Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците

Така се ограничили негативните ефекти от кризата върху хората
23 сеп 2010 13:40,
183
Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците
Снимка: БГНЕС

„България е една от малкото държави в Европа, която премина през кризата, без да променя данъчните си ставки и данъчната тежест ще остане непроменена до 2013 година“.

Това казва вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за румънския вестник "Куриерул национал", съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Това според министър Дянков е първата и основна мярка, която предприема правителството за реалното икономическо възстановяване на страната.

"Така ограничихме до минимум негативните ефекти от кризата върху обикновените хора. Едновременно с това дадохме ясен сигнал на чуждестранните инвеститори, че водим предсказуема данъчна политика и че спокойно могат да планират бизнеса си в България", казва финансовият министър пред авторитетния ежедневник.

„Експортно ориентираните отрасли и добрата инфраструктура ще теглят икономиката напред“, прогнозира още вицепремиерът Симеон Дянков.

Той открои като основна задача в момента запазването на благоприятния бизнес климат в България заедно с мерките за стабилизиране на пазара на труда и гарантиране на стабилността на публичните финанси. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: данъцифинансова криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
7
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
аз съм чувал за много неща, ама май ти не си чувап :)))) т.н. световна криза знаеш ли кога започна ????? а знаеш ли че преобладаващара част от икономиките в европа започнаха да излизат от нея още 3 тримесечие на 2009 г. ???? напрактика Бг ще е единствената икономика в ЕС, която ще отчете спад и през 3-то тримесечие на 2010
77
2
 
2
 
! Отговори
от 61 преди 13 години
Аз това го знам :) Обясни го на "бг"то, защото според него ДЯНКОВ лично му е вдигнал тока.
76
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
до 61Зад тези слметки ток вода седят едни държавни комисии за водно регулиране енерген регулатор и др. Те определят ще има ли увеличение или не .
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато политическите партии движат икономиката - няма оправия. Някъде около 2063 г. има шанс Бг да бъде нормална държава. След като измрат 2-3 поколения.
74
3
 
2
 
! Отговори
леко! преди 13 години
Аз казвам,че на 80-90% са разплатени,елито!Няма страшно ще си ги вземеш и ти!Няма да се плашиш ей!Душица златна тя?!?!
73
3
 
4
 
! Отговори
... преди 13 години
На кои фирми не е разплатено? Знаеш ли въобще какво и как се плаща на тях? 1. На фирми, изпълнявали обществени поръчки- поне 90% от собствениците им са за затвора, понеже всички знаем как се печелят/ха. 2. На ЕКСПОРТНО ориентирани фирми. Моята не е имала проблем с възсрановяването. Минават 3 месеца (по закон), идва данъчния,гледа фактури, ЧМР-та, товарителници, пише протокол и възстановяват. Никой не може да ме убеди,че търговска фирма (ако не е сезонна) срокър за обръщаемот е повече от 3 месеца
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу Герб и БСП и СДС и АТАКА
71
4
 
7
 
! Отговори
ASI преди 13 години
BG PREMINALA KRIZATA,XA XA XA,TOZI CHYVA LI SE KAKVI GI GOVORI,? SMIAX V ZALATA.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си чувал за имотния балон ? Да си чувал за световна финансова криза ?
69
3
 
5
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Факт Дянков, факт !
68
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе Дянков ти знаеш ли колко българи вземат по 231лева заплата ще проверишИди си Дянков *** си никога за Герб ама никога
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои са тези държави от нашата черга?
66
2
 
8
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
ми да погледнем държавите от нашата черга :))))) я погледни кои от тези са с по-нисък БВП на глава от населението ? кои от тези държави имат по голям спад в БВП ???? в кои от тези държави контрабандата на акцизни стоки се увеличи 3 пъти за последната година ???? в кои от тези държави требва да чакаш 2 дена за лична карта ???? в кои от тези държваи има средна пенсия от 100 евро ???? :)
65
2
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Аха , нищо страшно ,така ли. Ако не ти платят ,какво правиш ,а. Ама че робско мислене.
64
3
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Доста фантазии има в комунистическата ти картуна било "опукани едно 10 милиарда"*** тва от агенция ЕЖК ли го знаеш или го сънува или го "прочете в интернет" или го чу на пленума на Биесиепие?
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
таксата не е данък.акциза не е данък.ама то и при турците и диш-хакът не е било данък :)
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гласуването за партии у нас е като свадба с булка.....
61
8
 
5
 
! Отговори
до 50, бг преди 13 години
МУАХАХАХАХАХАХХААХАХ:) Ако си мислиш, че Дянков лично ти е вдигнал:токагазтапарнотоподгряване на топла водастудена водаданък сградиданък сметначи си доста шибнат в главата с мокър ***:) :)ХАХАХАХАХАХАХАТва и Бог да дойде тука за министър на финансите недоволния хейтър пак ще намери за какво да недоволства и какви недъзи да му намери :) хахаах ужасТ
60
5
 
3
 
! Отговори
леко! преди 13 години
Ебре,актуализация на бюджета знаете защо се наложи,а и нищо страшно не е станало!!!И като пишете постоянно за тия задължения към фирмите си мислите,че от толкова повтаряне най-накрая ще стане истина?Ебрееее,елито!!!
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова комнтирания дефицит- ми той е има-няма 2.5мрд. Дребни стинки, а :)Ама като прибавиш парите от резерва които похарчиха излиза, че са опукани едно 10 милиарда. За една година кърпене на положението. Без кьорава наченка на реформа даже. Пък нали в името на реформите дойдоха?