А кой ще се бори с комарите. Кой?

Правителството не е предвидило средства за това
21 май 2010 13:21,
47
А кой ще се бори с комарите. Кой?
Снимка: БГНЕС

Правителството не е предвидило средства за борба с комарите.

Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков в отговор на въпрос от депутата от "Коалиция за България" Михаил Миков.

По време на парламентарния контрол Миков попита финансовия министър откъде произтича това, защото "става въпрос не само за неприятно усещане, но и за опасност от повишаване на заболеваемостта".

Дянков обясни, че причината е в политиката на правителството за съкращаване на разходите, но по този въпрос е мислено и общините ще могат да се възползват от средства на финансовото министерство.

Крайречните зони могат да бъдат обработвани срещу комарите по решение на общинските съвети с финансиране от общата изравнителна субсидия, която се отпуска от Министерството на финансите.

Според депутата от левицата това е политика, която не изисква много средства, те са нищожни и няма да попълнят държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков, кажи и ти, че Станишев е виновен!Така де, щом той е създал комарите, няма ти да се зориш и да ги трепеш един по един.
3
13
 
21
 
! Отговори
ЕС преди 14 години
Първо с комунистите да се пребори пък после да се захваща с комарите
2
14
 
7
 
! Отговори
пелтек преди 14 години
Че и затова ли трябват средства? Ами сотавете лястовиците и пилетата да си свършат работата! Тя скапанат природас и ги е измислила нещата, а вие за всяко нещо искате и средства и техника? Оставете лястовиците и те ще си ги хапнат - нали за тях са ги приготвили? Проблема не е в комарите. Проблема е, че в тази лудница от коли и техника, пилетата не могат да си вършат работата. Комара се провира навсякъде, а лястовицата иска простор, за да лети. А и комарите са полезни за здравето.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия от всякъде, всичко орязаха.Сега на всичко отгоре , комари цяло лято ще ни хапят.Пфууу, аман от икономии.