Борисов и Дянков в размисъл за 3% вноска "Пенсия"

Искам гаранция черно на бяло, коментира премиерът
Обновена: 8 окт 2010 09:11 | 8 окт 2010 09:09,
99
Борисов и Дянков в размисъл за 3% вноска "Пенсия"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", каза той.

"Ако пенсионната вноска се увеличи с 1,5-2%, това ще е изцяло заслуга на министър Дянков и на неговото министерство", допълни министър-председателят.

Още по темата

Бойко Борисов каза още пред bTV, че фискалният резерв към момента е 6 млрд. и 700 млн. лв.

"2% от здравната вноска се вкарват в резерва и парите стоят в БНБ", уточни той.

По думите му от тези пари пенсии не се плащат, но стоейки в резерва, от там все пак се вадели пари и се плащали пенсии.

Борисов добави, че и заради това с БЛС са възстановили правдата – парите за здраве да бъдат само за здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Цитирам те "Замразиха ..... и заплатите на държавните служители". А защо депутатите си вдигаха перманентно апанажите, докато стана скандала? Обясни го стрина Нина и на бая ти Кольо.
79
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Щом ще се пенсионираш след 100 години, значи не е зле да започнеш да мислиш от сега, че като навършиш години да гласуваш, да не сбъркаш в избора си.
78
0
 
7
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Постулирам, че в Б-я всеки 2 укрива данъци. Ако от тези "2" НАП хване 25% т.е. стане така че всеки 8 да укрива данъци нещата ще потръгнат. Гледах палатите снимани от въртолети. Бая пара е крадена и скрита в "селищата от затворен тип". Мнозина съдии, митничари, общинари и т.н. ще изпищят на умряло. Нека Кушлев ги секвестира в полза на държавата и после им ги продаде наново.
77
0
 
4
 
! Отговори
STO преди 13 години
антончо, сега като ще вдигат пари за пенсии ще запълват дупки, а след 100години когато трябва да се пенсионирам дали ще има кой да запълва дупки???
76
3
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Замразиха пенсиите и заплатите на държавните служители. Бизнеса се направи на чукнат и също замрази заплатите на хората под предлога, че било криза, а палатите и лимузините се увеличават всеки ден. Как да запълнят дупката в бюджета ? Значи да намаляват данъците и осигуровките, бизнеса да забогатява а народа да обеднява ? БСП като намалиха осигуровките с 2% по-голяма събираемост ли имаше ? Смали ли се сивия сектор ? Хайде да не си говорим само простотии, че се изнервям. Уж сме умни хора.
75
0
 
3
 
! Отговори
МИ преди 13 години
"Според земеделския министър не е изключено тя да е имала и здравословни проблеми наред с бременността си и няма намерение да разследва дали болничният й е бил фалшив или не."
74
3
 
0
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Кажи Ели, как да запълнят дупката в бюджета ? Ако я запълнят с резерва ще ревете, че го издухали, а видиш ли БСП го натрупало. Ако вземат заем, ще заробват народа. Айде кажи как да запълнят дупката във всяка една сфера ? От небето ли ще ни паднат парите ? Тая държава от народа ли се издържа или от въздуха ?
73
5
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Кое са 16% в действителност, че не ми е ясно Ели ? В момента работник + работодател внасят 15% директно в пенсионния фонд, т.е. ще станат 18% разеделени 40/60 между работник и работодател. Т.е. пенсионната осигуровка за работника ще е 9+1,2 = 10,2%. Как предлагаш да запълнят дупки в резерва ? Съкращават администрация, съкращават армия, опитват се да обуздаят лекарите, които искат да им се плати повече отколкото е заложено в бюджета, защото източването на касата трябва да продължи...
72
3
 
0
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Държавата ще събере минимум 700 млн. лв. в пенсионната система, с което процента на държавното участие в изплащането на пенсиите ще падне под 60%. Крайно време е някой да започне да прави нещо за самостоятелна и стабилна пенсионна система. За да може един пенсионер да си купи тези 10 кисели млека, понеже е бачкал цял живот. Това естествено няма да стане утре, но не може нещата да се оставят да си вървят докато стигнат пропастта, която е близо.
71
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Общественото социалното осигуряване е на т.н. "Y" кръстопът. Или ще изберете увеличаване на възрастта или на вноската. Това е положението и мърдане няма! Направете си вноски за втора пенсия или здравно осигуряване. Но и те струват пари, а ще се по-скъпи от 3%. Аз не съм получавал от години насам значимо увеличение на доходите ми, но това е положението, парите са кът. Предлагам да се намали броя на поспаланковците в НС на 121. Сума пари ще спестим!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука има,тука нема!
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И двамата дядо попе.
68
1
 
11
 
! Отговори
Питанчо преди 13 години
Още не мога да преценя, кой е по- голям ***-Станишев или Бойко!
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това момченце Дянков дето харесва мъже, дай му да си играе с детски играчки, как може един луд комплексар да е на такъв важен пост?!!!
66
0
 
14
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 62/ до ФЕНчо...ми ние цървулите няма да гласуваме вече за червения милиционер от ДСЗа него ще гласувате тези които се облажихте нещо...Като Калинка Илиева - щерката на приятеля му - шеф на пожарната. Тя ще си пласува пак за Бойко със сигурностБИЛА ИМАЛА ОЩЕ ФАЛШИВИ БОЛНИЧНИ, ТА ДА МОЖЕ ДА ГИ ИЗПОЛЗВА - ЗА ДА НЕ ОТИДАТ НА ВЯТЪРА
65
1
 
9
 
! Отговори
Куку преди 13 години
Доста шизофренична взе да става обстановката... Нищо вече не може да се предвиди, дори и в краткосрочен план. Днес едно, утре - друго. А политика и реформи с широк консенсус не може да има. Това правителство е политически провал, не - политически абсурд. От голямата кошница преди изборите няма нито едно осъществено нещо. Уж са десни, пък са леви. Уж реформи, пък няма реформи. Уж щяхме да ставаме средноевропейска държава, пък повече клоним към Африка май...
64
1
 
8
 
! Отговори
Нострадамус преди 13 години
Тиква, хората са недоволни нямат пари за хляб и за най-елементарни нужди и скоро ще те свалят от власт.
63
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
"Борисов и Дянков в размисъл за 3% вноска "Пенсия"правителство ТУКА ИМА,ТУКА НЕМА...1.ТУКА ИМА увеличаване на вноските за пенсии, ТУКА НЕМА пари за болниците2.ТУКА ИМА некакви пари за здраве, ТУКА НЕМА да дигаме пенсионната възраст3.ТУКА ИМА да правим пенсионна реформа, ТУКА НЕМА да закачаме здравната реформа4.ТУКА ИМАме идеи за здравна реформа, ТУКА НЕМА да стартираме пенсионната реформа за момента5.ТУКА ИМАме кардинални виждания за пенсионна реформа , ТУКА НЕМА пари за здравна реформа
62
8
 
4
 
! Отговори
фен преди 13 години
А, бе ***, ако изборите са утре, за кого ще гласувате? Нали пак за Бойко!
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко става единствено да пасе крави или овце, с каквото се е занимавал като малък!