Дянков: Вдигането на осигуровките ще е с по-малко от 3%

Финансист №1 обаче не посочи конкретен размер на увеличението
Обновена: 8 окт 2010 13:01 | 8 окт 2010 13:00,
61
Дянков: Вдигането на осигуровките ще е с по-малко от 3%
Снимка: БГНЕС

Вдигането на пенсионните осигуровки от началото на 2011 г. ще бъде с по-малко от 3%, заяви финансовият министър Симеон Дянков в парламента.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че е решено, че пенсионните осигуровки ще се вдигнат с 3 процентни пункта, каквото беше искането на синдикатите.

Сега обаче Дянков отбеляза, че от три дни в правителството активно се обсъжда въпросът с размера на вдигането на пенсионните осигуровки заедно с премиера.

Целта е размерът на вдигането да бъде възможно най-малък, "защото тежестта от това ще падне не само върху работодателите, а и върху заетите“.

Още по темата

По думите му голямо вдигане на осигуровките може да забави процеса на изсветляване на икономиката.

Дянков не назова конкретен размер на увеличаването на пенсионните осигуровки, но заяви, че окончателното предложение за това ще бъде направено в понеделник.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", категоричен бе министър-председателят.

Още новини от бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: пенсионна вноска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Хайде ново двайсе, сега пък по малко от три. Някога ще се чуе ли нещо асно и категорично.
20
2
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
толкова са жалки !!! 2% от вноските ще се събират по сметка в БНБ! т.е отново ще влизат в общият кюп на резерва!! толкова са жалки, че не може да вържат бюджет за тримесечие!в същото време се увеличава разходната част на бюджета, в същото време работодателите ще се харчат допълнително!Тотю помияра вдига вноските на самоосигуряващите се, вместо да го подкрепи!Помияра му с ***!!!!Вместо да подкрепят хората, да преструктурират тези гербави болшевики залага прекомерни разходи т.е ГРАБЯТ!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков, а събираемостта с колко ще повишите? Или не искате да дразните спонсорите преди избори..... Освободете полицаите и военните от плоския данък, но им удържайте осигуровките... повиште им и стажа до пенсия, нека пак се пенсионират по рано, но нека не е по рано от 55...
18
1
 
7
 
! Отговори
NVM преди 13 години
2.9% ???
17
1
 
7
 
! Отговори
Vik преди 13 години
Дянков към Фидосова: "Пък Бойко ми обеща да ми купи колела, ама друг път....."
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе тоя еврейн Дянков, няма ли кой да го вкара в миша дупка?!!!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
програма ран ът продължава с най ченгесарското управление на дс от прехода, програмата му здраве довършва оцелели от сатанинския им план
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпреки, че премълчаваш странното двойно спрямо миналата година увеличение на приеманите в болница с признанието "Не може да лекуваш 4 заболявания и да ти плащат едно" де факто си признаваш, че точите касата умишлено.
13
1
 
7
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
Не било 3% било по малко от 3, Като онова Няма да ви емем и бием, само ще ви емем.
12
0
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Точно .Но не мисля ,че ще се случи скоро в Бг. И пак опираме до управляващите ,ситемата е сбъркана .Така е с НОИ ,така е и с касата .
11
1
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
С цифри лесно се спекулира, анонимчо. Я си помисли кой кого източва, след като дълговете на всички болници са 500 милиона, а резервът на "Касата" е 1,2 милиарда. Май не търсиш кучето на правилното място. 87% повторно приемане в болниците ще има, докато не се въведе остойностяване на всяка медицинска процедура и на лечението на всяко заболяване. Не може да лекуваш 4 заболявания и да ти плащат едно. ГЕРБ започнаха много смело с това, но като видяха реалните разчети, се покриха. Защо ли?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега пък докторите били виновни, че източвали касата. ще източват, като няма кой да ги спре. А са им погледнали в паничката, а са излезли да стачкуват. Виновна е системата - има само една каса, при това държавна. Кой да се грижи да не се източват парите и? Митрева ли? Или някой служител на 1000 лв заплата?Решението е само едно - няколко каси, задължително листнати на борсата АДта.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ели,правят го всички по веригата.Майка ми така я вкараха точно три пъти за година и половина. Като при всяко изписване я уговаряха да отиде пак след два-три месеца. И за какво - пълни изследвания, рентгени и някой антибиотик който тя в началото си го вземаше и в къщи. Нищо друго!Накрая сам я спрях защото тия заради далаверата и насаждаха ипохондрия.
8
2
 
7
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Да ,но къде са конторлиращите органи ,нали за това направиха спец. одит .И нали се сещаш кои са крадливите доктори .Вкупом с тези горе източват касата.Няма как да стане един обикновен доктор да го прави. Лошото е ,че и тези ,които плащат ще престанат .Не може да искаш от един безработен да внася за здраве ,а от депутата или чиновника -не.
7
1
 
9
 
! Отговори
norm преди 13 години
Ако данъците се вдигнеха,Дянков виновен,ако се намалят-пак Дянков.В коя нормална държава синдикатите настояват за по-високи данъци,а не обратното.Очевидно това маже да стане само в държава,населена с ***,държава,в която е по-лесно да научиш *** да не краде,а работи,отколкото да влееш малко разум в комунистическа глава-
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ели,покрай патакламата с увеличението на вноските Георги Ангелов показа една интересна статистика - че от Касата увеличението на разходите идва в 87% от повторно приемане в болниците. И че миналата година на болнично лечение са били 1 млн. души, а тази (до сега) - 2 млн.Картинката е ясна!Като притурим, че и преди много не плащаха осигуровки, но се натрупа резерв чак до 1.2 милиарда лева и веднага светва къде е заровено кучето.Преди да вдигат да си озаптят източващите Касата лекари!
5
3
 
12
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Прав си . В друг коментар писах ,че няма как да се учвеличат пенсии ,да има здраве след като само 2,5 млн .работещи издържат 7,5 млн. народ .Докато не започнат да плащат и държ .служители ,полицаи, военни и *** осигуровки колкото и да ги увеличават промяна няма да има. И ще си останем най-бедната и болна държава в ЕС. Много са маймуните на клона.
4
8
 
18
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
ДЯНКОВ още ли си в БГ и моля те мълчи вземи си торбичката и в Авганистан заедно с Борисов много лъжите амам много
3
3
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
АМа няма как да стане просто!!!Духът е пуснат от бутилката и трудно.На Божков фирмите 2000 безработни.На борсата държавата плаща.Брикел и те са следващите!!Яко е нали?Тука съкратените са в хиляди.Ние преминаваме на 4-часов работен, даваме там едни *** 30 лв и се снимайте.От пусто в празно няма какм да получите!!Затъватем дайте места работни и спрете да хранитутните ***,държавните служители,пенсиите и така нататъка!Трябва да се произвежда повтарям пак да се ПРОИЗВЕЖДА!!!
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си. По-лесно е да научиш *** да не краде и да работи отколкото Дянков да е истински финансов министър и малко да мисли!