Не, не и само не. Цветанов пледира "невинен"

Не познава Сумиста, не притиска журналисти, не и за Андрей Иванов
Обновена: 27 окт 2010 14:59 | 27 окт 2010 14:45,
483
Не, не и само не. Цветанов пледира "невинен"
Снимка: БГНЕС

В кратко интервю "на крак” вътрешният министър Цветан Цветанов отговори на всички обвинения срещу него, отправени през последните дни.

Цветанов увери, че не е гарантирал лично за назначаването на Андрей Иванов на шефското място в Столичния общински съвет, а неговата кандидатура е обсъдена по нормален ред.

Вътрешният министър познавал общинаря от времето, когато е бил в редиците на МВР.

"Нямам никакъв общ бизнес с когото и да било както от депутатите, така и от останалите, които ще се въртят в публичното пространство на Яне Янев”, уточни Цветанов.

Следващата атака дойде от БСП. Кирил Добрев попита дали Цветан Цветанов се е срещал с оперативно интересни лица и по-точно арестанта и сочен за глава на „Килърите” Пешо Сумиста.

Социалистите припомниха, че техният министър Румен Петков беше свален именно поради подобна среща (тази с братя Галеви, организирана от Алексей Петров).

Още по темата

"Този човек визуално не съм го виждал. Визуално пред мен не е стоял. Не съм го виждал и не знам колко му е обемът. Може би президентът сигурно ще каже", беше лаконичният коментар на Цветан Цветанов.

По отношение на натиска срещу журналисти Петър Курумбашев от „Коалиция за България” обяви, че няма прецедент по време на прехода, който да напомня на случилото се в село Шума.

От левицата определиха арестуването на журналистите като посегателство срещу свободата на словото.

Това доказвало, че Цветан Цветанов използва МВР за лични цели и трябва да бъде отстранен от поста до изясняване на случая с имотите му.

"Щом го използва, за да пречи за журналистическо разследване – какво остава да мислим за разследващите?", попита Курумбашев.

Цветанов обаче припомни хронологията на събитията от вчера от сигнала на телефон 112 – до проверката, която установила, че собственикът на колата е криминално проявен.

По думите му журналистите нямало да имат проблем, ако като всички останали медии били използвали кола с надписи. Обобщението на Цветанов за последните атаки срещу него:

"Това е сценарият на Алексей Петров и го реализира чрез неговите говорители. Не коментираме всичко, което е свързано с това, което предстои да бъде изнасяно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
2
 
27
 
! Отговори
БУргас преди 13 години
Цецко- "учител по физкултура" давал"консултации" Герберите ги опънаха ***, те се опитаха да отговорят вербално и го взеха орално:))
356
18
 
2
 
! Отговори
якодим преди 13 години
Какво безочие. *** да говорят за свобода на словото. Когато по времето на тяхното управление, дори и в тройната коалиция цензурата бе най-жестока!
355
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радвай се когато други получават. Идиотско е да завиждаш и да си беден....и глупав.
354
0
 
7
 
! Отговори
101 преди 13 години
@364 говорим за 1000 евро в МВР, където заплатите май не са такива,а? А 1000 евро получава "работник, без да е специалист", ама го исугуряват на не повече от 250 евро (сигурно и това е много)
353
2
 
21
 
! Отговори
Жабов преди 13 години
ИМАШЕ ЕДНА ПОСТАНОВКА НА БНТ - "КОЙ КУПИ ЖАБАТА" - ДЕЙСТВИЯТА НА Г-Н ЦВЕТАНОВ СА СЪЩИТЕ .ЦИТАТ ОТ ПИЕСАТА - "ДЪЩЕ И НА КАЛЪП ДА ТЕ ХВАНАТ ЩЕ ОТРИЧАШ"ДАНО СКОРО БНТ Я ПУСНЕ ДА Я ВИДИМ И НАПРАВИМ ВРЪЗКА С Г-Н МИНИСТЪРА.
352
1
 
10
 
! Отговори
макето преди 13 години
Да бъде съставено правителство на национално-спасение,от наи добрите професионалисти от всяка една област( има такива ).А тези тюфлеци да ходят да събират шумата в Село "ШУМА.
351
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой си ти за да ти се дават обяснения ? Доходите му са регламентирани и при това смешни ! 1000 евро получава обикновен работник, без да е специалист.
350
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsi4ki tezi gluposti gi praviat za da opetniat imeto na 4oveka za6toto zavijdat 4e reitinga mu raste i si var6i rabotata.. vmesto da razsledvat imotite mu 6to ne poglednat svoite sobstveni palati ...dolu vsi4ki komunistiiiii
349
1
 
11
 
! Отговори
101 преди 13 години
@359 Конкретно: 1. Доход от около 3000 лева на месец като служител на МВР - не е ли малко високичък? 2. И как се е издържал през тези години, след като е успял да поспести по-голяма част от дохода?
348
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човекът обясни най-подробно за жилищата си, но *** се правят, че нищо не са разбрали. Нека да дадат те обяснение за техните далавери, а не само да си чешат езиците. Много станаха ербап откакто Трактора излезе от пандиза.
347
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
човек вижда додето може. и каквото може. различно е.
346
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за какво трябва да дава отговор Цветанов ? конкретно ?
345
1
 
14
 
! Отговори
101 преди 13 години
след като един ВИФ-аджия може да ги тълкува и да получава знаителни консултантски хонорар, какво да виждам "..по отношение на ((законите)) -?- "
344
1
 
7
 
! Отговори
101 преди 13 години
@351 - нали и аз това казвам - въпросът е друг и отговор от ЦЦ няма.
343
7
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
CHERVENITE IZVERGI zapochnaha da manipulirat s propaganda tip d-r GOBELS !!!58729
342
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
para est
341
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като си специалист по апартаментите, НО на другите, какво виждаш по отношение на ((законите)) -?- с повишена трудност. : ))
340
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Педерунгелът Яне и мъжеподобната Патрашкова няма ли най-после да спрат с гнусните си измишльотини за Цветанов. Оставете човека да работи, сбъркани и гнусни продажници такива. За толкова години един министър да си гледа съвестно работата, а вие не можете да си скриете злобата !!!
339
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taj taj
338
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не ставай смешен моля ! много НАЙ обикновени хора по стечение на разни обстоятелства имат по 3 апарт. без да са мутри. въпросът е съвсем друг и е до кокъл опрял.