Продаваме незаконно органи за Германия и Австрия

Сините искат оставката на шефката на Агенцията по трансплантации
17 сеп 2010 13:20,
78
Продаваме незаконно органи за Германия и Австрия
Снимка: Булфото

Държавата продава незаконно органи в Европа. Констатацията е направена в доклад на здравното министерство, изготвен след проверка в Агенцията по трансплантации.

Скандалната информация бе изнесена от депутати от „Синята коалиция”, които са се поинтересували от резултата от проверката на здравното министерство, завършила още през юли.

Още по темата

Става дума за ляв и десен бял дроб, за черен дроб, без да е предоставено разрешение за него, без МЗ да има договор с Евротрансплант, които са взели органите, както и без лечебните заведения, които са ги дали, да имат подобни договори с двете страни, приели органите – Германия и Австрия.

Синият Ваньо Шарков уточни, че България няма договорни отношения с Евротрансплант. Освен това, за да предприеме подобни действия, Агенцията трябва да иска санкция от здравния министър, което също не е направено.

Също – преди да изнесем органи, трябва да се направи проверка дали няма чакащи у нас.

"Нищо от това не е свършено", твърдят десните. Затова те поискаха оставката на шефката на Агенцията д-р Теодора Джалева.

Депутатите недоумяват как е възможно два месеца след края на проверката, направена от здравното министерство, да няма никакви последствия.

"Това, че в Агенцията за трансплантации цари такъв хаос, показва, че липсва тотална воля в Министерството на здравеопазването да сложи ред там", заключи Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: донорТеодора Джалева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
остеотек ? преди 13 години
на тази трябваше да й духнат под опашката още като стана известно, че е ходила за сметка на остеотек в щатите.
74
0
 
1
 
! Отговори
d преди 13 години
te sa balgari ne romi
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев е виновен...Нали?
72
1
 
0
 
! Отговори
демократор преди 13 години
Нашенски магарии!По времето на комунизма тайничко продаваха,сега пак същото!Умрем за далавера!:(
71
0
 
2
 
! Отговори
критичен преди 13 години
българите са от най-продажните народи в света,няма такъв народ и то МАЗОХИСТИЧЕН като българския на земята,българина обича да го тъпчат,мачкат,изнасилват,убиват,измъчват и поробват....българите са много лоши и лицемерни хора,мразят чуждото и новото,мразят себеподобните си,мразят своите освободители,мразят своите национални герои....мразят родителите си,мразят братята си,той винаги е готов да си избърше *** си с националния трибагреник ако трябва...и той много обича да се грижи за *** си
70
0
 
1
 
! Отговори
hoho преди 13 години
Dokoga shte turpite kruvolocite - bulgari i chuzhdenci,Evrotransplant yavno sushto ne e chitava,sega Bulgaria s tova shte se pro4ue
69
1
 
6
 
! Отговори
Заглавие преди 13 години
Нещо не ми допадна заглавието-"ПродаваМЕ"!!!Аз нищо не съм продавала!Продават лекарите,които не стига,че си играят със здравето ни,а и заплашват,че ще ни лишат от основно конституционно право-на МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ,ако не стане тяхната....Дават ли си сметка,че както те извиват ръце,така ще им се връща-не в друг живот,а в този!Зарекла съм се-ако някога се наложи да обслужа лекар в сферата,в която работя-ще му стъжня живота!!!
68
1
 
2
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Как да разбирам - за членове ли става въпрос? Защото германците и австрийците всичко друго си имат,само ***,грешка,номадите са им кът.
67
1
 
15
 
! Отговори
12 преди 13 години
Айййде на Органитеее! Евтин дроб, бъбрек и ретинаааа!Колко хора измряха, а тия *** изнасят за чужбина...Защо ли не се учудвам??
66
1
 
9
 
! Отговори
a stiga be преди 13 години
а бе кво правят тия бе , затова ли ги избираме да ни управляват, ми те ще направят България магазин за човешка карантия, срамотаЧува се че щели да сменят герба - два кръстосани пожарникарски маркуча на фона на милиционерска фуражка...:-)
65
0
 
4
 
! Отговори
Димчо преди 13 години
И после, защо хората не искали да подписват декларации за донорство... Преди години във Всяка Неделя един човек раказваше как станал доброволен донор на бъбрек на сина си. Трансплантацията станала в клиниката на Чирков, но като излязъл от упойката се оказало, че бъбрека му е присаден на друг човек.
64
0
 
10
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Нищо ново. Хубава земя има България - и въпреки това важи почти за всички българи, или поне за обикновените като нас: Вий, които сте се родили в тази страна (и ако не сте я напуснали благоразумно),НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ!Тук ще си остане ад винаги, докато не дойде някога цивилизован народ, който да има и цилилизовани политици, а не мутряги, бухалкаджии, охранители бивши и настоящи, псевдо-икономисти, които се чудят на кой чужд посланик да се кланят!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да
62
0
 
14
 
! Отговори
kk преди 13 години
А тази "шефка" кой я е назначил!Да уволнят и него!!!Затвор и за двамата!Става въпрос за парииии!!!***!Българите нека си умират,а *** си печелят!!!
61
0
 
10
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Пак ли всичко ще потъне в мълчание?
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vinovnite da osigurqt lipsvashtite organi
59
0
 
11
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 13 години
Не съм им фен на сините, но моите уважения , че бръкнаха в тая гноясала рана!Който само е чувал за тая мръсотия, косата му се изправя!
58
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Склонен съм да се съглася с констатациите в статията. Аз съм чакащ за трансплантация на бъбрек, и преди около месец или два реших да проверя дали ми имат точните координати, и дали въобще съм в списъка. Първо, на телефона на агенцията няколко пъти ми даваха невалиден телефон на лицето, което може да ми даде информация. След повече от час, аз оставих телефона си, и след време ми се обади една жена, с която сверих данните.
57
0
 
7
 
! Отговори
simeonsis преди 13 години
"ДА СЕ СЛОЖИ РЕД В ЗДРАВ М-ВО...."Хохо хо може ли да коже някой къде в тази мафиотска държава има ред ?
56
1
 
12
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Още от времето на соца, това е най-голямата мръсотия в България.И стига с тия оставки КЪДЕ ДРЕМЕ ВЕЛЧЕВ?КЪДЕ СПИ ПРОКУРАТУРАТА ПРИ ТЕЗИ РАЗКРИТИЯ?БЪЛГАРИ СА ПРОДАВАНИ РАЗФАСОВАНИ КАТО МЕСО!