Аню Ангелов контраатакува: Казал съм на Първанов

МО опроверга твърденията на държавния глава
5 авг 2010 16:19,
54
Аню Ангелов контраатакува: Казал съм на Първанов
Аню Ангелов. Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната опроверга информацията от президентството, че военният министър е предложил кандидатура за шеф на службата „Военна информация“ на МС, без да го съгласува с държавния глава. 

На 28 юли 2010 г. по искане на министъра на отбраната Аню Ангелов е имало среща между него и президента във времето от 17,30 до 18,00 ч.

По време на срещата министърът твърди, че е информирал Първанов, че ще предложи комодор Валентин Гагашев за назначаване на длъжността директор на служба "Военна информация”, съобщават от пресцентъра на МО.

Доколкото му е известно, стенограма от тази среща не е водена, допълват от министерството.

На 29 юли в 9,30 ч. писмо с предложението на министъра на отбраната за назначението е изведено от МО, изпратено е по куриер и е депозирано в деловодството на президентската институция за съгласуване, според съществуващия ред за кореспонденция между двете институции.

По указания на министъра на отбраната на 30 юли началникът на политическия кабинет Йордан Божилов разговаря по телефона с главния секретар на президента Красимир Стоянов, с цел да получи информация за хода на съгласувателната процедура.

Отговорено му е единствено, че материалът е получен и че се разглежда, но все още няма окончателно решение, уточняват хронологията на събитията от МО.

На 3 август министър Ангелов също провежда телефонен разговор с главния секретар на президента по отношение на направеното предложение. Отговорът на Стоянов е същият.

Министърът твърди, че не би могъл да подведе МС съвет, след като от стенограмата от заседанието на 4 август е видно, че той е обяснил подробно, че не е получил отговор за съгласуване или несъгласуване от президента, както и причините за внасянето на проекта за решение точно на това заседание.

Още по темата

Министърът на отбраната познава конституцията и законите на страната и знае правомощията както на президента, така и на останалите държавни органи, коментират още от ведомството му.

С решението на Министерския съвет се предлага на президента  да назначи и да повиши в звание лице от висшия команден състав, а не да го преподпише.

По-нататък президентът на Републиката е в правото си да определи своето отношение по направеното предложение, заключават от Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: назначение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, *** долен, искам да те забравя че съществуваш, мутра продажна. Оди другаде да обслужваш други мафии
23
14
 
14
 
! Отговори
Додо преди 13 години
Аве Президенто ако им изкара стенограмата и се окаже,че пак лъжат???Пак ли ще го импийчват ГЕЙберите :))))))))))))))
22
6
 
4
 
! Отговори
pege преди 13 години
абе склери не си подритвай трудовата книжка
21
19
 
13
 
! Отговори
един преди 13 години
на мен пък тази добре охранена мутра на Аню,хич не ми вдъхва доверие!Не ми се вярва от Президентството да са направили гаф,по-скоро Аню се чуди как да излезе от ситуация
20
8
 
8
 
! Отговори
kontra admiral преди 13 години
i boko e profesionalist ,ama v pojarnoto delo.
19
22
 
40
 
! Отговори
Адмирал преди 13 години
Бих искал само да ви кажа, че комодор Гагашев е невероятен професионалист и много свестен като човек. А това, че Гоце си плете интрижките и предпочита да назначава руски марионетки, а не доказани специалисти всеки го знае- за това е време да си ходи!
18
16
 
24
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Доколкото ми е известно, стенограми от срещите в президентството се водят - това да не е кафене! Или Аню само толкова знае - той до скоро вън от МО не си беше показвал носа. Осъществила ли се е среща или той е викал пред входа?Ама че бурсук!
17
12
 
25
 
! Отговори
Dan преди 13 години
До оня ден Гоце се биеше в гърдите, че на всички срещи стенографката седи така ,че да се фижда, не,че изкара стенограми от срещите си със Станишев и Овчаров за газта примерно...но така твърдеше...значи когато им изнася има а когато не им изнася няма...ходи ги разбери това червените...
16
21
 
19
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
"Доколкото му е известно, стенограма от тази среща не е водена, допълват от министерството."До оня ден искаха имунитета на Първанов, че правил стенограми на *** Дянков, а сега... изтъкват като минус, че нямало стенограми *** ги разбери тез ГЕРБавите.
15
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО НА КОМУНИСТИТЕ! ОФАНЗИВАТА ПРОДЪЛЖАВА!ПЪРВО НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ СЪДИЙКИ ПУСКАТ УБИЙЦИИ ИЗМАМНИЦИВТОРО ОТ БАН СЕ ЖАЛБИ ЖАЛЯТ ПАРИ НЯМА АМА И РЕФОРМИ НЯМА НАУКАТА ЗАГИВАДО МИНАЛАТА ГОДИНА СИ БЯХА ПАК НА НИСКИ ЗАПЛАТИ АМА ЦЕЛУВАХА /ЗАЩОТО ИМАШЕ ДАЛАВЕРА СЕГА ИМБИЯТ ПРЪСТИТЕ/ТРЕТО ЗА ДЕНЯ-СЕГА И ГОЦЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА НА СЕЛСКИ МЕГДАНДАВАЙТЕ ДА ВИДИМ КОЛКО НАГЛИ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ани, Ани - пак не си в час
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
======По време на срещата министърът твърди, че е информирал Първанов, че ще предложи комодор Валентин Гагашев за назначаване на длъжността директор на служба "Военна информация, съобщават от пресцентъра на МО.Доколкото му е известно, стенограма от тази среща не е водена, допълват от министерството.======Да ама Гоце Парваноглу показва само изгодните за него стенограми - Дянков да каже :)
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Aug. 5 (Bloomberg) -- Wheat extended a rally to the highest price in 23 months as Russia, the worlds third-biggest grower, said it would ban grain exports from Aug. 15 "-хлебче-левче милички....
11
2
 
7
 
! Отговори
Dan преди 13 години
...а нямало запис от срещата сега Първанов ще изкара един видеоматериал и ще започне в стил Сашо Диков, ..."Асене върни малко , Асене"...
10
5
 
15
 
! Отговори
Христо преди 13 години
След като няма отговор от президента защо го внася като предложение?!?
9
7
 
23
 
! Отговори
Komunist tctctc преди 13 години
В президенството не мислят, те действат. За очерняне на някого грешка нямат, нали са червени, а това е в кръвта им.
8
3
 
25
 
! Отговори
Az преди 13 години
Фрапиращото в случая е, че тезата на президентството се базира на информации в медиите? Не може становище на президентска институция да се основава само на това, особено ако се стига до скандал между институциите, както сега. Това е голям непрофесионализъм. Разбира се, освен ако не е направено нарочно, което не е много учудващо.
7
1
 
8
 
! Отговори
riki преди 13 години
Пак драми... Защо не вземат да свършат нещо градивно?
6
9
 
38
 
! Отговори
hitarpetar преди 13 години
Е това им харесвам на военните...отговора е точнен яснен и без излишни увъртания и нападки или нещо подобно ...Първанов да увърта сега колкото си ще...има факти това е ....браво на МО и на министъра
5
10
 
11
 
! Отговори
Бранник преди 13 години
Баща ти е този него ли позна. Аман от нещастни *** бродещи и мърсящи мрежата с мръсните си дребни душици.