Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване

Все още било евентуално вдигането на осигурителните вноски
18 авг 2010 13:06,
136
Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване
Снимка: БГНЕС

"В началото на септември отново сядаме да преговаряме не само за пенсионната реформа, но и за новия социален кодекс, който влиза за обсъждане в парламента".

Още по темата

Това каза министър Тотю Младенов при влизането си на тържеството по случай Деня на миньора.

По повод недоволството на синдикатите в миньорския бранш за пенсионната реформа, засягаща конкретно сектора, министърът подчерта, че проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки. 

Младенов каза, че е дошъл за тържеството, а не да коментира категоричното становище на синдикатите, че от бранша ще протестират срещу промените в категорията им на труд и пенсиониране.

Той каза още, че ще се коментира евентуално вдигане на осигурителните вноски, едва след като бъде приет бюджетът за социалното осигуряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не е луд да коментира точно когато е сред истинските миньори. Като му скочат и ше си направят наистина празника. :)Той ще си хортува с казионните т.нар. синдикати на ладина по кабинетите. Зад дебели дувари и много и яки пазванти.
14
0
 
8
 
! Отговори
нона преди 13 години
Стига сте плакали,а внесете ред в даването на помощи и ред други облаги за ***,които не учат, не работят,правят деца на малолетни,не спазват законите и винаги са безнаказани.Зашо така наказвате всички нас които си плащаме данъците.
13
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
вчера гледахте ли новините какво казвал бизнеса,че ако дигнели минималната работна заплата,ще били облагодетелствани сама нискоквалифицираните работници а висококвалифицираните щтели да нямат стимул да работят щтото по нискоквалифицираните им колеги щели да ги догонят по заплата-смях мале голям смях
12
1
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
помощите за *** са социални плащания.. не би следвало да имат нещо общо с пенсионният фонд .. *** тотю и митрева са си такива .. поскат от общият кюп!т.е циганят се и нагло обесняват нещата... *** популация хваната от гората има, че им връзва.
11
0
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Тотю казва, че "е дошъл за тържествата, а не да коментира" - разбирай ЗА БАНКЕТА. И как да коментира, като вечно е неподготвен и не е получил разрешение от Б.Б.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Особено деЦки.
9
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Докато не се спрат помощите на търтеите(***) така ще е .Аз съм сигурен,че издръжката им е поне 5-6 милиарда на година.Това са здравни разходи,децки,социални помощи,помощи за дърва и сигурно още .
8
0
 
15
 
! Отговори
Така е преди 13 години
А аз съм без работа от години.И пенсия няма да взимам на старини...Българската реалност - "комунистически" геноцид.
7
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 13 години
дас
6
0
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
работодатели не са мотивирани .. това е огромен проблем... за работещите се знае, предпочитат да разполагат с повече средства в портфейла .. отколко да им удържат за тоя дето духа.
5
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
да прав си така е но нали като се дигне минималната работна заплата самочуствието на хората ще нарасне и от това се страхува правителството
4
0
 
25
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
Сега бизнеса и работещите нямат пари и стимули да внасят осигуровки, та като се вдигнат осигуровките, ще внасят??? ***!! Трябва да се увеличи минималната заплата, да се намали осигурителната тежест и голяма част от сивата икономика ще излезе на светло, както и ще се увеличи събираемостта на осигуровките. А също и да се въведе индивидуална пенсионна сметка на всеки, за да знае колко пари има и да се гарантира минимална годишна доходност на тия пари, както е по цял свят. Смешници!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, на Тотю някой му избил зъба. Долу, дясно, кучешкия.Има защо :)Ама защо с тази метална коронка като хамалин на гарата?
2
0
 
18
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тотю некадърник си а дянков е *** щом те търпи, теб и персонала ти от социални мародери!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе аре вдигайте ги тези осигуровки с 200%, че ми писна от ВАС....