Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците

Така се ограничили негативните ефекти от кризата върху хората
23 сеп 2010 13:40,
183
Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците
Снимка: БГНЕС

„България е една от малкото държави в Европа, която премина през кризата, без да променя данъчните си ставки и данъчната тежест ще остане непроменена до 2013 година“.

Това казва вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за румънския вестник "Куриерул национал", съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Това според министър Дянков е първата и основна мярка, която предприема правителството за реалното икономическо възстановяване на страната.

"Така ограничихме до минимум негативните ефекти от кризата върху обикновените хора. Едновременно с това дадохме ясен сигнал на чуждестранните инвеститори, че водим предсказуема данъчна политика и че спокойно могат да планират бизнеса си в България", казва финансовият министър пред авторитетния ежедневник.

„Експортно ориентираните отрасли и добрата инфраструктура ще теглят икономиката напред“, прогнозира още вицепремиерът Симеон Дянков.

Той открои като основна задача в момента запазването на благоприятния бизнес климат в България заедно с мерките за стабилизиране на пазара на труда и гарантиране на стабилността на публичните финанси. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: данъцифинансова криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някакъв веселяк пише лозунги за предсрочни избори. Такъв един аранжимент би струвало на данъкоплатците твърде скъпо. Икономика и политика са две различни обувки.
17
2
 
23
 
! Отговори
Graf преди 13 години
Този *** акцизите ги има за волни пожертвувания. Да припомним. През тази година бяха вдигнати акцизите на тютюневите изделия, на горивата. Двойно бе увеличена осигурителната тежест за самоусигуряващите се, бе вдигната здравната вноска...Привидяло му се и излизане от кризата, а от вече подопечната му БФБ викат, че инвеститорите гледат на фондовия ни пазар с кикот.
16
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такса смет, драга, се определя от общината, не от Дянков!
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки един търговец, който не е регистриран по ДДС е един ***!
14
2
 
24
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Да ,бе да. Умряха балъмите ,които ви вярваха. А акцизите какво са ,а осигуровките. А таксата смет ,която ще вдигате ......Стига с тези лъжи ,че ставате смешни. Видно е ,че давате ясни сигнали на чуждите инвеститори. Толкова много са ,че се чудим какво да ги правим. Какво безочие на наглост ,просто нямам думи :)
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Т.е. увеличаването на данъка за едноличните търговци от 10 на 15% не е промяна; включването в обхвата на ДДС на адвокатските услуги и продавачите на цигари (чрез задължаването им да се регистрират по ЗДДС) не е увеличаване на данъчната тежест; увеличаването на осигурителните прагове и удвояването на осигурителния доход за самоосигуряващите се не е увеличение; разширяването на срока за невнесени здравни вноски до три години (за неползвана услуга) не е увеличаване...
12
2
 
28
 
! Отговори
Dundy преди 13 години
Като гледам снимката ми става ясно защо ги говори тези работи, то на 4-5 водки морето е до колене:)Кризата още не е започнала, както всички знаем пилците се броят на пролет, я изкараме зимата, я не...
11
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!ДОЛУ ДЯНКОВ!
10
6
 
43
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Дянков, ти блокира цялата държава бе! Вдигна акцизите, не плащаш задълженията на държавата към бизнеса, законно си искаш 10 % рекет от фирмите, за да им платиш, цените с всеки ден скачат, хората масово остават без работа и т.н. Ти си затвора, господин "Финансист 1"!
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Данъците не се пипат, вярно. Пипнаха се акцизите и такса смет (от 2011)! Внимавай да не се задавиш с тая водица, хер Флик
8
5
 
18
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
Dolu dqnkov
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България даже не е влизала в криза ,съдейки по твоя джоб Симончо.Как само се гаври мазно с хората, които се чудят как да свързват двата края.УУУ,*** мазен, марш обратно в Америка!!!
6
3
 
32
 
! Отговори
Никича преди 13 години
Да,кризата свърши за ониези държави ,в които има икономика.А на нас просто ше ни се еее мамата.
5
5
 
28
 
! Отговори
се преди 13 години
Това са пълни глупости не го ли е срам Мони да се подиграва по този начин с Българският народ .... точно сега предстоят трудните дни за България.
4
6
 
36
 
! Отговори
-I- преди 13 години
Дянков, качил си диоптъра май. Къде видя края на кризата? Или може би говориш в личен план?
3
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ти така си мислиш. Стига лъжи.
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Дянка,цялата икономика се срина и колапсира,каква криза е минала,къде и кога е станало това ?Безработицата расте с пълни темпове,на това ли му викаш минаване ?
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На приказки го докара ама кога ще има "МАНЖА" . Писна ми да мизерствам.