Дянков: Вдигането на осигуровките ще е с по-малко от 3%

Финансист №1 обаче не посочи конкретен размер на увеличението
Обновена: 8 окт 2010 13:01 | 8 окт 2010 13:00,
61
Дянков: Вдигането на осигуровките ще е с по-малко от 3%
Снимка: БГНЕС

Вдигането на пенсионните осигуровки от началото на 2011 г. ще бъде с по-малко от 3%, заяви финансовият министър Симеон Дянков в парламента.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че е решено, че пенсионните осигуровки ще се вдигнат с 3 процентни пункта, каквото беше искането на синдикатите.

Сега обаче Дянков отбеляза, че от три дни в правителството активно се обсъжда въпросът с размера на вдигането на пенсионните осигуровки заедно с премиера.

Целта е размерът на вдигането да бъде възможно най-малък, "защото тежестта от това ще падне не само върху работодателите, а и върху заетите“.

Още по темата

По думите му голямо вдигане на осигуровките може да забави процеса на изсветляване на икономиката.

Дянков не назова конкретен размер на увеличаването на пенсионните осигуровки, но заяви, че окончателното предложение за това ще бъде направено в понеделник.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", категоричен бе министър-председателят.

Още новини от бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: пенсионна вноска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
13
 
3
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
От изказа ти оставам с впечатление, че не си глупав човек. Но можеш ли да ми кажеш защо трябва да се прибягва до заем от МВФ при положение че разполагаме с резерви. Резервите са точно за да се харчат при криза. Аз лично високо оценявам работата на Дянков заради смелостта му да прибягва до такива маневри.
40
3
 
5
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Браво Ели,превъзходна си.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМАН ОТ БРЪТВЕЖИТЕ НА ТОЯ!!!!!!!!!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ МАХА ОТ БГ И ДА СЕ ВРЪЩА В СВЕТОВНАТА БАНКА. ТАМ КАКВОТО И ДА ПРАВИ ПОНЕ ИМА ПАРИ.
38
0
 
11
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Че откъде да знае Дянков с колко ще се увеличат осигуровките. Нали някой трябва да му ги сметне. В случая Бойко.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е подлец!!! Нагъл лъжец!!!
36
1
 
4
 
! Отговори
от "до 14" преди 13 години
Достатъчно такива се откриват ВСЕКИ божи ден. Защото българинът ходи на доктор само ако е пред умиране. Защото няма доболнична помощ, тъй като твоите любимци, антончо (с малка буква си, защото си жалък), досъсипаха това, което дори и тройната ламя не можа да унищожи. Я ми отговори защо не въвеждат остойностяването на медицинските услуги, май тогава няма да стигнат и 5 милиарда за здравеопазване в обема, гарантиран от държавата.
35
1
 
11
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Дянкоф моля те освободи ни от гениалноста си, намери поле за изява във някоя Африканска страна и попътно не забравяй да вземеш Батман.....
34
4
 
7
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Да, бях. И при торйната и при царя. Аз съм синя и всички останали за мене са комунисти. Не вярвам нито на Герб ,нито на Станишев. А що се отнася до Костов , харесвам идеите му ,начинът му на изразяване и твърдостта на политиката му .И не ме интересува какво се пише за него ,знам какво е направил ,къде е сгрешил и кой бълва лъжите срещу него. Нито Волен ,нито комунистите са критерий за качествена политика. Ако Борисов беше десен ,щях да го подкрепям ,но не харесвам шикалкавене и несигурност.
33
0
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Тя и сега краде!Не сили разбрал за, че номерата продължават!Гърбави и Бесепари са от отбора за социално икономическа перверзия!Промени нема, бетонните глави да си вярват!
32
2
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Не съм оптимист, твърде надценяват структурата на икономиката и финансите на страната и твърде много залагат на това вътрешно потребление - това е мафия!ОПГ!Твърде много разчитат на ЕС да покриват, уляха се!!ЕвроСтат е в Румъния до месец два очаквам да дойдат и тук, и ще загърмят едни чудеса пълни с въздух!!!
31
8
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Много ми се иска да разбера дали си била толкова активна форумистка, когато тройната ламя те крадеше.
30
3
 
9
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Как ще има нормална държава с ненормални управници:))
29
1
 
12
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
Това решение, или по-скоро тая идея, ще издържи ли до понеделник? Или в понеделник ще се чуе нещо съвсем различно?
28
3
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Я ми обясни колко такива пациенти откриваш на ден ?
27
2
 
19
 
! Отговори
Ели преди 13 години
След като похарчи част от фискалния резерв и реши да вдигне социалните осигуровки с 3%, за да осигури пари за бюджета, правителството посегна и към средствата от резерва на здравната каса, трупани 10 години. Очаква се до края на годината резервът на НЗОК да доближи 1.4 млрд. лв. Финансовият министър Симеон Дянков пък поиска и парите от Сребърния фонд, създаден в подкрепа на пенсионната система, да се влеят в икономиката.Ето какво е измислил великият икономически гений Дянков. Ще харчим всичко.
26
3
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Нека направим едно сдружение в подкрепа на работещите със свободни професии!Нека запалим чучоло с образа на социалният талибан Тотю Младенов пред прокаженото му ведомство!!Никакви преговори с тези шменти и социални мародери, само павета ги УПравят!!!
25
0
 
10
 
! Отговори
NVM преди 13 години
до 22:Ако бяхме нормална държава всеки щеше да си има сметка със здравните осигуровки които си е внасял и при всяко влизане в болница да се взимат пари от там. Но понеже тези от здравната каса трябва да си сменят мебелите всеки 3 месеца това няма как да стане. И понеже "малцинството" му е против религията и вярата да работи трябваше да мре а не ние да му плащаме болничните. Само мога да се надявам някой ден да стане така.
24
2
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Странно е само неразбирането ти на основни понятия. Касата точи болниците, а не обратното. Какво източване на касата има според теб в това, че като съм приел пациента за кръвоизлив, междувременно съм открил диабет и Исхемична Болест на сърцето, и съм го насочил за лечение след като му спра кръвоизлива?! Като го видят ОПЛ, го пращат пак в болница. А справката за броя на хоспитализациите не е спрямо миналата, а спрямо 2001 година, но за това се изисква да почетеш малко тук-там, преди да пишеш.
23
3
 
5
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Дянкоф внимавай какви ги ПЛЕЩИШ !!!!! Докато Батман не каже нещо всичко е частична истина, а когато Батман се изцепи става полуистина...А стигне ли се до гласуване във парламента, се оказва че Боко за пореден път е излъгал и че никога не е говорил за 3% а е имал предвид 5%, но тъй като не всички сме нямали шанса да прочетем само една книжка не го разбираме........
22
6
 
3
 
! Отговори
от "до 6" преди 13 години
Никой не е накарал *** насила да влезе в болница, там се ходи по желание. И като знаят, че е безплатно, хората не задават въпроси. Ако имаше застрахователен, а не осигурителен модел, и хората бяха пряко заинтересовани от ограничаването на разходите, нещата щяха да са различни. Сега масово се назначават изследвания не защото има медицински показания или това ще доведе до някаква изгода за този, който ги назначава, а защото пациентът иска. Това е ПОГРЕШНО.