Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ

Асен Урманов пристигна у нас
Обновена: 28 окт 2010 11:51 | 27 окт 2010 19:07,
268
Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ
Асен Урманов Снимка: БГНЕС

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране.

Асен Урманов пристигна на летище София и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Василeв и Георги Терзийски.

Според Яне Янев Урманов е ключов свидетел по делото „Октопод”, върху който е оказван натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото.

Укриващият се от юли месец насам в чужбина бивш шеф на съвета по екология в столичната община и на предизборните щабове на ГЕРБ за "Люлин" и Кремиковци е пристигнал заедно със "здравите членове на своето семейство" по думите на Емил Василев - съпругата му и по-малкия син Огнян.

“Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки”, каза Урманов на летището.

“Бях помолен от адвокатите на Алексей Петров да се явя като свидетел и да бъда разпитан пред съдия. Не ме разпитаха пред съдия, започнаха да ме разпитват по разни капанчета и заведения, след това – в Националната следствена”, разказа още той.

Урманов потвърди, че по време на разпитите е бил подложен на арогантно отношение и определени твърдения не са били вписвани в протокола.

Свидетелят, както го наричат от РЗС, не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация".

Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов потвърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС, са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили.

Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.

Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.

Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.
Емил Василев от РЗС потвърди, че има документи с подписа на Цветанов, но не сподели каква е сумата, получена от "Лев корпорация".

Още по темата

Василев смята, че медиите са манипулирани и подчерта, че най-важното в случая е, че има документи и свидетел, които уличават вътрешният министър в получаване на средства от "Лев корпорация".

По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията.

"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него", увери Емил Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: Алексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
259Що бре!Цецо Бузата и Боко Тиквата да не са по-убави:) Хората се интересуват дали казва истината, а не как изглежда!Политиката за ГЕРБ да не би да е модно ревю!:))Май,май:))
256
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вижте какъв уродлив бабуин се намесва в обществения живат на страната - същия грозен *** като Асан Омер!
255
5
 
6
 
! Отговори
Повърни-плювни преди 13 години
Голямо надплюване падна,сега си повикахме и свидетел....Как не му омръзна на това *** Янев...да е памперс на А.П. и да попива всички екскременти на ДС и лично на другаря А.П.....и ВСЪЩНОСТ нали не си мислим,че А.П. е човекът....,зад него има купища чичковци от КГБ И тяхното мутантче ДС,за които никога няма да чуем.......само ще им изплащаме кръвен данък дорде имаме и малко останала.....или не дойде Киано Рийвс да ни измъкне от Матрицата
254
6
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Познавам Урманов от 2006 г. , през 2008 г. беше член на Герб, точно по това време предтстояха октомври избори за кметове в София- от август 2008 започна придизборната подготовка.Тогава ми каза че ще се кандитира за кмет на район Овчма купел, но ще излезе като НЕЗАВИСИМ кандидат!!! Много ме изненада и попитах защо ?Каза ми : "Махнах се от ГЕРБ - видях че там стават неща който не са редни и не желая да участвам в това "!!! На кметски избори спечели кандидата издигнат от Герб - Йорданов !Това е !!
253
5
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Чета коментарите и не мога да се начудя на човешката простотия ... еййййй , големи разбирачи се извъдили... Ама по-добре е човек като не знае нищо и е *** да си мълчи!!! За Асен Урманов по-добре си мълчете - защото не го познавате !!! Иначе тези помий щяхте да ги изливате по друти глави !!!!
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бог да пази България!
251
4
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
Първанов вади войската си на 11 ноември
250
3
 
1
 
! Отговори
Ужасът на ДС преди 13 години
Дълго подготвяният пожарникар се оказа ЧОВЕК и ни клати лодката! Ай сега компромати след компромати и ще сложим друг! Червен прах в очите на народа, бързо, бързо трябва да се действа...Ще е Гоцко, па и Трактора за по-простичките ще пробутваме!
249
4
 
4
 
! Отговори
Чудо преди 13 години
"Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата"!? "По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията." Ами той сам трябва да търчи в полицията с развяна опашка! Ама много добре знае, че пипалото на Алексей го е заставило да свидетелствува чрез синчето!"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него" увери Емил Василев" Че защо???
248
3
 
7
 
! Отговори
Д преди 13 години
Този Яне че е луд луд ама този Урманов от кои *** го измъкна ,
247
4
 
4
 
! Отговори
хайде преди 13 години
Урманов , хайде народа вече чака с нетърпение. Няма кака да нямаш документи и доказателстваслед като го заяви пред толкова камери на летището , но не отлагай - разпространи ги в медиите , желязото се кове докато е горещо. След 7 дни ще забравят че си дошъл в България , за толкова време ще замажат очите на хората с други събития.
246
7
 
14
 
! Отговори
Йордан преди 13 години
Колко ли са му платили на този или са го принудили. Как стана така, че откакто излезе на свобода този мафиот Алексей Петров почна едно омазване на някой лица от управляващите. Всичко е сценарии и РЗС е средството.
245
8
 
8
 
! Отговори
Йордан преди 13 години
Колко ли са му платили на този или са го принудили. Как стана така, че откакто излезе на свобода този мафиот Алексей Петров почна едно омазване на някой лица от управляващите. Всичко е сценарии и РЗС е средството.
244
4
 
9
 
! Отговори
хари преди 13 години
интересно защо е избягал в чужбина когато има такъв коз в себеси /документи/.Стига с тези приказки те са за наивници.Нима ако имаше тези документи Алексей щеше да лежи осем месеца .Поредните им идиотщини.Едва ли Алексей е умирал от кеф да полежи в ареста докато онй си вее перчема в яужбина и защо се яви сега когато го пуснаха .Кои знае още колко идиотщини ще има.
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 241- за същото ти намеква и 236...затова да ги проверят всичките
242
6
 
6
 
! Отговори
Шивач преди 13 години
Абе тоя *** има ли един пръст чело или така ми се струва? Те това е бъдещето на България!
241
3
 
6
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Всички са маскари! А я излизам пак на сцената на 11 целио у бело!
240
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е ли Рей Лиота?
239
4
 
3
 
! Отговори
До Асенчо преди 13 години
Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки, а сега "мъдрите" казаха:" Върни се стана време да се атакува!" Ама май не си чувал, че "и най-мъдрият си е малко ***"
238
1
 
4
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
236 Никоя партия не е чиста, за партиите само държавно финансиране и никакви дарения, иначе вечно ще живеем в ченгеджийница и ще търпим милиарди загуби от лобизъм. Проблема е, че това не се нрави на доста псевдобизнесмени и партийни касиери.