Congratulations, Borisov! Да-да, ама не

За година Б. Б. e загубил 7% подкрепа, кабинетът му – 10
12 юли 2010 21:25,
389
Congratulations, Borisov! Да-да, ама не
Снимка: БГНЕС

За една година премиерът Бойко Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си (от 69 на 62%). 

В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение за работата на правителството и на 41-вото народно събрание през първата една година, извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са: борбата с престъпността и корупцията, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация.

Критиките към кабинета "Борисов" от началото на неговия мандат до сега са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – свиването на доходите.

Според сондажа на НЦИОМ 44 на сто от българите одобрявят дейността на кабинета, неодобрението обаче също е високо – 37%.

Така от август 2009 до юли 2010 г. кабинетът на ГЕРБ е загубил 10% от одобрението за работата си.

Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, социолозите регистрираха, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка – много добър 4,50.

Още по темата

Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3,80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2, най-много 3 за работата на кабинета през първата му година.

Подобни са оценките и на избирателите на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
Отегчен преди 13 години
Дори не ми се пише по темата. Сериалът дотолкова се повтаря, чене е блудкав, ами започва да нагарча. Не е за вярване колко смепрости.
27
5
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Ами аз си бачкам и си плащам. Киртак. А твоите данъци къде се плащат- в Маями, Флорида ли?
26
1
 
10
 
! Отговори
Теодор преди 13 години
аз честно казано не вярвам вече че някога ще се оправи тази държава ама изобщо на никого не вярвам
25
0
 
7
 
! Отговори
София преди 13 години
Така е,селчо,псувайте по кръчметата колкото можете,пък каквото стане!:)
24
4
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
ГЕРБ ли?Къв ГЕРБ бе тия са *** мушмороците.Поредните мошеници които излъгаха същите тикви които поверваха на Царо.
23
1
 
5
 
! Отговори
Mamantos преди 13 години
Tova sa manipulatii. Ne 7, a 14 i poveche % e izgoubil lybimiyat na kouhite lel(y)ki "general". Kakto i tova: "от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове." Znachi "visshistite" barabar sus zamozhnite i pr. Shtoto ako dadat procenta samo na visshistite kakvo li shte izlezhe...
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това проучване на общественото мнение е спекулация. И всички са наясно, че е така.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АТАКА също се сринаха подкрепата за тях е под 4%,заради глупоста да подкрепят сегашния кабинет.Само РЗС незнаино как са си вдигнали реитинга...а може би хората осъзнаха,че Яне казва истината
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бе, герберите почнаха да плащат вече на ептен изкуфели и неграмотно пишещи екземпляри, за да ги хвалят по форумите....докъде я докараха....и още нещо, 17, както се изказа един политолог наскоро - комунистите, които избрахме да управляват след тройната коалиция на социалисти, царедворци и турци, ни разказаха играта...ндааа
19
2
 
14
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Спокойно, скоро ще влядат платените гербери и ще стане "иннтересно", нещо закъсняват, май ще им дърпат ушите, а може и шамарчета да отнесат!
18
5
 
23
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Реално подкрепата за ГЕРБ е около 20%.Всички видяха,че Бойко е страхливец.Не случаино вече му викат Бойко задната :)
17
11
 
2
 
! Отговори
VQRA преди 13 години
SPODELQM napisanoto ot REALIST.A na KOMUNQGITE bih im kazal da ne zlorastvat,za6toto te upravlqvaha taq D1RJAVA 65 godini I SE OSRAHA DO 6IQ.
16
3
 
17
 
! Отговори
2010 ОМ преди 13 години
Националния център за изучаване на общественото мнение! Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са... реално никакви. Борбата с престъпността и корупцията - ключовите дела се точат още с години, размразяването на еврофондовете - не могат да ги усвоят пълноценно и смислено, реформите в държавната администрация - 1/3 съкращения и уволнения на медицинският персонал, и 1/2 съкращения и уволнения в БНТ/БНР.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе който е учил социология знаеза да е представително за българия едно проучване трябва да е от поне 3500 респондентатая порнография - проучване сред 900 човека - е непредставителна дори ако е само за софиянейсе, запуши я....
14
26
 
7
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Ми аз викам вместо да псувате ,да се поразработите и да си плащате данъците.
13
4
 
30
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
ГЕРБ много отдавна загубиха не само подкрепата на народа,но и самоуважението си.Избараха си едно просто момче да им е марка и не си дават сметка,че само с плямпане не става,трябват и кадри.А в ГЕРБ кадри няма там има само неуспели в други партии кареаристи.
12
3
 
40
 
! Отговори
Иво преди 13 години
No congratulations Mr. Premier. Аз съм висшист, под 30г., столичанин ама смятам, че не струвате. Хайде, вратата и беж.
11
3
 
46
 
! Отговори
Ха-ха-ха !!! ..... преди 13 години
Тия стъкмистики са ясни ! 62% одобрение за Борисов ?!?!? 44% одобрение на кабинета ?!?!? Абе, тия да не са правили социологическото проучване в някое полицейско управление случайно ?
10
3
 
24
 
! Отговори
Вики преди 13 години
Тези проучвания навярно са съобразени с характера на ББ, не би могъл да понесе друго нежното му сърце! Анкетата наdnes.bg, ми изглежда много по-реалистична!
9
3
 
28
 
! Отговори
Теодор преди 13 години
да бе да! поредното поръчково проучване 60 и нещо процента? Престарали са се направо тези хора...целия блок гласувахме миналата година за Бойко, защото му вярвахме, а днеска три четвърти вече само го псуваме