Накъде гледа Първанов?

С кого е разговарял президентът за неговата "гражданска инициатива"
Обновена: 2 ное 2010 09:22 | 2 ное 2010 06:58,
367
Накъде гледа Първанов?
Снимка: БГНЕС

Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това загатна в петък в Националния дворец на културата президентът Георги Първанов.

С кого е разговарял държавният глава и какви са очакванията на потенциалните участници в „гражданската инициатива“ на Първанов? Кои детайли около бъдещата „инициатива“ на президента могат да бъдат разкрити преди 11 ноември?

Стефан Личев, председател на Земеделския народен съюз, е имал разговор с Георги Първанов „преди около двайсетина дни“. 

Опция: стратегии за политическия център

Видяхме се в Смолян и там разговаряхме, на празника на града, разкри Личев в интервю за Dnes.bg.

“[Първанов] каза, че се заражда такова движение и нали има и други хора, които... той няма да го оглавява, просто е съпричастен към едно такова движение. Но кои са другите хора, аз също не знам“, каза още председателят на Земеделския народен съюз.

Ако едно подобно движение тръгне наляво, то ние няма да бъдем там. Така че въпросът е наистина да има характер на алтернатива, която е еднакво отдалечена отляво и дясно, смята Стефан Личев.

Мисля, че е крайно време да се създаде едно такова центристко движение, което малко да намали тази омраза и безумното противопоставяне на дясно и ляво. Въпросът е обаче какво ще представлява то и ако имаме някакви допирни точки с едно такова движение, може би ще започнем разговори, обясни председателят на Земеделския народен съюз.

Опция: експертно гражданско начало

„Ние говорим за една инициатива от експерти, от представители на различни слоеве на гражданското общество, хора, които имат и своите политически предпочитания, някои – и пристрастия“. 

Това разкри пред Dnes.bg Божидар Митев, заместник-председател на Политическо движение „Социалдемократи“.

Не би трябвало да очаквате, че на 11 ноември ще бъде промотиран някакъв партиен проект, разясни Митев.

За „Социалдемократи“ е важно „да се наложи едно експертно гражданско начало във формирането на политики в интерес на обществото, на страната“.

Проектът на Първанов – огледален образ на ГЕРБ

Потърсихме за коментар и Елеонора Николова от Единната народна партия (ЕНП). През изминалата седмица имаше спекулации, че дясната партия би подкрепила инициативата на Първанов.

Аз съм заместник-председател на ЕНП, десен политик съм, стоя ясно в това пространство. Никога, по никакъв повод не съм водила никакви разговори и не бих могла да участвам в едно движение или, аз не знам как да го нарека – сбор за републиката, или как да се изразя за това начинание на президента, който според мен е форматиран изцяло в лявото пространство, заяви Елеонора Николова.

Проектът, който се формира, е огледален образ или поне се мъчи да бъде такъв, на проекта вдясно на ГЕРБ. Така че се говори за един ляв проект между политици, които ясно са се определили. Аз за себе си казвам, че ясно винаги съм имала профил – нямам място в такова ляво движение, категорична е Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
3
 
14
 
! Отговори
Взeл, но нeдостатъчн преди 13 години
АБВ = Аз Бях и ВзexАБВ = Аз Бях и ВзexАБВ = Аз Бях и ВзexАБВ = Аз Бях и ВзexАБВ = Аз Бях и Взex
280
4
 
11
 
! Отговори
МАФИЯТА ЧЕРВЕНА преди 13 години
Властта на агента му се е усладила,дори си личи по усмивчиците, която, подобно на влюбена гимназистка, благоволява да изобрази на лицето си, когато се спомене името на народний титан дон Бойко. Ето защо за да се мушне под крилото на официалния представител на българската мафия, който при това има власт и над мнозинството от наивни български сърца, е най-съдбовна нужда за хитрия ни президент. Сигур, няма да се учудя, ако не се гласи да устрои и тук, у нас, един путинов вариант: като му свърши мандата, да отстъпи президентското кресло на оня, комуто то си се полага, именно на героя-генерал Бойко, а он пък да тури наш Гоце я за премиер, я на някой друг апетитен пост, я поне за посланик в Русия, знам ли? Туй, дето става в Русия, това руско мъртвило на олигархичната псевдодемокрация, е висш идеал за такива като Гоце: той друго не знае, освен да спазва указанията на Москва. Това, впрочем, той е правил цял живот - и преди, като вдъхновен от петолъчките на Москва комсомолец и млад комунист от село Сирищник, и после, като ценен кадър на ДС, и сега, като президент на една държава, на която Москва отреди ролята на *** троянски кон в Европейския съюз.Да, Гоце си нашият дръзновен Матросов, който за интересите на руската и на българската олигархия е готов мило и драго да даде: както го прави от години. Примерно лиши се от всякакво достойнство, превръщайки се в най-обикновен, пък макар и доста високо институционализиран слуга на руско-българската мафия.
279
1
 
