Цветанов прави изкуствен конфликт, твърдят от Дондуков 1

Държавният глава задава пет въпроса на МВР шефа
Обновена: 28 окт 2010 17:58 | 28 окт 2010 17:37,
420
Цветанов прави изкуствен конфликт, твърдят от Дондуков 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов се опитва да провокира изкуствен конфликт с държавния глава.

Това се казва в съобщение, разпространено от Прессекретариата на президента по повод твърденията на Цветан Цветанов, че Георги Първанов е гръбнакът на Октопода и покровителства Алексей Петров и Петър Стоянов – Сумиста.

"Президентът на Република България проявява разбиране към силно притесненото положение, в което се намира вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, очевидно затруднен да отговори на отправените към него въпроси по повод имотното му състояние. Вместо да даде конкретни и точни отговори, министър Цветанов се опитва да провокира изкуствено конфликт с държавния глава", се посочва в съобщението.

Президентът призовава министър Цветанов да отговори на следните въпроси, които ще хвърлят светлина върху това кой е "политически гръб на Алексей Петров":

1. Кои политици са имали бизнес отношения с Алексей Петров и кои са техните фирми?

2. Кой, по чие предложение, с какви мотиви и кога привлече Алексей Петров в службите? Кой и защо го назначи в ДАНС? С какви функции и задачи той е бил натоварен?

3. Столичната община имала ли е бизнес отношения със застрахователната компания „Лев Инс” във времето, когато сегашният премиер беше кмет на София, а министър Цветанов – негов заместник по сигурността?

4. Алексей Петров или негови фирми финансирали ли са предизборни кампании на ГЕРБ или на някой от нейните лидери?

5. Президентът настоява да се огласят имената на всички политици, които са водили телефонни разговори с Алексей Петров.

Атаката срещу президента Георги Първанов започна с изказване на лидера на ДСБ Иван Костов, който заяви, че "президентът е около главата на Октопода".

Няколко часа по-късно бившият шеф на "Мултигруп" Пламен Николов даде пресконференция, на която посочи, че Георги Първанов е гръбнакът на Октопода и покровителства Алексей Петров още от края на 90-те години, като е оказвал натиск таксиметровата компания 1280 да бъде овладяна от бившата барета.

Николов дори намекна, че пускането на Петров на свобода е станало заради бездействието на прокуратурата да изготви годен обвинител акт. Той намеси тук и името на главния прокурор Борис Велчев, който е бивш съветник на президента.

Министър Цветанов днес потвърди думите на Николов:

Още по темата

"Когато всички се чудим как да връзваме двата края и фалираха банките, вие виждате как са се разпределяли таксиметрови фирми и как лично президентът Първанов е поемал ангажимента, за да осигури такъв бизнес. Всички ние знаем как функционира този бизнес. И подкрепата е в това, че Първанов се покриваше и не вземаше никакво отношение, може би е съсредоточен не толкова по оценката на това, което прави МВР по "Килърите" и "Октопода", и по "Наглите", а по неговия политически проект, който може би ще стартира скоро".

На другия фронт атаката срещу Цветанов дойде от Яне Янев, който го обвини в незаконно забогатяване и пране на пари, което доведе до проверка на НАП за имотното състояние на вътрешния министър.

Лидерът на РЗС докара и свидетел от чужбина, който пък посочи, че партия ГЕРБ била финансирана от фирми, близки до Алексей Петров.

