Накъде гледа Първанов?

С кого е разговарял президентът за неговата "гражданска инициатива"
Обновена: 2 ное 2010 09:22 | 2 ное 2010 06:58,
367
Накъде гледа Първанов?
Снимка: БГНЕС

Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това загатна в петък в Националния дворец на културата президентът Георги Първанов.

С кого е разговарял държавният глава и какви са очакванията на потенциалните участници в „гражданската инициатива“ на Първанов? Кои детайли около бъдещата „инициатива“ на президента могат да бъдат разкрити преди 11 ноември?

Стефан Личев, председател на Земеделския народен съюз, е имал разговор с Георги Първанов „преди около двайсетина дни“. 

Опция: стратегии за политическия център

Видяхме се в Смолян и там разговаряхме, на празника на града, разкри Личев в интервю за Dnes.bg.

“[Първанов] каза, че се заражда такова движение и нали има и други хора, които... той няма да го оглавява, просто е съпричастен към едно такова движение. Но кои са другите хора, аз също не знам“, каза още председателят на Земеделския народен съюз.

Ако едно подобно движение тръгне наляво, то ние няма да бъдем там. Така че въпросът е наистина да има характер на алтернатива, която е еднакво отдалечена отляво и дясно, смята Стефан Личев.

Мисля, че е крайно време да се създаде едно такова центристко движение, което малко да намали тази омраза и безумното противопоставяне на дясно и ляво. Въпросът е обаче какво ще представлява то и ако имаме някакви допирни точки с едно такова движение, може би ще започнем разговори, обясни председателят на Земеделския народен съюз.

Опция: експертно гражданско начало

„Ние говорим за една инициатива от експерти, от представители на различни слоеве на гражданското общество, хора, които имат и своите политически предпочитания, някои – и пристрастия“. 

Това разкри пред Dnes.bg Божидар Митев, заместник-председател на Политическо движение „Социалдемократи“.

Не би трябвало да очаквате, че на 11 ноември ще бъде промотиран някакъв партиен проект, разясни Митев.

За „Социалдемократи“ е важно „да се наложи едно експертно гражданско начало във формирането на политики в интерес на обществото, на страната“.

Проектът на Първанов – огледален образ на ГЕРБ

Потърсихме за коментар и Елеонора Николова от Единната народна партия (ЕНП). През изминалата седмица имаше спекулации, че дясната партия би подкрепила инициативата на Първанов.

Аз съм заместник-председател на ЕНП, десен политик съм, стоя ясно в това пространство. Никога, по никакъв повод не съм водила никакви разговори и не бих могла да участвам в едно движение или, аз не знам как да го нарека – сбор за републиката, или как да се изразя за това начинание на президента, който според мен е форматиран изцяло в лявото пространство, заяви Елеонора Николова.

Проектът, който се формира, е огледален образ или поне се мъчи да бъде такъв, на проекта вдясно на ГЕРБ. Така че се говори за един ляв проект между политици, които ясно са се определили. Аз за себе си казвам, че ясно винаги съм имала профил – нямам място в такова ляво движение, категорична е Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
0
 
0
 
! Отговори
ВИКТОР преди 13 години
Ето единият начин с който Путин може да рекетира България:Търговията ни с Русия е в голям минус за България с повече от 2 милиарда задължения,защото няма как да се откажем от петрола и газта,но Путин съзнателно е дигнал високи мита за българските стоки,така че те да не са продаваеми в Русия,и задълженията ни стават все по-големи,което води до политическа зависимост на страната ни.Путин при посещението си ще постави въпроса България да се издължи веднага на Русия,знаеки че тя няма сега финасово възможности,и ще"отстъпи"като поиска срещу тях България да отстъпи голяма част от АЕЦ Белене и и българската част от газопровода на Русия.
320
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Седефчов ведно с балона си ще се продъни с гръм и трясък :)
319
2
 
