МВР не купува скъп бензин от 3,80 лв. за литър

Цветан Цветанов иска право на отговор от в. "Труд"
Обновена: 15 окт 2010 13:58 | 15 окт 2010 13:56,
89
МВР не купува скъп бензин от 3,80 лв. за литър
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично отрече твърденията от страниците на вестник „Труд”, че ведомството му купува бензин на двойна цена.

Според вестника „нашата полиция” смята да изразходи 10 милиона литра гориво през следващите 2 години, за което „прогнозно” ще плати 38 милиона лева на доставчика.

Сумата е без включено ДДС.

Изданието се позовава на документи към обявление за доставка на автомобилно гориво за изпълнителната власт, публикувано от Централния орган за обществени поръчки.

Цветан Цветанов днес внесе малко, но съществено разяснение.

Не става дума за 10 милиона литра гориво, а за 20. Сумата била същата – 38 милиона лева.

Като се раздели на 20-те милиона, се падат по 1 лев и 90 стотинки на литър гориво. Тази цена е по-ниска от пазарната, както пише във вестника, уточни Цветанов.

От пресцентъра на вътрешното министерство вече са изпратили опровержение до редакцията.

Цветанов допълни, че очаква то да бъде публикувано на същото място, на каквото е излязла и невярната информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мен па, изхождайки от житейският ми опит и това което виждат очите и чуват ушите ми през последната година, мъ глождят едни съмнения :)"Труп" е един от стожерите на медийната гербава шаячна правда. Второ на ръка е, че джурналята не смеят да шукнат. А ако го правят са си приготвили предварително дебело тенеке за в гащите.Та смятам, че джурналята от "Труп" надали биха пуснали такова нещо ако нямаха пред себе си документацията в която пише "10". А не както ни уверява Цецко "20".
46
7
 
3
 
! Отговори
странник до мери преди 13 години
Мери,мило момиче/ако си/,нотариални актове можеш да изфабрикуваш без да се мъчиш много!А източникът е напълно достоверен-Яне и Альошата от Тетевен!Уф!
45
1
 
20
 
! Отговори
неразбиращ преди 13 години
Цялата история много мирише.Първо: как може да се объркат 10 с 20 милиона!!!Второ: ако някой си е мислел, че едно такова "неволно" объркване ще остане незабелязано трябва да е ***. Освен ако се е надявал цялата тръжна документация да остане секретна.Очакваме наказания (или за журналистите или за отговорниците за търга)
44
3
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
Доценте,пак пишеш по онзи,твоя правописен речник!Ти поръчка ли изпълняваш или си пишеш реферата за доцентурата!Доц.А.Петров ще ти се кара!Излагаш на показ интелектуалния си потенциал,а той е около 53!Умното си е умно-където да го оставиш гладно няма да седи!
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на кое село си гражданин?
42
3
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Време беше къртиците да излязат на открито като Яне. И още ще има . Боже Пази България.Най голямата мафия в България е съдебната система. До къде я докараха а още ще има .
41
6
 
23
 
! Отговори
Мери преди 13 години
За обществените поръчки си има документация и в нея пише 10, а не 20. Само че ЦЦ е свикнал да лъже на едро. Чакам да чуя обясненията му за купените от него апартаменти в София през 2008 година, които отгоре на всичко не са и декларирани пред сметната палата. Собствеността е безспорна - на журналистите са раздадени копия от нотариалните актове на името на жена му и дъщеря му. Справка - пресконференцията на РЗС.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доставката за МВР е БЕЗ ДДС. 1,90 за литър при сегашна цена на Лукойл за А95 - 2,01 е 5,5% рабат.За договор за 2 години и за такова количество според мен обаче е малко.Едни 1% са си чиста разлика от 380 000 лева при такава поръчка. За която както казвам предвиденият рабат е малък.
39
3
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Уважаеми мили ционери, моля ви, не изпивайте бензина, той е за автомобилите ви!
38
5
 
18
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
антигласувах точно за тия гейберски недоразумения.За това ме е яд сега.И да ти кажа никога не съм бил на ясла на Станишев.Но не съм и сляп и без глава.Глеадам,чета,интересувам се и виждам какво представляват тия сегашните.И те крадат като предните,но освен това са и глупави и некадърни и нанасят двойна вреда.А ако не си в час да те светна че думата провокатор която използваш е още от комунистическото мислене и възпитание.От партизанските сериали.Та ти ми кажи кой за кого милее.
37
2
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
не е прав Цецо, защото пак купува с 27 стотинки на литър по-скъпо! Все пак се очаква, когато е обществена поръчка, цената да е малко по-ниска от пазарната- нали се купуват огромни количества. Тези 27 стотинки на литър умножи ги по 20 милиона литра и ще видиш колко пари ще плати повече данъкоплатеца.
36
4
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Да не забравите да купите нафта и за трактора на Цецо, че иначе как ще копа трупове по ливадите!
35
1
 
18
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Да погледнем и другата страна на въпроса. Как и колко автомобила харчат тия 20 000 тона гориво.Винаги се оплакват от лимита.Или са включени и частните им коли.
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цуцко,работата май нещо се размириса,а ???И май отива на : " На колене.Защото сте престъпник "Май не си толкова чистичък колкото се представяш.Не е зле в къщи да тренираш как се застава на колене и се подават ръцете за да им се поставят белезници.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1,90 без ДДС2,28 с ДДС.Новата цена на Лукойл от 13.10.2010 е Бензин А-95 Н 2013.60 лв/1000 л.В случая излиза, че Цецко е прав.Стига търгът наистина да е за 20 милиона литра.
32
9
 
12
 
! Отговори
анти преди 13 години
Явно и ти си на софртата при Станишеф и компания а ? Значи ошушкаха народа, напълниха си гушите, пуснаха ДПС да дерибейства из цялата страна, но за теб нма проблеми щото имали " образование и ценз" :) Ти провокаторче червено едва ли си гласувал някога за някой различен от БСП.
31
1
 
14
 
! Отговори
До 25 преди 13 години
Аз да те питам гледа ли в 13.00 г пресконференциата за цветанов ? Не си нали ? Няма лошо хората да имат наследство. Но с тази разлика че той е получил като наследство само един другите си ги е закупил със СПЕСТЯВАНИЯ.....
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цеци пак се ола! Но обществената поръчка има документация.:) Недей да лъжеш:)Явно си искал да върнеш еврата на Трактора
29
3
 
14
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
До 18 Помниш ли ББ какви ги говорише за Емел Етем ? За това колко безсмислено било министерството и ? А после като сложиха Румянка Желева да отговаря за същото, но за ЕС... Помниш ли какво каза ББ ? Каза Щом Доган е имал министър отговарящ за това означава, че всичко е 6 ! Това не те ли навежда на едни мисли..., че ББ цели същото да прави като ДПС ?
28
1
 
15
 
! Отговори
matematik преди 13 години
1,9 +20%ДДС= 2,28 лв/литър.Т.е. пак е по-високо от пазарното. Не е ли по-добре вместо да организират обществени поръчки просто да си зареждат от най-близките бензиностанции?