ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011

Тъмносините ще гласуват против бюджетите на НЗОК и ДОО
Обновена: 25 окт 2010 13:25 | 25 окт 2010 13:24,
176
ДСБ скочиха: Няма да подкрепим Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

ДСБ няма да подкрепи републиканския бюджет за следващата година, съобщи лидерът на партията Иван Костов.

"Не можем да подкрепим бюджета на изоставените поради страх реформи. Ако го направим, преставаме да бъдем гарант и коректив, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата", коментира Костов.

"Няма антикризисна политика, нарушават се законите на страната, няма консолидирана бюджетна програма", допълни той.

От партията ще съгласуват в рамките на Синята коалиция как точно да изразят позицията си. Освен да гласуват "въздържал се", е възможно да не участват в гласуването или да напуснат залата.

Не е разглеждан вариантът да гласуват против централния бюджет, защото това може да се приеме катo скрит вот на недоверие към кабинета, обясни Костов.

От ДСБ обаче ще бъдат категорично против бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

Според тях бюджетът на Държавното обществено осигуряване е прокризисен. "С увеличаването на осигурителната вноска и вдигането на осигурителните прагове се удря по малкия и средния бизнес", аргументира се Костов.

Бюджетът на здравната каса пък е незаконен. Касата прави трансфер на средства към здравното министерство, което противоречи на модела на спешната медицинска помощ в страната, обясни лидерът на ДСБ. 

"С парите на осигурените лица ще се плаща за лечението на неосигурени", алармира той.

ДСБ призовава новия здравен министър незабавно да изтегли този бюджет и "да не се въвлича в тази система от закононарушения".

Друг проблем била наредба 49 на Министерството на здравеопазването, която засяга частните болници. С нея за първи път се въвеждат изисквания за минимален брой легла за болниците. Многопрофилните трябва да разполагат поне с 60 легла, а специализираните – с 30. 

От 70 здравни заведения към Асоциацията на частните болници у нас 60 попадали под ударите на наредбата. Това означава, че се ликвидира частната болнична помощ у нас и е неприемливо, посочи Петър Москов от ДСБ.

"Това правителство отива към национализация", заключи Иван Костов. Според него управляващите имат време да оттеглят бюджета на НЗОК и да се явят на поправителен и да си напишат отново домашното.

Възможно е съдът да върне тези бюджети, което ще означава блокиране на държавата в толкова тежък момент, напомни Москов. 

"Ако се направи опит да бъдат прибрани парите на професионалните пенсионни фондове, ще подпиша петиция до Конституционния съд да спре това. Ще подкрепя и фондовете да протестират пред съда и да откажат да изпълнят подобно желание на правителството", закани се още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хехехе, какви сте стирки ***, заобичахте и Костов, само да сте против Бойко, яко ви е настъпил за да квичите така......
51
7
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Абе пич, ти май забравяш КОЙ е назначил Асан (Алексей) Петров на длъжността в ДАНС на която беше?
50
5
 
17
 
! Отговори
fata преди 13 години
Като не искате Костов, ще ви управляват такива *** като Яне и Алексей Петров. Всеки народ си заслужава съдбата !
49
1
 
3
 
! Отговори
До Player преди 13 години
То и *** работи здраво, рие и сипе кал на главата си, но мерси от такъв труд
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предизборният клип беше .......получаваш Костов!И се оказа пълна истина,а не черен PR както твърдяха герберчетата.Но зад това седи американския посланик така че е безмислено да се съпротивляваме.Костов е слуга на ЦРУ и ще бъде върнат да доунищожи България.
47
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ами то АТАКА ще ги оставяли ,СДС ,ще ги оставят,май никой вече не иска да ги подкрепя тези мошеници ,то беше скандал след скандал,коректни били честни били,профисионалисти били,май са си присволили такива качества дето нямат.
46
12
 
3
 
! Отговори
player преди 13 години
Заблуден си мойто момче, на следващите избори пак ГЕРБ ще спечелят щото си работят здраво хората
45
2
 
