ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011

Тъмносините ще гласуват против бюджетите на НЗОК и ДОО
Обновена: 25 окт 2010 13:25 | 25 окт 2010 13:24,
176
ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

ДСБ няма да подкрепи републиканския бюджет за следващата година, съобщи лидерът на партията Иван Костов.

"Не можем да подкрепим бюджета на изоставените поради страх реформи. Ако го направим, преставаме да бъдем гарант и коректив, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата", коментира Костов.

"Няма антикризисна политика, нарушават се законите на страната, няма консолидирана бюджетна програма", допълни той.

От партията ще съгласуват в рамките на Синята коалиция как точно да изразят позицията си. Освен да гласуват "въздържал се", е възможно да не участват в гласуването или да напуснат залата.

Не е разглеждан вариантът да гласуват против централния бюджет, защото това може да се приеме катo скрит вот на недоверие към кабинета, обясни Костов.

От ДСБ обаче ще бъдат категорично против бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

Според тях бюджетът на Държавното обществено осигуряване е прокризисен. "С увеличаването на осигурителната вноска и вдигането на осигурителните прагове се удря по малкия и средния бизнес", аргументира се Костов.

Бюджетът на здравната каса пък е незаконен. Касата прави трансфер на средства към здравното министерство, което противоречи на модела на спешната медицинска помощ в страната, обясни лидерът на ДСБ. 

"С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той.

ДСБ призовава новия здравен министър незабавно да изтегли този бюджет и "да не се въвлича в тази система от закононарушения".

Друг проблем била наредба 49 на Министерството на здравеопазването, която засяга частните болници. С нея за първи път се въвеждат изисквания за минимален брой легла за болниците. Многопрофилните трябва да разполагат поне с 60 легла, а специализираните – с 30. 

От 70 здравни заведения към Асоциацията на частните болници у нас 60 попадали под ударите на наредбата. Това означава, че се ликвидира частната болнична помощ у нас и е неприемливо, посочи Петър Москов от ДСБ.

"Това правителство отива към национализация", заключи Иван Костов. Според него управляващите имат време да оттеглят бюджета на НЗОК и да се явят на поправителен и да си напишат отново домашното.

Възможно е съдът да върне тези бюджети, което ще означава блокиране на държавата в толкова тежък момент, напомни Москов. 

"Ако се направи опит да бъдат прибрани парите на професионалните пенсионни фондове, ще подпиша петиция до Конституционния съд да спре това. Ще подкрепя и фондовете да протестират пред съда и да откажат да изпълнят подобно желание на правителството", закани се още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
21
 
! Отговори
комунист преди 13 години
По -добре Костов отколкото Тиквата.Костов поне знае как да управлява ,а Боко само да чеше ушите на Тато.
31
4
 
6
 
! Отговори
gtf преди 13 години
тука Костов е напълно прав - квото и да напишеш тва си остава така. ...като е толкова съвестен ББ що не почне да кове закони и за политици ?
30
3
 
2
 
! Отговори
do 39 преди 13 години
*** zna4i i ti ima6 ot manipuliranite spomeni i ne si razbral kakwo e stanalo zad kolisite. 4eti po-malko presa i politi4eski izkazwaniq.
29
11
 
6
 
! Отговори
vini преди 13 години
Много е лесно когато си в упозиция да приказваш някои хора бързо забравят Кажи си Иване.СДС и всички които много са вещи когато са в опозиция искат неща за които на тях не им стискаше да направят.Борисов не ги слушай това са *** която върти и усуква само да е във власта.
28
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са ***, а този на снимката е най-гнусната твар в новата история на България
27
6
 
23
 
! Отговори
Аре у лево ! преди 13 години
А моят спомен е, че Костов застана зад НАТО и ЕС във войната в Сърбия и ни вкара в двата елитни съюза. Че Костов махна стикерите на ВИС и СИК. Че Костов смачка Мултигруп. Че от 3-5 долара средната заплата в страната стана 200... различни хора, различни спомени !
26
4
 
21
 
! Отговори
Ватмана преди 13 години
Костов е прав ГЕРБ се провалят тотално ,жалко ,че малцина го осъзнават.
25
3
 
1
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Това не съм го писала аз . Много забавано ,няма що.
24
7
 
22
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Е, искаш да кажеш ,че Костов не ни извади от блатото ,в което комунистите ни вкараха ли. Аз също имам спомени от управлението на Костов . И знам ,че има грешки ,но кажи ми кой политик в днешната ни история е безупречен. Още повече Костов не управлява от доста години и все още го обвинявате за какво ли не.
23
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е най -големия , само той знае за какво става въпрос ,а тези другите са неориентирани многознайковци дето се мъчат да се учат в движение ама така са се уплели ,че не знам .
22
10
 
25
 
! Отговори
Никито преди 13 години
Браво Ванка !!! Пак ще гласувам за теб !!! Дано да е по скоро !!!
21
2
 
6
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 13 години
Как да разбирам "...жалко, че правителството прави тези грешко" ? За какво правителство, за какъв премиер става дума ? Проформа и двете неща съществуват. Фактически обаче, при тях въздухът е на свободно течение.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Обама, Бойко никога не е имал повече от 30% ***! Лошото е, че за никого не гласувахме защото нямахме и още нямаме на кой да вярваме. Когато изборът е между Костов и Станишев така се получава
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов в атака!!! Плаче за кокъла горкия от маса време. Ей, покрай наближаващия Хелуйн или както там се пише изкочиха и такива като Костов. Тука маса хора са на хонорар при него... Давайте, момчета и момичета, заработети си паричките, криза е! Колко струвате, 300лв на месец? защото толкова плащаше оня, от "Другата България" на писачите си /един се беше хванал/ :))
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно ти е изгодно да вярваш на разни Румени Генчевчета, а не на реалността. Имам доста богат и тъжен опит с управлението на Костов. Не можеш да ме убедиш, че той няма нищо общо с разсипията на държавата от 97-*** насам...
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега се коментира Бойко. Дай боже да се отървем от него, че по-лош е бил само Луканов. После ще коментираме другите лапачи. Не е момента да се води вътрешна борба при толкова лош мин. председател! То не че Костов или Станишев са стока ама все пак са за предпочитане
16
2
 
9
 
! Отговори
Обама Бин Ладен преди 13 години
Аз не мога да проумея само едно! Чак сега ли разбрахте, че от милиционер демократ не става?! Чак сега ли се усетихте, че болшевиките на Боко са същите като червените?! Защо не се разграничихте от тях от самото начало, ами му дадохте повод да се тупа в гърдите и да се легитимира като дясна партия, след като на всички е ясно че е по ляв от най левите?! Защо му помогнахте да се навре и в европейската десница, и така сами си вкарахте автогол?! Какво толкова ви беше обещал, да ми се вържете като последните наивни лапнишарани?! Защо чак сега се сещате, че не може демократична, европейска, дясна партия да е партьор на милиционерска такава?! Само *** като атака са неговите естествени подръжници! Какво правихте вие там, около него?! Поругахте всичките си идеи, потъпкахте всичките си ценности с тази идиотска подкрепа към Боко, сега ще му берете гайлето!!!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде деиствай де , като си такъв разбирач...
14
12
 
9
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Костов - ""С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той."Ами то и всичко е така ..." С осигуровките и данъците на белите, се плащат детските и помощите на ***"Ама ти за това мълчиш, другарю панагюрски *** !
13
2
 
10
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Защото другите не умеят и не знаят за какво става въпрос. Едните се подмазват , другите хленчат ,а третите гледат сеир.