РЗС: В ДАНС се краде, има алкохолни запои и секс

В агенцията се шири шуробаджанащина, твърди Янев
18 юли 2010 14:40,
258
РЗС: В ДАНС се краде, има алкохолни запои и секс
Снимка: БГНЕС

В ДАНС се краде, има шуробаджанащина при назначенията на кадри, има алкохолни запои, а директорът на "Човешки ресурси” – Аврам Иванов, назначава служителки, които експлоатира сексуално.

Скандалните факти за случващото се в ДАНС изнесоха четирима депутати от партия РЗС – Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев.

Те заявиха конкретни имена на хора, които са в роднински връзки и са назначени на работа в агенцията. Така например, бившият шофьор на Иван Драшков – Румен Панайотов е назначен в ДАНС, там работи и неговият баджанак Митко Михайлов, както и съпругата на Панайотов.

В ДАНС има две началнички на отдел - Вера и Таня Каракашева, които са близначки. Там работят и двама братя – Иванови.

В ДАНС като началник отдел работи Орлин Якимов, съпругата му също е назначена на работа в агенцията. На работа е назначен и Адриано Ситнилски – син на висшия прокурор Камен Ситнилски.

Сред имената на назначените в агенцията на принципа на шуробаженащината, които оповестиха от РЗС са и тези на Милена Войнова – дъщеря на бившия началник на Пожарната Кирил Войнов.

От партията казаха, че в ДАНС работи и роднина на Иван Костов – това е Михаил Борисов, който заема длъжност началник на отдел в агенцията.

Сегашният шофьор на премиера Бойко Борисов също работи като агент в ДАНС, каза Емил Василев. Той обясни, че роднинските назначения са факт, въпреки че в Закона за работата на ДАНС изрично е записано, че не може да има такива назначения.

От РЗС обявиха също, че директорът на дирекция “Човешки ресурси“ в ДАНС – Аврам Иванов, който е бивш пожарникар, назначил “една дама, с която е в специални отношения“. Ралица е назначена за началник на отдел в дирекцията, която Иванов оглавява.

"Аврам Иванов се напива жестоко в работно време", каза Емил Василев. Той уточни, че в партията имат сигнали, че през април тази година, след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта, Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което си е пукнал черепа и с опасност за живота е приет в болницата.

Същият този Аврам Иванов назначавал служителки, които като кандидатстват за работа на определена длъжност, трябвало да преспиват с него. Това било условие за разглеждането на документите им.

От РЗС са подготвили 7 конкретни въпроса до вицепремиера Цветан Цветанов. Първите три от тях засягат именно данни за Аврам Иванов.

От партията питат Цветанов и дали му и известно, че цели семейства се назначават в агенцията само защото са роднини на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов.

За сегашния ръководител на ДАНС Емил Василев изнесе данни, че той е назначил секретарката си Мая като агент в ДАНС, агент в агенцията е й нейният брат. Каза, че дамата се казва Диана Павлова – тя е бивша библиотекарка и е назначена като директор на дирекция.

От РЗС съобщиха, че агентите в ДАНС взимат между 2 и 5 хиляди лева заплата. Заплатата на Цветлин Йовчев например е 4 900 лв, а тази на Иван Драшков дори е по-голяма, тъй като той е пенсиониран и взима плюс 700 лв. пенсия.

Един от въпросите, които РЗС са подготвили, е свързан с това дали на вицепремиера му е известно, че бившата резиденция “Банкя“ е тотално ограбена от служители на ДАНС, както със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно?

След създаването на ДАНС, бившата резиденция на Тодор Живков става учебен център на агенцията. От там са откраднати, каза Емил Василев, 50 цветни телевизора, 50 маслени радиатора, 50 климатици, стотици легла, маси – мебели, тренажори от фитнеса, две нови коли, а от 30-те къщи на Масако Оя са свалени дори тухлите и дограмата и в момента е останало само скелето.

От РЗС твърдят, че става въпрос за държавно имущество на стойност от няколко милиона лева. Те питат вицепремиера Цветанов дали възнамерява да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези май са издали имената на сума директори от ДАНС, които би трябвало да са тайна, с оглед предмета на дейност на агенцията???:000Пак сблъсъкът на групировки е над националния интерес.
39
2
 
8
 
! Отговори
някой си преди 13 години
До 36Ха-ха! Не позна. Не съм милиционерче. Икономист съм и съм завършил много след 1990 г. Освен това съм с десни убеждения и уважавам Яне Янев. Но мисля, че сексът между мъж и жена е напълно нормален. Обратното е ненормално. Интересно какво мислят тия, които гласуваха с минуси на мойто изявление под 34. Карай да върви.:)
38
0
 