5
 
! Отговори
az преди 13 години
АМИ ГЛЕДА КЪМ ЗАТВОРА.... МНОГО ЯКО СЕ Е ЗАГЛЕДАЛ.ИЛИ НАЙ-МАЛКОТО ГЛЕДА КЪМ СИРИЩНИК----ОНЯ ДЕТО ПАСЯЛ ПАТКИТЕ УМРЯЛ И СЕГА ПАЗЕЛИ МЯСТОТО ЗА НЕГО...ПАК Е ПУСНАЛ ВРЪЗКИ ...ХАХАХА......
318
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на 341 точно така стоят нещата и в тая връзка се сещам какъв цирк направиха Янев и Гяуров, когото последния му зае мястото в комисията по сигурността в парламента.Много нападателно и арогантно звучеше изказването на същия този Гяуров който се включи в оплюването на ЦЦ за апартаментите.Изобщо това са и хората около Ив. Костов защото и той е троянския кон и само чака удобния момент да хвърли къч по правителството. Тогава ще проличи двойнствената му роля: на човек на ДС и набеден демократ
317
2
 
5
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТОЯ ГРЕШНИК ОТ СИРИЩНИКА ДО КОГА ЩЕ СЕ БЪРКА В БОЖИЙТЕ РАБОТИ.ДА СЕ ГРИЖИ А ЖЕНА СИ ЗА ФОНДАЦИЯТА КЪДЕТО СА ПАРИТЕ НА АНГЕЛ БОНЧЕВ И ДРУГИТЕ РЕКЕТИРАНИ ОТ НАГЛИТЕ 20 ГОДИНИ.
316
2
 
8
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели, Виждам, че всички се обединихме около това...: Със стари фльорци, нов бардак не ставаи "Името на Президентската партия е "етикета" и, и като такъв, той трябва да отговаря на формата и съдържанието...Формата, която ни е представена, чрез имената на активистите, показва, че са включени доскорошни активисти-динозаври с незаконни багатства, от целия политически спектър... или по-точно от сивия олигархичен спектър, на всички партии от 20 години насам- Първото което ми идва на ум е, че партията трябва да се казва...:"БЪЛГАРСКИ ТЮРЛЮГЮВЕЧ"- Обаче абревиатурата е друга..., затова имайки в предвид съдържанието (качествата) на активистите, целите им (продължаващи грабежи и пълна дясна безалтернативност) и формата на Президентското умотворение (мафиотска структура с партийна регистрация) отких..., че точния прочит на абревиатурата е...:"АЛЧНИ БЕЗСКРУПОЛНИ ВАМПИРИ"- Криха се по дупките, от зъбите им тече човешка кръв и се боят от "осветяване"...Някой да е чул до сега за някаква идеология на тази партия....И накрая..., ОТКЪДЕ КОМУНИСТА ПЪРВАНОВ ИМА ПАРИ ЗА ПАРТИЯ...???
315
1
 
1
 
! Отговори
никола преди 13 години
Бях наел един от "братята" да ми свърши нещо из двора , стана дума за кражбите и той ми казва -аз бате не крам ама забелязвам , че гледа скришом към кокошката.
314
2
 
4
 
! Отговори
ПУТИН , ИДВА.... преди 13 години
...ЗА ДА НИ РЕКЕТИРА И ИЗНУДВА!ЩЕ ЗАПЛАШВА БОЙКО С ...НОВОСЪЗДАДЕНАТА ПАРТИЯ НА ГОЦЕ, "АБВ"....!ТОЧНО ,ЗА ТОВА Е И ГОЦЕ,ТОЛКОВА УСТАТ И КРИТИЧЕН....!АГЕНТИТЕ НА ДС/ГОЦЕ/, СА ПОДЧИНЕНИ И НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА АГЕНТИТЕ НА КГБ/***/!ПРОСТО Е ,КАТО БОБ.....!
313
0
 
6
 
! Отговори
БАУ, БАУ... преди 13 години
ВСЯКО ВРЕМЕ , РАЖДА СВОИТЕ ГЕРОИ!!!!НА НАС ,ПРОСТО ОЩЕ НЕ НИ Е ВРЕМЕ....!ВРЕМЕ Е ЗА СТРАДАНИЯ-----ТЕ ПРАВЯТ ЧОВЕКА ,ПО-УМЕН!В МОМЕНТА,ПРОСТО ,ПОУМНЯВАМЕ.....ЧЕТИ И ЩЕ СЕ УБЕДИШ!
312
2
 
