oveka e mnogo prav ДАНС SPI
102
1
 
5
 
! Отговори
кой е преди 14 години
ДАНС спиииии, спииииитрябва да се умрат хора, да стане меле и т.н. за да се събудят.Цветанов - съпругата ти взема около 3000лв на месец в ДАНС заплата - не броя дрехи и 1500 премия на тримесечие - ама малко да се СЪБУДЯТ БЕ.....
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да отиват в Авганистан да си правят отоман
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
gadni isliamistki otrepki..van ot bulgaria teroristite.
99
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
а камо ли предаване на турски език по националните медии. Имам приятели и познати мюсюлмани, които са доволни, че са дошли в столицата и така са се измъкнали от влиянието на мюфтиите, и те също не подкрепят нито новините, нито тия двама братя. Който иска новини на турски, да си направи частен кабелен телевизионен канал...
98
1
 
16
 
! Отговори
ТИКВА преди 14 години
братя юзеирови да се изгонят от територията на РБългария. да вървят на майка си отзад в турция. ако много искат да се пробват да създадат същата партия например в германия, да видим какво ще им се случи на тия двама мазни, гадни турски ***. БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ!
97
3
 
19
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Защо ОТОМАН, а не ОМОТАН, или СМОТАН? Съвпадение било... Естествено, че търсят конфронтация, а и изпробват до къде ще ги оставим "да си разиграват коня". По-късно ще измислят и пробват нещо друго. Изкарали някакви пари тези двамата и смятат, че могат да правят каквото си искат... Те са нахални и прости, спор няма, но и нашите власти ги е страх да предприемат нужните мерки, за да не ни обвинят в нетолерантност... За разлика от нас, в Германия не им откриват училища с преподаване на турски, а
96
2
 
5
 
! Отговори
ad преди 14 години
zadava se novo tursko robstvo i otgovora triabva da e samo edin 6tom noi vadite ot noi 6te umrete
95
2
 
7
 
! Отговори
ad преди 14 години
proverka na turskite firmi kogo finansirat
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е лошо че основаха отоман поне ще видим колко са ислямистите-камикадзета в България. Не ми се вярва да получат реална власт. По-скоро искат да отвлекат вниманието от Доган.
93
9
 
2
 
! Отговори
Сволочь преди 14 години
няма по-смешни хора от ВМРО-кукунделите от Русе
92
2
 
2
 
! Отговори
nazif преди 14 години
ey palia4o im, na teb may ti trabva ot sladoleda na sabri hihihihi
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е тест за турците, а не за българите.
90
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Важно е какво ще предприемат самите турци по отношение на тазиявна провокация. Няма значение кой я подстрекава. Тези младежи видимо са неграмотни.
89
2
 
4
 
! Отговори
Doncho преди 14 години
Emi taka e vsichko i pozvolixme da pravat v imeto na demokraciyata , vzaimnoto uvazeni,zac4itashto etnos i veroizpovedanie i te sega iskat vsi4ko dori i tova koeto ne im prinadlezi.Taka stava v cyala Evropa,Germaniya,Shveicaria,Francia,Xolandia i drugi.Da ne zabravim 4e religiyata im e reakcionna.IMA LI OPASNOST I KAD E TYA ?
88
8
 
24
 
! Отговори
Влади преди 14 години
Само на мен ли ми се струва, че когато , напоследък се зашуми около Доган, веднага тези Юзеирови подемат някаква инициатива - я паметник, я партия. Изглежда, че си е чиста проба отвличане на вниманието от ДПС и от Сокола, ама няма кой да ги озапти за постоянно.
87
6
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
Като са съгласни да правят от децата им камикадзета,оставете ги да си трошат главите!Толкова им е ума на турците!
86
2
 
5
 
! Отговори
Em преди 14 години
Хапчетатаааааа....