Шефът на митниците: Нямам конфликт с Цветанов

"Не мога да оценявам МВР, казвам какво трябва да се направи"
18 май 2010 09:13,
41
Шефът на митниците: Нямам конфликт с Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Нямам усещания, че някой иска да ме отстрани от поста".

Така директорът на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов коментира вчерашните думи на вътрешния мининистър Цветан Цветанов, че митниците не се справят добре.

Още по темата
Според него Цветанов не може да говори безотговорно и е наясно, че "за да се справим с контрабандата, трябва сериозна оперативна работа".

"В крайна сметка ГДБОП е службата, която трябва да разкрие контрабандата", поясни още той.

По думите му 80% от контрабандните цигари със сръбски бандерол минават през "зелена граница".

"Аз нямам никакъв конфликт с министър Цветанов, говорили сме си няколко пъти на тези теми – съгласен съм, че има нужда от по-добро взаимодействие с МВР и митниците", смята Танов.

Попитан дали е имал разговор с Бойко Борисов за неговата смяна, Танов каза, че когато е говорил с Борисов, той не е изказвал подобни твърдения или не е оценявал работата на митниците като лоша.

"Аз не мога да оценявам МВР, аз казвам какво трябва да се направи, за да са нещата добре, но не обвинявам никого", изтъкна Ваньо Танов пред bTV. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
12
 
! Отговори
marchelo преди 14 години
Каквото и да си говорите,господа управляващи фактите са си факти: -над 80% от пушачите са на контрабандни цигари. -тези,които трябва да се борят с контрабандата също пушат такива. -всички са доволни и си траят.
15
2
 
8
 
! Отговори
селянин преди 14 години
Вие за какво се карате бре Ванко ? Кой повече да краде ли? Тоз не си вършил работата ония нищо не правил.Ами вземайте си багажа и марш на село да садите домати.И никакви пенсии те на Вас не Ви трябват.
14
0
 
3
 
! Отговори
Георги Петров преди 14 години
Искам да уточня.Става въпрос за мнението на Васко
13
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Дето има една приказка, тези от правителството ги влече, ама не им се отдава. За да направиш реформа в семейните си финанси, трябва да можеш да мислиш. А какво остава за реформа в една държава! Че то и кадърни хора да назначиш, пак ти трябва акъл, за да можеш да ги откриеш кои са.
12
0
 
3
 
! Отговори
Георги Петров преди 14 години
Накрая прочетох едно обективно мнение.Супер.
11
0
 
16
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Страна държава сме България бифш физкултурник, старшина шофъор във МВР, без един ден трудов стаж във разследващите служби на МВР, със тайно хоби да носи чанти е вицепрер и минстър на вътрешните работи, със най висок рейтинг ????
10
2
 
13
 
! Отговори
Васко преди 14 години
Продължение : И тъй като Цветанов е с най-високия рейтинг - познайте кой ще "налапа меча". Писал съм го и друг път. В БГ не е имало правителство с такова желание за реформи ,НО пък с два пъти по-голяма сила важи и това , че не е имало и такава КАНСКА нужда от кадри. Всичко е хаотично и непредсказуемо. Положението ми прилича малко на набит първокласник (правителството) който се "дърви" на група осмокласници(бившите червени фукционери и отрочетата им) и има се заканва да им го върне.Дали ще стане?
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво разбират ченгета и учители по физическо от икономика? Та дори финансовия министър не е наясно, щом късогледо се вторачва само в бюджета. Щом хер Флик не разбира, че бюджетът не е антикризисен план, какво остава за ББ, ЦЦ, че и Танов? 10 месеца вече няма стратегически план за спасение на икономиката (доколкото я има)-само евтини популистки позиви, като този за влизане в еврозоната.Вместо спасяване на българските фирми и вдигане стандарта на живот-влизане в еврозоната?Има ли икономисти?
8
3
 
15
 
! Отговори
Васко преди 14 години
Не знам дали цигарките минават през зелени граници или минават през някакъв друг цят граници , но при всички положения минават през граници. А там на първа линия е митницата. След това , същите цигари се движат по републиканската пътна мрежа - складират се и се продават от някого - на която линия е МВР - демек хората на Цветанчо. Така че в статята лъха "прехвърляне на топката" - или иначе казано контрабада има - никой от двете министерства не се справя но е важно да се установи виновник.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е като дигнахте акциза на цигарите.С вашите камъни, по вашата глава.
6
3
 
13
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 14 години
Неееееее не мога да повярвам !!! Танов да махнат, че той е един от малкото дето се опитва да върши нещо !!! Пак е настъпил определени интереси, явно не е от послушните :)
5
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Ха ха ха ами нещо не прочетох за конфликта на интереси.... Оказва се натиск върху Танов, за цигарите пречел !!!! Затова имат интерес някои среди да го махат !!! И не само заради това, натисна ги със акцизните горива приятелските кръгове !А старшината шофъор вчера отново изръси поредната глупост !!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Интересно защо няма коментари? Или вече никой не се интересува от митниците или цензурата в dnes е много голяма?
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България е един файтон хора и всичко се знае. Не можели да спрат контрабандата :)
2
0
 
11
 
! Отговори
Пияницата преди 14 години
Наздраве !!!
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Такаа,а когато преди два месеца Яне Янев каза ,че до края на юни Ваньо Танов ще бъде сменен всички казваха ,че е луд .След тия изказвания на Цветанов и Танов май лудия ще излезе прав