Компроматната война започна веднага след излизането на бившата барета от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
7
 
17
 
! Отговори
думи на ББ преди 13 години
Спомнете си думите на ББ, който издаде заповед, че САМО ТОЙ ще критикува президента. Но изглежда щом ЦвЦв напада президента значи ББ е зависим от ЦвЦв.Това показва какво мутренско правителство ни управлява.А президента най-добре след края на мандата да си живее живота и да не се занимава с политика. Проекта му ще бъде провал.
333
13
 
10
 
! Отговори
Dios преди 13 години
МАФИЯТА НА ГОЦЕ СЕ ОПИТВА ДА ЗАДЪРЖИ КОКАЛА, НО НЯМА ДА УСПЕЕ...ТОЙ ВЕЧЕ Е ИСТОРИЯ,ОТ ТАЗИ КОЯТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА ЗАБРАВИ ЧАС ПО-СКОРО...
332
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той се сражава за един, а защо не и за втори президентски мандат. Останалите край него - кой за каквото си иска. Важното е да му помогнат да остане на власт дотогава. Така беше и с Царя - той се сражаваше за имотите си, другите - каквото си докопат, Симеон не им се месеше.Трябва ли да платим тази цена в името на слънцестоенето на Борисов, който е готов да се изкачи и върху отломките от собствената си партия, за да се прехвърли на "Дондуков"2 следващата есен... Тогава България ще е порядъчно набълбукана със заеми, тъй като в противен случай бюджет 2011 просто няма как да се случи. Отсега знаем, че държавата ще тегли поне 1 млрд. евро кредит "за реализацията на различни инфраструктурни проекти" (казано от Росен Плевнелиев). А Дянков се кани да пуска и дълг.След 15 месеца...Близо 15 месеца, след като ГЕРБ взеха властта, сме пак там, откъдето ни поеха - на етап предизборни обещания. Само че днес те изглеждат абсолютно неизпълними.
331
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Навремето Иво Инджов пита за едни имоти на Гоце и Гоце толкова се притесни, че Иво Инджов го уволниха.
330
6
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Цветанов почва вече да излиза извън нерви! Този човек няма капчица достойнство - вместо да изчисти името си, да обори всички отправени към него обвинения, той се чуди къде, какъв конфликт да започне! Това ли е управлението на страната - управление, което се крепи на раздори и сеене на омраза между хората, между институциите и между кого ли не! И тези, които се превъзнасяте по ГЕРБ или сте с толкова умствен багаж, колкото тях или все още не сте осъзнали какво става в тази държава!
329
20
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА: преди 13 години
ГРЪБНАКА НА" НОВИЯ ПРОЕКТ " НА ГОЦЕ:ГОЦЕ-АЛ,ПЕТКРОВ-СУМИСТА-ЯНЕ .....ТОВА Е НОВАТА ЧЕРВЕНА, МАФИОТСКА, ПРОРУСКА СТРУКТУРА ИЛИ ......"ПРОЕКТА ЗА БЪЛГАРИЯ"!
328
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз имам само един въпрос за Гоце1. Колко милиона спечели БСП и лично Гоце от аферата "Петрол срещу храни"
327
2
 
22
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Гоцето не ме кефи,обаче наистина искам да чуя отговорите на тия въпроси
326
3
 
22
 
! Отговори
Яне преди 13 години
Министър Цветанов днес потвърди думите на Николов:"Когато всички се чудим как да връзваме двата края..........."Ами Цецко,народа ти влиза в положение,сигурно само за такса смет на апартаментите броиш по 50 хилки на година.........
325
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тото-то, Не президента ни нахъсва един срещу друг, а ненормалници като тебе! Пука ми какво ми казва някакъв политик! Те всичките лъжат. Но като видя такъв пошли постове, от които мизерната порода и характер на автора им явно си проличава, верно ми се спихва настроението!
324
6
 
