РЗС: В ДАНС се краде, има алкохолни запои и секс

В агенцията се шири шуробаджанащина, твърди Янев
18 юли 2010 14:40,
258
РЗС: В ДАНС се краде, има алкохолни запои и секс
Снимка: БГНЕС

В ДАНС се краде, има шуробаджанащина при назначенията на кадри, има алкохолни запои, а директорът на "Човешки ресурси” – Аврам Иванов, назначава служителки, които експлоатира сексуално.

Скандалните факти за случващото се в ДАНС изнесоха четирима депутати от партия РЗС – Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев.

Те заявиха конкретни имена на хора, които са в роднински връзки и са назначени на работа в агенцията. Така например, бившият шофьор на Иван Драшков – Румен Панайотов е назначен в ДАНС, там работи и неговият баджанак Митко Михайлов, както и съпругата на Панайотов.

В ДАНС има две началнички на отдел - Вера и Таня Каракашева, които са близначки. Там работят и двама братя – Иванови.

В ДАНС като началник отдел работи Орлин Якимов, съпругата му също е назначена на работа в агенцията. На работа е назначен и Адриано Ситнилски – син на висшия прокурор Камен Ситнилски.

Сред имената на назначените в агенцията на принципа на шуробаженащината, които оповестиха от РЗС са и тези на Милена Войнова – дъщеря на бившия началник на Пожарната Кирил Войнов.

От партията казаха, че в ДАНС работи и роднина на Иван Костов – това е Михаил Борисов, който заема длъжност началник на отдел в агенцията.

Сегашният шофьор на премиера Бойко Борисов също работи като агент в ДАНС, каза Емил Василев. Той обясни, че роднинските назначения са факт, въпреки че в Закона за работата на ДАНС изрично е записано, че не може да има такива назначения.

От РЗС обявиха също, че директорът на дирекция “Човешки ресурси“ в ДАНС – Аврам Иванов, който е бивш пожарникар, назначил “една дама, с която е в специални отношения“. Ралица е назначена за началник на отдел в дирекцията, която Иванов оглавява.

"Аврам Иванов се напива жестоко в работно време", каза Емил Василев. Той уточни, че в партията имат сигнали, че през април тази година, след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта, Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което си е пукнал черепа и с опасност за живота е приет в болницата.

Същият този Аврам Иванов назначавал служителки, които като кандидатстват за работа на определена длъжност, трябвало да преспиват с него. Това било условие за разглеждането на документите им.

От РЗС са подготвили 7 конкретни въпроса до вицепремиера Цветан Цветанов. Първите три от тях засягат именно данни за Аврам Иванов.

От партията питат Цветанов и дали му и известно, че цели семейства се назначават в агенцията само защото са роднини на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов.

За сегашния ръководител на ДАНС Емил Василев изнесе данни, че той е назначил секретарката си Мая като агент в ДАНС, агент в агенцията е й нейният брат. Каза, че дамата се казва Диана Павлова – тя е бивша библиотекарка и е назначена като директор на дирекция.

От РЗС съобщиха, че агентите в ДАНС взимат между 2 и 5 хиляди лева заплата. Заплатата на Цветлин Йовчев например е 4 900 лв, а тази на Иван Драшков дори е по-голяма, тъй като той е пенсиониран и взима плюс 700 лв. пенсия.

Един от въпросите, които РЗС са подготвили, е свързан с това дали на вицепремиера му е известно, че бившата резиденция “Банкя“ е тотално ограбена от служители на ДАНС, както със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно?

След създаването на ДАНС, бившата резиденция на Тодор Живков става учебен център на агенцията. От там са откраднати, каза Емил Василев, 50 цветни телевизора, 50 маслени радиатора, 50 климатици, стотици легла, маси – мебели, тренажори от фитнеса, две нови коли, а от 30-те къщи на Масако Оя са свалени дори тухлите и дограмата и в момента е останало само скелето.

От РЗС твърдят, че става въпрос за държавно имущество на стойност от няколко милиона лева. Те питат вицепремиера Цветанов дали възнамерява да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
6
 
! Отговори
1365 преди 13 години
V BG se shiri shurobadjanashtina,na vseko nivo...toia otkri toplata voda
199
3
 
12
 
! Отговори
sas преди 13 години
Че в кое ведомство го няма това????
198
15
 
11
 
! Отговори
аз преди 13 години
`Комунистите назначиха само свои хора не само в данс,но във всички администрации.Във всички кметства,са тяхни хора,а това са най некадърните с пикливи образования,а способните учените млади хора са сервитьори или заминаха в чужбина.Стика сте плюли по герб,не може с магическа пръчка да се оправят всички лай..,които комунистите сътвориха за 65 год.
197
17
 