5
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
Една задълбочена картина представи 341, нещата са такива в действителност и всичко е толкова просто, като в ченгеджийска шапка! Гоце гледа като дядо Йоцо, дали иде влакът за Русия(Казахстан),само там му е мястото или в Анадола(Анатолия), около Диарбекир на вечно заточение! Ние тука оставащите да му мислим,щпото такива като него са мнозина! Жалко,че няма и за нас един Пиночет да изтреби тази комунистическо-ченгеджийска пасмина!
311
2
 
4
 
! Отговори
ВИКТОР преди 13 години
Това е най-голямото унижение на България! Не политикът и държавник Путин посещава България,а КГБ-мафиота Путин идва неканен в България,за да рекетира страната ни,и да заплашва българското правителство.Не е работа на премиера на Русия да урежда икономическите интереси на една фирма,дори и да е Газпром,ако Путин не си е поставил стратегически цели,чрез България,което за него не е цел,а средство да обяви "война"на Европа с други средства,като е принуди да се подчини на волята на един КГБ-мафиот.Невиждат ли правителствата от държавите в НАТО и ЕС всичко това,и допускат страната ни да бъде рекетирана? Не са ли преценили,че Борисов,може да е спортист и каратист,но физическата му сила не го прави волев човек с твърд характер.Борисов е с слаб характер и се страхува,но е готов на всичко за да не загуби "любовта"на народа.Борисов прави това,което Гоце,Станишев и Овчаров непосмяха,защото разбираха,че това е престъпление срещу България,но сега мълчат,и се радват,защото Борисов ще им свърши мръсната работа.
310
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя *** не се ли налапа достатъчно
309
2
 
7
 
! Отговори
абвгд-юя преди 13 години
Към кривата круша . Списъка на Първанов е като стената на позора.
308
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце гледа към Кремъл, освен когато гледа защитени видове животни през оптически мерник, всеизвестен факт.
307
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов гледа към измисленото АБВ, което всъщност е ЮЯ. Гоце, *** си изчисти гнусния *** в родното си село Сирищник. Там ти е мястото. Не се гаври с българската азбука. Ти не си българин.
306
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От Гоце става само представител на Газпром за България.......така поне ще е ясно откъде има пари за мезонети на синчетата у нас и в Париж
305
2
 