12
 
! Отговори
тото преди 13 години
Блаженни са вярващите.... да не би да си мислиш, че ще ти /ни/ отговори? *** *** ще предпочете да ни нахъса един срещу друг и да се изколим, отколкото да отговори на 5 въпроса , ама на детектора на лъжата, и то в чужбина. Не му пука нито за тебе, нито за мене, нито за майка му и баща му! Ще ги продаде за 5 кинта само и само да е още малко на пистата. Следващия път като гласувате - мислете за децата си! Вас кучета ви яли, комунисти мръсни!
323
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега е време да чуем и малко отговори от Първанов. Ние от Гражданското общество ( не от това на Гранитски ) имаме следните въпроси към Първанов:- назначени от него съдии ли освободиха Ал. Петров- вярно ли е това, което казваше починалия Божинов за връзката на Първанов с Петров- прави ли на държавни разноски политическия си проект- да посочи независим съдебен състав проверен от омбусмана дали е такъв- защо Сумиста иска от него да го освободи- Първанов има ли влияние върху съда и какво- Пушката с окуляр подарък ли му е или я купи със заплатата си?- какво стана с апартамента, за който говори Иво Инджев, защо го няма в имотната декларация?- вярно ли е че синът му кара Бентли?
322
4
 
14
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Аман вече-----денонощно гледаме и слушаме ---полицията ,полицията и полицията.Други хора в тая държава няма ли?За какво им плащаме на тях---да ловят бандюги.Аз не съм длъжен да ги гледам как работят---защо не снимат шофьорите или инженерите или лекарите или животновъдите---Цветанов аман казаха хората от теб бе човек.
321
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гъонсурата цц още ли не е подал оставка!Ощеколко ще търпимолигофрените от герб да ни "управляват".
320
12
 
22
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 13 години
Всички настоящи ГЕРБери за четвърти километър....И да се лекуват със подходящи за състоянието им ХАПЧЕТА....Цветанов тази сутрин за пореден път не си беше взел лекарствата :)))
319
3
 
8
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
президентЪт на ръбЪ...
318
6
 
6
 
! Отговори
ТЪП преди 13 години
до Пенчо Кубадински 362Ами като не го канят в Европейските страни, човекът що да прави ? Гледа да се понаходи, където може - из Австралия, Азия и Латинска Америка ! Да потроши още държавна пара ! Само неговите съпартийци ли да трошат пари ? А и някоя работа може да заформи, като например Малта да натресе на България африкански бежанци !
317
8
 
10
 
! Отговори
Пенчо Кубадински преди 13 години
Много ме кефи пернишкото комсомолче. Много прилича на мен. Трепе по света всичко наред. Голям авджия. Ще гръмне поне коала, кенгуру и Дънди Крокодила. Като мен не го свърта в България. Аз когато бях в България всяка сутрин се обаждах на Тодор Живков и му казвах: Другаря Живков, Вие сте гений! Какво ли казва пернишкото комсомолче на неговия Тодор Живков Владимир Путин?
316
1
 
14
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Бившите държави от Източния блок почти до една след падането на Берлинската стена приеха лустрационни закони и така обезглавиха и обезкръвиха тайните си служби. В България *** периодично опашката на гущера Кой може да се закълне, че днес офицерите разработвали, вербували и ръководили агентите на ДС са безвластни? Обратно - публична тайна е, че те и ГОСПОДАРИТЕ им са сред основните сценаристи на прехода. Те са и авторите на основните политически проекти, които сбъднаха техните планове за една олигархична държава. Да не говорим, че самите олигарси се родиха от тези кръговеВ България държавата продължава да е оплетена от мрежите на ДС. От интригите на офицерите й, които сътворяват скандал след скандал с една и съща цел-да ни внушат колко лоши са партиите и как всички са маскари. За да можем утре да гласуваме за поредния им проект, който ще ги запази във властта завинаги. Комисията по досиетата отваря архивите един след друг. Излизат имената на агентите и офицерите. Обаче какво от това? Народът, казват ТЕ, не се интересуват от позора на тоталитарната система, половината медии са на ченгета, а останалите позорно мълчат. В центъра на българската публичност стоят пак бившите агенти на Държавна сигурност, ТЕ продължават да формират общественото мнение, което все повече ще нехае за този период от историята ни, а утре няма да може да разпознае дори рецидивите му.
315
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алексей Петров си е момчето за мокри поръчки на Гоце. Дали да пребие някой журналист зарди писаници за любовници-певици на президентчето. Или да пусне ,някое друго компроматче чрез гей-слугинчето си Яне Янев. Все едно