ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови

Братята давали подаръци за учредяването на ОТОМАН
29 мар 2010 16:11, Красимир Ангелов
144
ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови
Снимка: Булфото

ВМРО поиска спешна среща с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

В нея ще се настоява за намеса на главното мюфтийство срещу новия опит на братята Юзеирови да създадат партия ОТОМАН навръх Разпети петък.

"Ние, от ВМРО, смятаме, че мюфтийството трябва да попречи на скандалните братя да се възползват от събирането на хора за традиционната петъчна молитва в Томбул джамия в Шумен, за да сформират новата "партия".

Недопустимо е подобно смесване на религия и политика. Ако мюфтийството не успее да спре злоупотребата с религията, ВМРО ще организира протест в непосредствена близост", съобщават войводите в екларация до медиите.

Още по темата

Според тях Юзеирови са наели помещение в хотел в Шумен, в който ще бъде осигурена почерпка за всеки дошъл.

"Така, с напълно случайни и незапознати хора, както и с цигани, срещу подаръци, те ще се опитат да учредят партия", алармират от ВМРО.

Според тях шумната публичност на техните намерения е "хранителната среда за елементарните провокации на братята Юзеирови".

Dnes.bg припомня, че Али и Юзеир Юзеирови планират да създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

В началото на март, в интервю за Dnes.bg, Али Юзеиров обяви, че целта на новото движение не е конфронтация.

"Ние не търсим конфронтация. Ние започваме с думичката "обединение", ние не искаме конфронтация с никого, искаме да се обединяваме. И това е заложено в цялото наименование. Много журналисти ми звъняха: ама "отоман, отоман, отоман". Това е съвпадение. Кой както иска - така да го вижда", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
5
 
! Отговори
nue преди 14 години
хахахаха! клоун!!!!!!!!!!***!!!!!!!!! разсмя ме!
84
4
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Пич, тия хапчета дето си ги нагълтал са със зелена рецепта и се водят за НАРКОТИЧНО ВЕЩЕСТВО!
83
29
 
7
 
! Отговори
Прогноза преди 14 години
Ще дойде време когато ОТОМАН ще управлява България.
82
5
 
19
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
ВМРО да се помоли на Арменския поп, да каже на Равина, който да предаде на ходжата ... Няма к`во да им се молите - в петък всички в Шумен!
81
3
 
8
 
! Отговори
ВАНЧО преди 14 години
ТИЯ ИСКАТ ДА ОБЕРАТ ЕЛЕКТОРАТА НА атака..ХХАХХАХАХХА..ЧЕТЕТЕ САМО ЗАГЛАВИЕ-ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови!!!ВМРО СА МНОГО ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ!ХАХХАХХАОТКАКТО ГИ НАТИРИХА ОТ ПАРЛАМЕНТА МНОГО ДЕЙНИ СТАНАХА..СМЕХУРКОВЦИ
80
5
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Цветан Цветанов: "Няма наличие на радикален ислям в България". *****ЦЕЦКО, А ТИЯ НЕ СА ЛИ НАЛИЧИЕ НА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ!
79
7
 
19
 
! Отговори
Българка преди 14 години
Елате да видите в Разград какво е!Бедните онеправдани дума българска не знаят!Да ги питаш къде са живели толкова години!Аз работя в болницата и дори ми се сърдят,че не знам турски,защото те не ме разбирали на български!Това държава ли е,Левски в гроба се обръща милион пъти сигурно от срам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 14 години
82 - ти си прав - на мюфтията нито му е работата, нито му влиза в правомощията да взема мерки - това трябва да сторят държавните органи. Но Тиквата мухобойко е прекалено зает да краде, за да се занимава с такива дреболии, като основаване на противоконституционна партия на верска основа.Само не знам къде дреме оня оплешивяващ грозник Цветанов, дето се води министър на вътрешните работи.
77
1
 
8
 
! Отговори
Шуменец преди 14 години
Всики знаем че няма нормален Българин от турски произход,който да ги подкрепя,защо да им се вързваме на провокацията,всичко е една разработка на старото ДС и външни служби с цел дестабилизация!!!!
76
5
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Абе Юзеирови, в Шумен няма метро, къде сте тръгнали? Ходете в Истамбул - там има метро!
75
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Видяхме и предното учредяване на някаква "партия" от тия двама бандити - "членската им маса" бяха само *** - за да съберат нужният брой подписи дори малолетни чавета драскаха нещо неграмотно там...Но ной отврателното беше, че ушевите *** само гледкаха отстрани, вместо да смачкат тая престъпна *** !!! И това ми било "български полицаи"...
74
3
 
11
 
! Отговори
Реципроч преди 14 години
Това е грешка и то огромна! При условие,че има форма на държавност,а и според конституцията в България религията не е в основата на държавата и нейната политика, то е БЕЗУМИЕ да искаш помощ от мюфтия да решава проблем на българската държавна политика.С действията си ВМРО признава безсилието си и държавното такова!Има конституция, който не я спазва държавата прилага мерки за въздействие.Кой е мюфтията и по- голям ли е от Конституцията си задайте въпроса!
73
2
 
3
 
! Отговори
патриот преди 14 години
много хубава програма има тази партия отоман и аз ще се запиша да членувам в нея
72
1
 
4
 
! Отговори
Мюзеин преди 14 години
То , кучета със салам да ПЛАШИШ .
71
3
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Поганците да си ходят в ПОГАНИСТАН и там да си правят партия ПОГАН!
70
3
 
6
 
! Отговори
Шуменец преди 14 години
Всики знаем че няма нормален Българин от турски произход,който да ги подкрепя,защо да им се варзваме на провокацията,всичко е една разработка на старото ДС и външни служби с цел дестабилизация!!!!
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде бегай да садиш тютюн,***..
68
6
 
2
 
! Отговори
али преди 14 години
да запаля X5 - има толкова мацки на които им се .... :) Живее а вие се занимавайте с Юзеирови (бЪдали ) :)) лека на всички ....
67
2
 
4
 
! Отговори
Rumi преди 14 години
най- вероятно не може да прочете упътването от къде се пали..........хаха, знаем ги Алиевците, Ахмедовците и подобни колко са грамотни.....чувал той за Х5 ......
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе пра-пра дядо ми за това е умрял на фронта на 26 и е оставил две деца сираци,в демократична България да има партия отоман.СРАМ.