Форбс: Завива ли България от Москва към Вашингтон?

Европа объркана за "Бургас–Александруполис" и "Белене"
15 юни 2010 10:01,
296
Форбс: Завива ли България от Москва към Вашингтон?
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Бойко Борисов обяви в петък, че България „се отказва” от проекта за петролопровода „Бургас–Александруполис”, а изграждането на АЕЦ „Белене” е замразено, пише списание „Форбс” като цитира американския институт за геостратегически анализи Стратфор.

Коментарът беше неочакван и изненада дори енергийния министър от кабинета му, който, когато бе помолен да коментира, заяви, че „не може да повярва”, че премиерът му е казал нещо подобно.

Още по темата

В драматичен обрат, оставил цяла Европа объркана, Борисов оттегли изявлението си за „Бургас-Александруполис”. Часове по-късно коментира, че „българското правителство не е взело крайно решение за изграждането на петролопровода.

Изявленията, макар и доста противоречиви, поставят под въпрос отношенията между Москва и София, коментира изданието.

Декларацията на Борисов идва непосредствено след като България обяви, че обмисля разполагането от елементи на американската ПРО на своя територия.

Освен това преди броени дни в София беше директорът на ЦРУ Леон Панета, който очевидно беше ухажван от цялото правителство по време на престоя си.

С други думи връзките на България с Вашингтон са във възход. Което поставя под въпрос отколешните „специални отношения” на България с Русия, пише Форбс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
1
 
! Отговори
eeeeee преди 13 години
Тоо пааа руска колиния хахахаххаха
282
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калине още преди 2-3 дена ти казах, че спора и коментарите не са за теб.
281
1
 
2
 
! Отговори
КАЗАчОК преди 13 години
Ей,ние сме си руска колония от 130 години,нека да не се променя тва,а,малчики и бАбули?
280
1
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Здравейте, искам да попитам какво ще спечели България от тоя тръбопровод освен транзитни такси и какви ще са загубите за екологията и туризма?Кое е повече-печалбите или загубите? Ако плюсовете са повече- да се строи, ако не досвиданя таварищи
279
1
 
4
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Като му видя физиономията на тоя "специалист по всякакви въпроси", се чудя на тези, които обръщат сериозно внимание на приказките му. По добре е направо да питат американския посланик или ЦРУ какво ще стане с тези проекти.
278
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо винаги се въртим по оста Вашингтон-Москава,такали един със акъл не дойде на власт и де се завартим по оста Берлин
277
0
 
4
 
! Отговори
сляп циркаджийски ко преди 13 години
Какъв завой, какви САЩ? От 20 години държавата се е зациклила и се върти в кръг на цирковата арена като спънат сляп циркаджийски кон. Този кон е стар и изморен, и за да не се мъчи, трябва да бъде застрелян!
276
0
 
0
 
! Отговори
AD007 преди 13 години
June 15 (Bloomberg) -- The International Monetary Fund seesRussian economic growth at about 4.25 percent this year, the funds Poul Thomsen told reporters in Moscow today.
275
1
 
1
 
! Отговори
Стга вече, писна ми. преди 13 години
Пич, прочети история, стига с тази целенасочена демагогия. През 17- та година Русия престана да съществува. Само 5% от политическия и държавен апарат са руснаци, 90% от останалите са от "избрания" народ и 5% авантюристи от други страни вкл. БГ (нали сме за всяко гърне мерудия). Руснаците ги използваха като простодушни наивници , с които продължават да си мият ръцете истинските господари на света.
274
5
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
като се разпишете .. завонява на партизански чепици.. ай лъснате по една съветска пред портрета на вожя *** .. и марш по леглата, скапани болшевики!
273
0
 
0
 
! Отговори
присмехулни преди 13 години
Мисля, че посланието му беше за мен:))) Все едно и аз ще го чакам...Само , че на Шереметиево. Да не се разминем Нали знаеш той са двама:)))
272
0
 
1
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
"Икономист" чао. Много напече а и батериите на лаптопа сдават вече . Моят съсед така ме подреди, че нямам думи. Запил е и не знам дали ще свърши и днес. Полугодието се изнизва и имам бачкане, а се занимавам с животните му и днес...Абе нека се весели човека...Чао!
271
1
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
Вземи самолета за Москва и ще те чакам на Внуково, с букет ....фекалии.
270
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Това сега има логика, но през 80те нямаше как дсда стане. Малките реактори работеха. Все пак аз както казах не мога да преценя. Завършил съм икономика на строителството и макар и разпределен в козлодуй общо взето не съм грамотен техничиски до толкова, че да дам становище. Други са тук специалистите. Само едно ми прави впечатление...почне ли някой да прави нещо у нас веднага друг тръгва да му го разваля...за това правим и магистрали и Аецове по половин век:(
269
7
 
2
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Спомни си за родителите и прародителите си червени убийци ли, *** посрана? Вече споменах, че за вас и куршум е много, вие по рождение сте разтреперани и ***. От моя род няма уплашени от червените и не е имало никога. Червена *** памет има ли, та чак и родова. Я, храбра червена фекалия, кажи къде и кога да ти навра дзурлата в дирника. Няма нужда да се описваш, ще търся гъзоглавец.
268
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Защо е нужно да те ликвидира някой, още повече от засада. Та ти си "ликвидиран" и то е видно . Чудя се над следното..."Ликвидацията" ти генетична ли е или придобита. Насилвали ли са те като малък, злоупотребяваш ли с гроздова, дишаш ли лепило...Много болка се е събрала в тебе момче...Ако ти помага псувай в мрежата...Не жали "Икономиста" и "Присмехулника"...Мы тебя поМиМаем:(((
267
0
 
2
 
! Отговори
за 271 преди 13 години
Пост 263 е мой , но виждаме, че се отплесквате в спор, който няма да бъде решен близкото деситилетие .......... приятен ден на всички, пожелавам ви конструктивност в търсенето на истината, която не е само черна и бяло...... от вашия съфорумец -демократа : )
266
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
нямат оправия те тва *** нямат.... лъжи кражби измами, манипулации убийства, мераци за убийства и простаци само това плодят съветските сателитчета!
265
1
 
2
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Грешиш Лальо/как ти приляга/ При строежа на малките реактори/демокротично спряни/ бях по разпрледеление там. Така, че другарите ги строихме , господата ги спряха. то те последните комай спряха и държавата. Намалехме с около 2млн, станахме по ***... Колкото до другарите ...да 23та са мирна и диалогична партия, а имаме трима премиери убити, два преврата, две загубени войни, територии отнети ни...Кой и защо го направи???
264
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
до 261 Как атка няма кой бе, ***? Ти не си ли кандидат да пускаш "коршуми".Вероятно ги пускаш отзад.Направо се разтреперих от теб.Само по-лекичко, че от напъване може да получиш апоплексичен удар.Забавляваш ли се, ти се скъсваш от работа бе алитерат.Само дето родовата ти памет е забравила кой кого за последно е наврял и в чии...з