РЗС: В ДАНС се краде, има алкохолни запои и секс

В агенцията се шири шуробаджанащина, твърди Янев
18 юли 2010 14:40,
258
РЗС: В ДАНС се краде, има алкохолни запои и секс
Снимка: БГНЕС

В ДАНС се краде, има шуробаджанащина при назначенията на кадри, има алкохолни запои, а директорът на "Човешки ресурси” – Аврам Иванов, назначава служителки, които експлоатира сексуално.

Скандалните факти за случващото се в ДАНС изнесоха четирима депутати от партия РЗС – Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев.

Те заявиха конкретни имена на хора, които са в роднински връзки и са назначени на работа в агенцията. Така например, бившият шофьор на Иван Драшков – Румен Панайотов е назначен в ДАНС, там работи и неговият баджанак Митко Михайлов, както и съпругата на Панайотов.

В ДАНС има две началнички на отдел - Вера и Таня Каракашева, които са близначки. Там работят и двама братя – Иванови.

В ДАНС като началник отдел работи Орлин Якимов, съпругата му също е назначена на работа в агенцията. На работа е назначен и Адриано Ситнилски – син на висшия прокурор Камен Ситнилски.

Сред имената на назначените в агенцията на принципа на шуробаженащината, които оповестиха от РЗС са и тези на Милена Войнова – дъщеря на бившия началник на Пожарната Кирил Войнов.

От партията казаха, че в ДАНС работи и роднина на Иван Костов – това е Михаил Борисов, който заема длъжност началник на отдел в агенцията.

Сегашният шофьор на премиера Бойко Борисов също работи като агент в ДАНС, каза Емил Василев. Той обясни, че роднинските назначения са факт, въпреки че в Закона за работата на ДАНС изрично е записано, че не може да има такива назначения.

От РЗС обявиха също, че директорът на дирекция “Човешки ресурси“ в ДАНС – Аврам Иванов, който е бивш пожарникар, назначил “една дама, с която е в специални отношения“. Ралица е назначена за началник на отдел в дирекцията, която Иванов оглавява.

"Аврам Иванов се напива жестоко в работно време", каза Емил Василев. Той уточни, че в партията имат сигнали, че през април тази година, след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта, Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което си е пукнал черепа и с опасност за живота е приет в болницата.

Същият този Аврам Иванов назначавал служителки, които като кандидатстват за работа на определена длъжност, трябвало да преспиват с него. Това било условие за разглеждането на документите им.

От РЗС са подготвили 7 конкретни въпроса до вицепремиера Цветан Цветанов. Първите три от тях засягат именно данни за Аврам Иванов.

От партията питат Цветанов и дали му и известно, че цели семейства се назначават в агенцията само защото са роднини на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов.

За сегашния ръководител на ДАНС Емил Василев изнесе данни, че той е назначил секретарката си Мая като агент в ДАНС, агент в агенцията е й нейният брат. Каза, че дамата се казва Диана Павлова – тя е бивша библиотекарка и е назначена като директор на дирекция.

От РЗС съобщиха, че агентите в ДАНС взимат между 2 и 5 хиляди лева заплата. Заплатата на Цветлин Йовчев например е 4 900 лв, а тази на Иван Драшков дори е по-голяма, тъй като той е пенсиониран и взима плюс 700 лв. пенсия.

Един от въпросите, които РЗС са подготвили, е свързан с това дали на вицепремиера му е известно, че бившата резиденция “Банкя“ е тотално ограбена от служители на ДАНС, както със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно?

След създаването на ДАНС, бившата резиденция на Тодор Живков става учебен център на агенцията. От там са откраднати, каза Емил Василев, 50 цветни телевизора, 50 маслени радиатора, 50 климатици, стотици легла, маси – мебели, тренажори от фитнеса, две нови коли, а от 30-те къщи на Масако Оя са свалени дори тухлите и дограмата и в момента е останало само скелето.