34
 
! Отговори
ххх преди 13 години
ХАХАХАХАХА, това ако беше само в ДАНС добре щеше да бъде, всичките държавни институции са точно на тоя принцип-МВР, МО, СЪД, ПРОКУРАТУРА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МИНИСТЕРСТВА!!! МЯСТО ЗА КАДЪРНИ НЯМА!!! ЛЕЛЯ, ВУЙЧО, СТРИНА, ЩЕРКАТА, ГАДЖЕТО НА ЩЕРКАТА, СЪБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ, КОЙ РАЗБИРА КОЙ НЕ, ЗАЕМА ГЛАВНИ ПОСТОВЕ, И ОТ ТАМ ЕТ ТИ ПРОБЛЕМА В ДЪРЖАВАТА, ДОКАТО СМЕ НА ТОЯ ПРИНЦИП, ЗАБРАВЕТЕ ДА СЕ ОПРАВИМ НЯКОГА!!!
37
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РЗС плачат, нали преди участваха в гуляя, а Трактора им осигури депутатски места, екстри и пари, вече и парламентарна група си няма Яне. Как да не плачат?
36
2
 
6
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Negiliye sram tezi hora be niye da se kisames s nistojnite 240 leva a te hilyadi vzemati kikva rabota virsat tam DANS.samo alkoholizom i huliganstvo i dori sex negiye sram tezi hora uj sme v ES.may nyamame myasto nikade niye bilgarite s tez kradlivi cuculi.
35
2
 
27
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 13 години
Честно, не се трае вече . Това ли е идеята с която бойковците дойдоха на власт ? Нали нещо за къщичката и чистенето имаше ... не ни стигат мързеливите и алчни милиционери, че сега и тези ...
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ах, ти хитро милиционерче
33
14
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
Яне не е за секса между мъж и жена!
32
7
 
4
 
! Отговори
някожй си преди 13 години
Относно заглавието и позицията на някои политици. Вижте сега, нямам нищо против секса, когато е между мъж и жена. Ако някой има нещо против това нека си го каже.
31
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудно ми е обаче защо Яне не плюеше по ДАНС по време на предишното правителство, когато получаваше от там "сламките" за бомбастичните си кьорфишеци, благодарение на които се самопровъзгласи за съвременния Левски. Да не пропускаме и факта, че РЗС беше създадена от ДАНС, а благодетелите на Яне вече не са там.....
30
1
 
26
 
! Отговори
а леле, преди 13 години
Мале, мале...За нов публичен дом ли става въпрос...От бивши комунисти и милиционери, какво очаквате, естествено носталгия по ТАТО.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне нещо се разшета явно започват протестите в България!!
28
15
 
4
 
! Отговори
ха преди 13 години
оставете чалгата на мира и си оправяйте вашите работи!
27
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам че един почитател на чалгата и на Бойко ми е сложил минус на предния пост. Да е жив и здрав - това ще му остане.
26
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можеш спокойно вместо клуб БИАД да използваш клуб ГЕРБ. Не е тайна за никого, че именно чалгаджиите са преобладаващия електорат на ГЕРБ, а пък мутро-милицонерите наложиха чалгата и като стил на живот и като стил на управление. Спомнете си само колко пъти Бойко се явява на така нареченети светски събития в компанията на дебелата чалгаджийка Ивана. Мен ми е смешно, но явно на голяма част от електората това се харесва. Всъщност мутра и чалгаджийка е класика в България ... за съжаление.
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като по татово време, за власт имащите имаше всичко. Държавата ни се превърна в клуб"БИАТ"
24
0
 
49
 
! Отговори
ммм преди 13 години
Цялата ни държава се управлява от такива инфантилни маниаци. Те всички там си знаят историите и си затварят очите, защото са навързани.
23
0
 
38
 
! Отговори
Джумаец преди 13 години
Ами Боко тия как може да зимат повече от теб,Нали таванът на заплатите на държавните служители беше твоята,Я им резнни главите-тоез заплатите,
22
1
 
31
 
! Отговори
ани преди 13 години
затворете я агенцията-вярвам изцяло!дай те им каквото им се полага и повече иначе миришат!
21
0
 
37
 
! Отговори
малемале преди 13 години
мале,мале,ако това е вярно ,къде отиваме ние-кви са тия назначения ,кви са ти заплати,кви са ти пенсий-между другото такива пенсионери има с хилядив МВР,Мин.на првсъд и БА-сво мислехме-кво гласувахме кво стана-нищо ново-20 год едни и същи далавери