Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава!

За да има реформа, трябва първо да има цел, коментира синдикалистът
Обновена: 12 окт 2010 09:25 | 12 окт 2010 09:24,
95
Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава!
Снимка: БГНЕС

"За да има реформа, трябва първо да има цел", коментира пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев часове преди началото на неформалните преговори за вдигането на осигурителната вноска и за пенсионната реформа с участието на работодателите.

"Идеята за 3% не е наша, тя е на премиера Бойко Борисов, ние искахме да се възстанови състоянието от миналата година", обясни Тренчев.

Според него логично е финансовият министър Симеон Дянков "да скача", защото той предложил миналата година осигуровките да се намалят, колкото и синдикатите да му обясняваха, че дупката в НОИ става все по-голяма.

"Сега не иска да си признае, че е сгрешил", заяви д-р Тренчев.

"В България всяка нова ера започва от всеки нов кабинет, което е пълна идиотщина", добави той.

Според Тренчев министрите избягват да вземат примери от други държави, правят го само когато им отърва.

"Но по въпроса за пенсиите мълчат като бити", добави още президентът на синдикалната организация.

Мълчанието на управляващите той обяснява с факта, че и през тази година пенсиите в България остават най-ниски в целия ЕС.

По думите му сивата икономика не е това, което смущава инвеститорите, и с повишаването на стажа тя няма да се увеличи.

"Сивата икономика е символ на това, че няма държава", допълни той, визирайки митничарските селища, проверявани напоследък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
11
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Прав си ....Тренчев говори само когато полчу ъказания от ЦК на БСП...иначе си мълчи...итака скоро ще празнува 30 години Подкрепа
11
2
 
17
 
! Отговори
въпрос до тренчо преди 13 години
А ти тренчо вече 20 години ЗА или ПРОТИВ сивата икономика работиш ? Всички виждаме резултатите от т.н. профсъюзи и знаем отговора.
10
2
 
13
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Гоше те това казвам и аз ...сега се пресети ...20 години мълчат като пукели ...къде бяха 95-та ...куде бяха 2000-та...сега се сетили че имало сива икономика .....когато най после държавата подгони тази сива икономика ...ай сиктир....
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои ти каза ,че на запад се плаща при стачка .Не получаваш нищо но се надяваш на по добро бъдеще .А и там синдикатите понамирисват.А Тренчев говори неудобни истини ,но това нищо не променя.
8
5
 
19
 
! Отговори
Georgi преди 13 години
Ако можех да попитам д-р или другаря Тренчев - от кога има сива икономика в България . Не е от вчера нали. И кога ще има истински синдикати, такива които да мобилизират всички, независимо от коя сфера на икономиката са а не да се стачкува на парче, такива които плащат надница на хората които стачкуват , както е на запад , а не само да се угояват лидерите им? Кога другарю Тренчев
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОГАТО ШЕФА КАРА КОЛА НА СТОЙНОСТ 1000, 10 000, 100 000 ПЪТИ РАБОТНАТА ЗАПЛАТА В НЕГОВАТА ФИРМА НЯМА ДА ИМА РАЗВИТИЕ. ГАНЬОВЕЦА ТОВА МУ БЕ МЕЧТА ОЩЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ ДА СТАНЕ КАТО АМЕРИКАНСКИ МУЛТИМИЛИОНЕР И ЗА ТОВА СЕ НАПЪВА, НАЛИ ПО СОЦА МУ ТЕЧАХА ЛИГИТЕ ДОКАТО ГЛЕДА АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ. ЗАТОВА ТАКА СТАНА. АМА БЪЛГАРИЯ НЕ Е САЩ, САМО ЧЕ НА КОЙ МУ ПУКА.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ти пееш по нечии ***, ама като гледам без никаква полза.
5
7
 
8
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Този комунист пее по свирката *** Първанов и Сергей....по добре да си затвара устата и да си натиска стола ...че скоро ще трябва да си търси нова работа
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава! г-н Тренчев то , че няма държава няма но къде са и синдикатите да защитават правата на работника от сивата икономика
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Или ако мое се перафразира докторо: "Хроничната сивата икономика е символ на това, че тя се генерира от държава"
2
3
 
11
 
! Отговори
Неизвестен преди 13 години
Добре, че я има сивата икономика, защото тя е показател за състоянието на държавата. По нейното съществуване можем да се ориентираме на какъв хал сме. Ако чакаме политиците да ни кажат истината..... умря коня в реката.
1
6
 
14
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Според лидера на Подкрепа", работодателите нямат право да искат да не се пипат осигуровките. По думите му, те се мръщят на 200% печалба, не инвестират в технология и развитие на бизнеса си, а в "бентлита и силиконки". Тренчев заяви, че бизнесът не е в състояние да се възползва от благоприятната данъчна среда у нас.Браво на Тренчев само така.