8
 
! Отговори
яя преди 13 години
Яне, това ли ти каза твоят създател - трактора.Много почнахте да хапете змии.
196
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 206;ми прати ми половинката си а ти си пии
195
9
 
9
 
! Отговори
Вальо преди 13 години
Предпочитам мъже които пият и правят секс с жени
194
2
 
11
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 13 години
13 - Абсолютно си прав . Само ,че каква промяна може да се случи след ,като вече 20 г. - тези наши "спасители " са ВСЕ едни и същи .Несменяеми - Незаменими - КОЛКО ОТ ТЯХ СА ВЕЧЕ СЛЕДСТВЕНИ .
193
8
 
15
 
! Отговори
Борис преди 13 години
Какво толкова необичайно са казали РЗС ?Секс и запои има навсякъде, поне аз където съм работил досега е имало, дори в частните фирми сме се напивали и задявали секретарките.роднински назначения също винаги е имало и ще има.къде е новината?
192
2
 
3
 
! Отговори
Числото 7 до фил преди 13 години
ама той и гласа му е много .... мечтателен :-))))))
191
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво е, че все още има смели хора като Яне. Пожелавам му успех. Да е жив и здрав, защото иначе тези похотливи алкохолизирани търтеи, харчещи народна пара съвсем ще се самозабравят.
190
11
 
8
 
! Отговори
КГБ териер преди 13 години
A ДАЛИ НЯКОЙ ДРУГ НЕ Е 'ПОДХВЪРЛИЛ' ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ НА ЯНЕ И СИЕ ЗА ДА ОТКЛОНЯТ ОТНОВО ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ ??...ОТ РЗС ДАВАТ МИЛО И ДРАГО ДА СИ ВДИГНАТ РЕЙТИНГА И ДА НАПОМНЯТ ОТНОВО ЗА СЕБЕ СИ...МОЖЕ И ДА ИМА ИСТИНА В ТОВА,КОЕТО КАЗВАТ,НО НЕ ВЯРВАМ ВСИЧКО ДА Е ТОЧНО ТАКА...ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ РЗС ПРЕДОСТАВЯТ ИНФОРМАЦИЯТА...
189
16
 
4
 
! Отговори
rono2 преди 13 години
Ай сиктир бе, голема работа направил си е кефа човека един два пъти *** го искараха... то не може само да се работи трябва и малко кеф да си прави човек
188
0
 
13
 
! Отговори
13 преди 13 години
Спиро, кой избира политиците, друже? аз, ти, бабите и "антикомуниста" 177/194. 20 години все дирим "спасител". все намираме един... други :-D проблемът е в нас, приятел, не в политиците - те са наша представителна извадка, като полицаите, дилърите и убийците по пътя.
187
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, Яне. Продължавай да ровиш и да вадиш кирливите ризи на тези ГЕРБ
186
5
 
0
 
! Отговори
13 преди 13 години
та съдейки по средната продължителност на живота на такива останки от миналото като теб поне едно още 40 години ще се наложи да ви търпим. ти дотогава още колко пъти ще се пребоядисаш? :-D пионерче стана ли, влезе ли в ДКМС? кле ли се във вярност, донася ли на дружинната? wooooooooooooohoooooooooooooo
185
3
 
11
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 13 години
Приятел не се коси - всички проблеми са ни от политиците .
184
5
 
6
 
! Отговори
13 преди 13 години
@194Щом си бил ученик значи ТИ си увреденият от соца. аз съм късно издание, вредата е върху мен е само от антисоц пропагандата :-D та да казваш на мен "словоблудец", сами бидейки "закърмен с лъжА, измама, мръсотия и лицемерие" си наясно колко вАжи, нали, двуличник? излизал съм, виждал съм, и к'во - всичко цветя и рози? няма кражби, пиянство, секс, измами и далавери и семейни, партийни и други назначения? two words: Monica Lewinsky X-D
183
7
 
7
 
! Отговори
do 13 преди 13 години
Словоблудецо ... по време на социализма съм бил ученик, та е нямало как да съм и дисидент, иначе бих бил ..., а ти уважаеми си дърт *** ... дървен философ, непоправимо увреден от соца. Излез малко на запад и виж как живеят белите хора и тогава говори.
182
0
 
10
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 13 години
Ха - бъзиках една колежка ,да и е готино ,ама ме изпя на жената .
181
3
 
7
 
! Отговори
13 преди 13 години
до 177 добавен от: Анонимен преди 10 минути ---много ми е интересно ТИ кога и къде си роден, и кога и къде са ти били първите първите 7 годинки?не си ли опитал двете системи нямаш право да говориш. ако си бил в съзнателна възраст по време на социализма като не си протестирал и не си лежал където се е полагало за това е по-добре да замълчиш. иначе ми звучиш като битуващите из форумите FYROM-ски граждани, които ни викат татари, а се движат по пътища, строени от дядовците ми.