11
 
! Отговори
Вълич преди 13 години
Браво Ваньо, Браво Костов дайте им готов акъл на тези управляващи дето хабер от нищо си нямат, ако и акъл не щат ,на пролет ще има поправителен.
44
2
 
7
 
! Отговори
Натали преди 13 години
До Ели:Къде мога да гледам интервюто с Румен Гечев. Дай линк. "Костов е най-разумният политик ,колкото и да го плюете. А що се отнася до приватизацията ,която толкова много дъвчете да бяхте слушали интервюто с Румен Гечев вчера ,където изнесе истинските факти -Всички предпиятия са били приватизирани още преди да дойде Костов на власт.И то на 100 % .
43
2
 
18
 
! Отговори
готви се за властта преди 13 години
Като гледам как се развиват нещата в държавата, много скоро някой, като Костов пак трябва да вади горещите кестени от пещта и да стабилизира държавата, че по-лоша зима и от Жан-Виденовата се задава.
42
1
 
7
 
! Отговори
ДО 54 преди 13 години
Най-големите далавери станаха при Цар Плъх. Давам ти жокер - БТК :) Спрете да умувате, не е за всеки :)
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, смешно фотосинтезиращо,ти вместо да се нахъсваш опитвайки се да избягаш от кошмарната действителност по-добре стискай палци на следващите избори твоите хора да са поне колкото турците в парламента.Щото така сте се сурнали по пързалката надолу, че просто не е истина.
40
5
 
17
 
! Отговори
Моля за внимание ! преди 13 години
Няма да се уморя да ви го пиша, мили *** ! Независимо от малкото количество на сиво вещество в зомбираните ви кратуни, КОСТОВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ МИНИСТЕР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОДИНА ! КАЗАХ !Спрете малко чалгата и Шоуто на Слави, огледайте се, скъсайте парцала "Труд" и спрете да се излагате, че всички глупости, които правите, децата ви ще ги плащат !
39
7
 
8
 
! Отговори
player преди 13 години
По времето на Костов станаха едни от най-големите далавери в БГ - масовата приватизация...
38
0
 
17
 
! Отговори
До ВР преди 13 години
Дълбоко грешиш, амиго. Я си помисли каква тежест ще има бюджет, подкрепен от само от депутатите на ГЕРБ и Атака, срещу когото (по-различни причини) са не само цялата опозиция, но и работодателите, а и все по-голяма част от обществото. Ето сега ще лъсне истината в предизборния клип на БСП - Гласуваш за Борисов, получаваш Сидеров - честито :))))
37
12
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
И да не подкрепите бюджета той ще се приеме. Все още не сте фактор който трябва да се пита и с който трябва да се съобразява.
36
5
 
16
 
! Отговори
Обама Бин Ладен преди 13 години
Кое я е разпродадената за жълти стотинки индустрия?! Не се сещам! Това са комунистически фантазии, които слушам от години, но до сега никой не е споменал едно конкретно предприятие, което да е продадено за жълти стотинки! На изуст много лесно се говори! Дайте пример с една фирма, която е била просперираща, и продадена е за жълти стотинки?! Само не ми говорете за някакви комунистически мастодонти, изправени на ръба на фалита, като Кремиковци и БГА Балкан, защото за такива предприятия и жълтите стотинки са им много!
35
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
иване ,Иване кажи си истината ,че искаш министерско кресло ами лъжеш ,че не ти харесва птравитерството.Ти си един лъжлив циганини.
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен пък единствения ми спомен от Костов е как за няколко месеца направи заплатата на майка ми от 3-4 долара (тогава 1$ беше около 3000 лв ако сте забравили) на 100$.
33
14
 
8
 
! Отговори
ДСБ=0.5% преди 13 години
Ако не се беше цункал с Мартинчо сега великия черен Гаргамел щеше да гледа парламента по телевизията.Но за човек без морал и достйнство единствената цел е да докопа кокала.Ех алчност,алчност!