От РЗС твърдят, че става въпрос за държавно имущество на стойност от няколко милиона лева. Те питат вицепремиера Цветанов дали възнамерява да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
35
 
5
 
! Отговори
hahah преди 13 години
Снимката е менте......Офисът на Яне на Раковка вече е запечатан и вече има опашка от хора да го вземат защото мястото е хубаво за бизнес....ТОя *** освен да приказва глупости ,че да бъде забелязан по някакъв начин друго неправи...ТОй си е безгласна буква...Просто едно дранкало,което с много пари прескочи 4% бариера и влезе в парламента...
19
1
 
47
 
! Отговори
Поетест преди 13 години
Това, което в ДАНС става, се шири в цялата ни държава!
18
0
 
44
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
До кога ще се прилага у нас двоен стандарт? За простосмъртните едни закони,а за велможите-други.И само в ДАНС ли е така? Няма ведомство, където да не се назначават роднини,близки ,приятели,любими.....всички приближени до върха.
17
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Скандалните факти за случващото се в ДАНС изнесоха четирима депутати от партия РЗС Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев"Факти?
16
2
 
26
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Настоявам за одит на тази т.н. институция.Ама там трябва да пуснем Катаджий за одитори,нали ДАНС е над Господ.
15
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РЗС пак си играят с димки :)
14
1
 
34
 
! Отговори
Az преди 13 години
Ей ... откриха топлата вода :) .. някой нещо друго ли очакваше от такава агенция ? При такива заплати, как да не назначиш цялата рода там :) Айде сега да видиме великите Бойко и Цецо какво ще кажат и какво ще предприемат ? :)) Да ги видиме колко са велики :)
13
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, Бойко, прекалено много станаха гафовете ти само за една година. Ако продължаваш така, ще надминеш и крадците от Тройната коалиция.
12
1
 
28
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
Че то къде не се краде във нашата родина,ако някой знае да каже,че да ходим там да работим и да получим заплата според положения от нас труд,открили завалийте шуробаджинащина и кражби,демек чак сега открили че има топла вода,а бе смяхххххххххххххх,а бе не разбрахте ли че всички политици са мекерета-маскари продажници.....
11
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко искаше да закрива ДАНС в началото на мандата си....После размисли....Явно, за да има къде да назначават роднините му.....ХОХОХО !!!!
10
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно какво ще каже Бойко Борисов по повод назначените му роднини, както и по повод дъщерята на неговия бивш колега от Пожарната Кирил Войнов, който бе уволнен заради системно пиянство и далавери. Докога с тоза двоен аршин. Толкова ли са наивни българите.
9
0
 
44
 
! Отговори
Спи града и рупа джа преди 13 години
Ами то така е и във всяко едно държавно ведомство. Шефа си назначава млада секретарка за да има какво да плющи, другите който бутне повече под масата. Нищо ново под слънцето.... Wele in Bulgaria
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дамата от снимката е малко поувяхнала чанта, ама си личи че има добър разкрач и се е потрудила доста.
7
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Яне трябваше да гласуваме, за Яне! Нито ЕС, нито американците, нито руснаците могат да въведат ред в тая скапана държава, само евреите с техните методи ще ни оправят! И си го заслужаваме, с болка го казвам...
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че то в секса няма нищо лошо
5
3
 
25
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
ZDRAVEITE, QNEVCI VIE OTKRIXTE AMERIKA.ABE XEI TO TAM OT 15- GODINI E SEKS ,NARKOTICI, I ROKENROL.
4
6
 
52
 
! Отговори
1 преди 13 години
*бало си е мамата в ДАНС а и не само там...бедна ни е фантазията закво иде реч в цялата държава от 20 години насам. Тези че са измислена партия измислена са, ама кават някои истини..
3
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега милиционерозащитниците от ГЕРБ отново няма да се вслушат в това, което се казва, а ще гракнат в дирижиран хор - кой бил го казал. Случващото се е срамно за България. Не може да се организират оргии с парите на данъкоплатците.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то това си се знае от край време.
1
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле... Нямам думи, ако е истина....