ГЕРБ върна окончателно платения бакалавър във ВУЗ-а

Важи за кандидатствали, участвали в класирането, но неприети
29 юли 2010 12:47,
84
ГЕРБ върна окончателно платения бакалавър във ВУЗ-а
Снимка: БГНЕС

Ще има и платено обучение в образователно-квалификационна степен "бакалавър", реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за висшето образование.

Измененията са внесени от ГЕРБерката Галина Банковска и група народни представители.

Депутатите гласуваха висшите училища да имат право да извършват обучение срещу заплащане в образователно-квалификационна степен "бакалавър" и "магистър" по специалности, които са получили при програмната акредитация оценка "много добра".

Изискването е висшите училища да имат също оценка добра или много добра при институционална акредитация.

Броят на студентите платено обучение не може да надхвърля 5% от определения капацитет на съответното професионално направление или капацитет на съответната специалност от регулираните професии.

За учебната 2010–2011 обучението ще се извършва по решение на Академичния съвет на съответното висше училище, в рамките на съответния свободен капацитет, за тези, които са кандидатствали във висшето училище, участвали са в класирането, но не са приети за редовни студенти.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
46
 
! Отговори
horus преди 13 години
ДАВАМЕ ДИПЛОМИ НА ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ *** ТА ПОСЛЕ СЪЩИТЕ ДА ВИ СТАНАТ НАЧАЛНИЦИ !!!Спомням си че един студент беше казал: "Аз си плащам, пък тоя ще ме къса !!!"
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И после "висшистите стоят без работа". А колко е висок процента на висшистите, завършили "платено" ВУЗ или в някой измислен колеж за земеделие със специалност туризъм или не дай Боже, мениджмънт, не се коментира. Как няма да стоят без работа като 3/4 от тях са откровено прости и ***? И това ако ми е образование...
2
5
 
39
 
! Отговори
nagal преди 13 години
След като не са приети,значи не стават, ще почетат и догодина ще влезнат.Стига сме пълнили ВУЗ-овете със ***....
1
9
 
21
 
! Отговори
Журналист идиот преди 13 години
"Измененията са внесени от ГЕРБерката" - така ли се пише статия? Умници?! За човек от БСП - "бесепарите" ли пишете?! Егати и начина на изразяване...