6
 
! Отговори
БКП(БСП)-КГБ Е МАФИЯ преди 13 години
Браво , изчерпателен коментар !
304
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трактора впрегна Сергей и Яне да му оратПрез 2008 г. посланикът на една от най-влиятелните страни в България по време на среща с премиера Сергей Станишев е попитал какво прави Алексей Петров в ДАНС. Нали знаете, че навремето английската кралица, за да спечели войната с испанците, е влязла в съюз с пиратите, отвърнал Сергей Станишев. Случката разказа бившият шеф на НСС Атанас в сутрешния блок на ТВ7.След като Октопода излезе под домашен арест, БСП и РЗС светкавично влязоха в безусловна коалиция и събраха подписка за създаването на анкетна парламентарна комисия, който да се занимае с апартаментите на Цветан Цветанов. Досегашните врагове окончателно свалиха маските и се прегърнаха под погледа на общия си покровител.След провеждането на операция Октопод лидерът на БСП започна да страда от частична амнезия. Той твърди, че само два пъти е виждал Трактора и вторият път го е попитал дали смята да се занимава с политика.В същото време Станишев заяви, че не е знаел за рекета и проституцията, ръководени от Алексей Петров. Бившият премиер, който беше пряк ръководител на ДАНС, не знаел нищо и за реанимирането на контрабандните канали през митниците от Трактора и доскорошния митничарски шеф Цайса.Станишев твърди също, че не е знаел, че шефът на неговия кабинет Боян Чуков е бил изпълнителен директор на Лев корпорация преди да стане негов съветник. Алексей Петров пък разкри, че точно когато Чуков е бил шеф на премиерския кабинет, прокуратурата го е разследвала за изчезването на прословутата банкова гаранция от 1,5 млн. евро.След излизането на бившият съветник от ДАНС се разбра, че той дърпа конците в повечето парламентарни партии. Петров сам съобщи, че е спонсорирал и подпомагал ГЕРБ.Октоподътловко е пуснал пипалата сивъв всички партии. В СДС хора на Трактора са евродепутатът Надежда Михайлова /бивша негова любовница/ и Димо Гяуров. Връзката с Иван Костов пък минава през шефа на Общинския съвет на Тетевен Милен Ганев, който наскоро обаче напусна ДСБ.Алексей Петров държи в ръцете си и Атака. Според известната справка на ДАНС, заради която бе обвинен Станишев, Слави Бинев е един от близките съратници на Трактора. Именно Бинев и Сидеров през есента на 2008 г. подадоха жалба срещу Иван Драшков с компромати, предоставени им от Алексей Петров. След проверката Драшков бе отстранен от ДАНС.Не са за подценяване и връзките на Алексей в БСП. Достатъчно е да припомним прословутата среща на басейна Спартак в края на 2006 г. с участието на Алейксай, Румен Петков и братя Галеви.Според Ваньо Танов спявката е била посветена на сдобряването на двете престъпни групировки и разпределението на наркоканалите между тях. Според запознати Трактора стои в дъното на разгласяването на срещата, заради която впоследствие изгърмя Румен Петков. Едва след като министърът излетя от МВР, Алексей успа да осъществи специална операция срещу братята от Дупница.Не е тайна, че през 2005-09 г. Алексей Петров е в противниковия на Руменовците лагер. Катокадър на Шесто управление на ДСтой работи тясно с Цветко Цветков, Татяна Дончева и най-вече Петко Сертов. След създаването на българското ФБР Алексей е назначен за съветник на шефа Сертов. Бившата барета обаче е негласният господар на ДАНС, натоварен с битката срещу враговете на Станишев и финансирането на БСП. Аз съм тайното оръжие на властта, обичал да казва Петров през последните месеци от управлението на тройната коалиция.Той внушавал на колегите си, че е човекът на премиера Станишев в службата и никой не може да го мръдне. Хвалел се, че в предизборната кампания ще унищожи Борисов и неговата партия ГЕРБ. Именно Алексей Петров с благословията на Станишев създал политическия мутант РЗС, който в случай да се превърне в патерица за левицата. Неслучайно миналото лято Румен Овчаров заяви пред пленум на БСП-София: Можем да задаваме въпроси за генното инженерство, което се опитахме да създаваме.Политическото генно инженерствоКой и кога измисли, че създаването и подпомагането на РЗС ще ни помогне? Или че ЛИДЕР ще бъдат наши партньори? И кой сега ще събра попарата?Така и не се намери кой да отговори на въпросите на Овчаров, но междувременно компромат удари и президента.Парламентарният секретар на кабинета Виденов Пламен Николов разкри пред НТВ, че през 1999 г. Георги Първанов, тогава лидер на БСП, е дал карт бланш на Трактора да прави партийно ДОТИ /дирекция Оперативно и техническо издирване/ под прикритието на таксиметровата фирма "Такси С Експрес". Покойният председател на градския съвет на БСП-София Николай Койчев отишъл при него, за да се разправя за едни спрени безплатни ваучери за зареждане на колите от Позитано. Койчев му казал, че Първанов е подкрепил Алексей Петров за овладяването на таксиметровата фирма, която щяла да се превърне в партийна служба за следене и подслушване.Друга топла връзка между Дондуков 2 и Трактора държи президентският съветник проф. Борислав Борисов. Той шеф на работодателската организация Съюз за стопанска инициатива, подчинена на Алексей Петров. Проф. Борисов е съсед на Трактора на първа частна улица Арарат в столицата, а дъщеря му Владя е съдружник във фирмите на Октопода.
303
1
 
12
 
! Отговори
генади преди 13 години
И декан ще го направим на П.У.Т.К.А.! Най-ще му приляга!
302
0
 
8
 
! Отговори
генади преди 13 години
Говориш за Пернишкият Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура /П.У.Т.К.А./ имени "Георги Първанов"-а, нали?