Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава!

За да има реформа, трябва първо да има цел, коментира синдикалистът
Обновена: 12 окт 2010 09:25 | 12 окт 2010 09:24,
95
Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава!
Снимка: БГНЕС

"За да има реформа, трябва първо да има цел", коментира пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев часове преди началото на неформалните преговори за вдигането на осигурителната вноска и за пенсионната реформа с участието на работодателите.

"Идеята за 3% не е наша, тя е на премиера Бойко Борисов, ние искахме да се възстанови състоянието от миналата година", обясни Тренчев.

Според него логично е финансовият министър Симеон Дянков "да скача", защото той предложил миналата година осигуровките да се намалят, колкото и синдикатите да му обясняваха, че дупката в НОИ става все по-голяма.

"Сега не иска да си признае, че е сгрешил", заяви д-р Тренчев.

"В България всяка нова ера започва от всеки нов кабинет, което е пълна идиотщина", добави той.

Според Тренчев министрите избягват да вземат примери от други държави, правят го само когато им отърва.

"Но по въпроса за пенсиите мълчат като бити", добави още президентът на синдикалната организация.

Мълчанието на управляващите той обяснява с факта, че и през тази година пенсиите в България остават най-ниски в целия ЕС.

По думите му сивата икономика не е това, което смущава инвеститорите, и с повишаването на стажа тя няма да се увеличи.

"Сивата икономика е символ на това, че няма държава", допълни той, визирайки митничарските селища, проверявани напоследък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
14
 
! Отговори
държава преди 13 години
Наистина няма държава - България е една колония която се командва от вън - в такъв случай защо има толкова много институции - парламент 240 бройки - правителство - още повече - президентство - пак много - за какво са - за пари - за власт - която им осигурява всичко - та те точно вземат парите на пенсионерите-на работещите - на безработните - на болните - на инвалидите - помисвете - или възстановете държавността или файда от вас няма - един губернатор стига
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е то е така от 20 години бе ТрЪнчев
30
4
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Къде беше комунярино доакто СССерГея дерибействаше със *** и Мадридксия мошенник ?
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тренчев - мафиот, подпалвач, демагог, и богат крадец!Хванало го е шубе за палата сигурно и се размърда от бърлогата си!
28
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Вече на всички българи им е ясно каква е ситуацията в България ...нищо няма да се промени ..никога няма да спре корупцията ..никога няма да има морал сред властимащите .никога няма да има европейски доходи и пенсии.. никога няма да има нормално здравеопазване и .т.н .просто изхода е смяна на гражданството ...дори и *** избягаха от *** ни родина
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Канада незнам,аз съм в Италия ,при стачка не се плаща нищо.А синдикалистите бяха на лека работа в самата фабрика и гледаха да не подскачат много.
26
8
 
8
 
! Отговори
Марчев преди 13 години
"За да има реформа, трябва първо да има цел, коментира синдикалистът"Че как да няма ЦЕЛ бе? на Доган целта беше да построи сараи да вземе 2млн консултантскина Царя целта да си върне имотитена Милен Хотелчев - да си направи хотелина БСП - заменките на горите и земи по моретона престъпниците - да отвлекат някой срещу откуп....винаги има целсега на ГЕРБ целта е да оправи батака доколкото може
25
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 13 години
Че няма държава - няма, че и синдикати няма - няма, няма пари ама и народ няма.Ние не сме виновни, от 1300г. история, 800 сме били роби и сега сме.Не им ли дожаля за нас...Лошото е че на фона на беднотията ни има и супер имения, и то не малко, карат се скъпи коли, строят се и се купуват луксозни апартаменти и не знам къде е истината - бедни ли сме или всичко е в сивия сектор.Много е важно законите да се прилагат БЕЗ КОМПРОМИСИ, наблягам - без компромиси за никой -това е много важно..разковничето
24
5
 
11
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Старите комунисти усещат че губят контрол...и това ги кара да правят отчаяни опити да се върнат на власт...ти беше с номерата на Президента...то беше с оплюване в пресата и демагогия ...то беше вот на недоверие...сега влючиха и Тренчев в действие....аме не....не ...не ...няма да е толкова лесно ...БСП е дамгосана от вашето 20 годишно управление с ДПС-то....съсипахте една организация която 100 години е създавана....БСП няма бъдеще...Вече и пенсионерите разбраха що за стока сте
23
3
 
11
 
! Отговори
работещ преди 13 години
ох този тренчев..... и не само той... всичките станаха големи специалисти вече.. нали има сеир в момента в държавата... и главния клоун са БСП и всички взеха да им подражават... "ние знаем най-добре, ние можем, ние....." да ама власта е в ГЕРБ и добри-лоши се опитват да направят нещо , а старите муцуни само лаят.....
22
3
 
9
 
! Отговори
4efo преди 13 години
От цяла 8 млн. България няма ли един патриот да се взриви в Парламента и да се приключват вече тези мъки от "прехода".Видяло се е,че читави политици няма-всички са комунисти!Глас народен-глас божи!
21
1
 
3
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
TREN4EV , A STOM V BG IMA TAKIVA PROVSAUZI ! - ZNA4I TE SA MAFIA ! IDI I SI GLEDAI STARINITE , SEMEISTVOTO TI V USA NALI E UREDENO , JENATI SE IZU4I . ZASTO SI SEDNAL DA GOVORIS GLUPOSTI !? TOPLATA VODA E OTKRITA , TOPLOTO SASTO !
20
1
 
5
 
! Отговори
XXX преди 13 години
до 10 Ами митинга пред Народното събрание 1997 януари, след който падна Виденов, беше организиран от Подкрепа и чак към обяд се появиха другарите от СДС и яхнаха протеста и си присвоиха заслугата.
19
0
 
17
 
! Отговори
Синдикален член преди 13 години
То и профсъюзи няма ама......
18
2
 
8
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Защо да си затварям устата за да не знаят и други как е на запад за да могат гнусни комунисти да си правят каквото искат и да лъжат хората, и след като не ме позмнаваш не казвай че съм търтей, зашото определено не съм такъв.***
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стари новини са това. От около 20 години.
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Георги, затваряй си устата, зарад такива като теб сме на тоя хал. *** дето само питат и все са недоволни, обаче за работа не мож ги хвана никога. И по соца бяхте търтеи и сега сте същите.
15
1
 
15
 
! Отговори
ХАХАХХАА!!! преди 13 години
Поклон! Дълбоко проникновение! Утре да издекламира пред насъбралите се медии "Снег се сипе на парцали, щом се сипе значи вАли". Еййй, на маймуни ни правят с тези изказвания..
14
4
 
11
 
! Отговори
До Gonzo преди 13 години
Разбира се , че "бентлита и силиконки". Ти да не искаш москвичи да караме и с баби да се занимаваме ? Поздравяваш човек, който от 20 години за два лева работа не е свършил, който се определя като десен а иска леви реформи, който е писал против всичките си колеги-лекари, когато е работил в моргата на болницата в Стара Загора. Гонзо, пътувай батьовото.
13
2
 
4
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Брат ми е в Канада и от него знам , а не вярвам той да ме лъже