4
 
! Отговори
човек преди 13 години
първанов бе председател на висшия съвет на бсп .издигнат от бсп стана президент първия мандат и подкрепен от бсп спечели втория . сега , подбно на камов , сашо томов и другите излезли от бсп " велики политици " , а иначе казано ренегати ще се опита да направи герб 2 , но с друго име . пълванов трябва да е разбрал , че интелектуалците са индивидуалисти и трудно може да работят заедно , особено политика . мястото му е в бсп , така и прави мечешка услуга , а и той не печели , но властта е сладка .
278
0
 
8
 
! Отговори
. преди 13 години
гледа на путин в топките!
277
1
 
11
 
! Отговори
о преди 13 години
Към големия кокал.
276
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гоце, гоце, аре ... да ти мине мерака. да разбереш, че за *** на зелка не ставаш вече и никой за слива не те бръсне вече. а и няма да те бръсне повече. да излизаш от политиката и да не се връщаш повече никога. ако може направо с краката напред да те изкарат от политиката ...
275
7
 
11
 
! Отговори
ГОЦЕ ДУПЕДАВСКИ... преди 13 години
...ГЛЕДА КЪМ РУСИЯ!ЦЕЛИЯТ МУ ПРОЕКТ Е:.. "ДА БЪДЕМ В УГОДА И НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНИТЕ"!!!!ПРОЕКТА ,ЩЕ СЕ АФИШИРА ,МАЛКО ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ПУТИН, ЗА ДА БЪДЕ ОДОБРЕН ОТ НЕГО И Е РЕВЕРАНС,КЪМ ЦАРЯ--ГОСПОДАРЯ?ЦЕЛТА Е:....."БЪЛГАРИЯ---ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ"!!!!!
274
3
 
11
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
... Към затвора !?
273
1
 
7
 
! Отговори
де си демокрацийоооо преди 13 години
10 ноември - поврат на страната ни към несъветска, но всьо таки социалистическа демократичност 11 ноември - опит за неосоциалистическо администриране на демокрацията под шапката на президента ни13 ноември - бащицата Путин идва у нас да издиктува едностранните руски непроменими решения за енергийно васалство на страната ни към РусияБратя българи, вие... все още ли си въобразявате, че изобщо някой ден ще заживеем в Европа:)))))
272
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Гоце! Сега ще се разцепи червения електорат и може повече да не види парламент, ох густо, ох кеф!
271
0
 
10
 
! Отговори
математик преди 13 години
Това е деветият опит за създаване на центристка политика от пропаднали политици.То е, като да пишеш "Х'' ,за среща , за която нямаш никаква представа за отборите ,които ще играят.
270
4
 
25
 
! Отговори
поглед преди 13 години
Гоце, не знам накъде гледа, но знам къде трябва да бъде - В ЗАТВОРА !
269
0
 
6
 
! Отговори
БТА преди 13 години
Най-после да прочета един смислен коментар!Уцелил си и значението на абревиатурата АБВ, БРАВО! А "Архара" има пари и за много партии, отчитайки думите на един наш "възлюбен" министър, с които се опита безуспешно да коментира "възрастта" на Гоце, пък после го навряха на кучето в ...., че бил изложил институцията на триперливия ни квазипрезидент. Но каквато държавата(народът), такива и институциите й....Хайде, със здраве!
268
0
 
8
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
Олигарсите напират към властта, понеже днешната такава се опитва да им посяга на имотите, което никак не им се харесва. В БГ преходът ще свърши тогава и само тогава, когато приключи разграбването, наречено приватизация. После ще мине едно малко поизтребване на пречещите си и край. Нека не се лъжем, че АБВ е политически проект, защото в БГ политика отдавна няма, всичко е далавера за сметка на народа!"Смърт на народа,свобода на мутрофашизма!"
267
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комуниста козината си мени но нрава не.
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този плъх Стефан Личев още ли се надява да пробие в политиката? Искрено се надявам такива "бизнесмени" на прехода да се затрият скоро заедно със селските си тарикатлъци.
265
4
 
5
 
! Отговори
кучемраз преди 13 години
В Саудитска Арабия си има закон за кучетата:Ако куче оближе кухненски съд,този съд трябва да се измие и да се изтърка 7 пъти с пясък,да се убият бактериите от кучето.Ако куче ухапе човек,то трябва да бъде бито 100пъти с пръчка но да остане живо.Ако куче осакати човек,то също трябва да бъде осакатено.Ако куче убие човек,да бъде убито с изстрел в главата.Ако куче причини ПТП също а бъде умъртвено и да бъде заровено в пясъка.Ако стопанин пусне куче без надморник или каишка,то да бъде Конфискувано,а човекът да да лежи 7 дена в кауша,и да плати глоба.В Иран е престъпление да се отглежда куче то е -,,нечисто,, вече бях там....смятам да остана в цивилизования Дубай,и да си живея живота там...с басейн на двора с мадами и с бира в ръка(законите не важат за мен,защото съм VIP)ако искаш мога да те поканя да дойдеш да измиеш златната ми тоалетна,ако не искаш пък,мога да те уредя по близо-в Турция,ще ти сложим свръхчувствителни сензори в ануса ти,(нали загоряването става често)та като идеш на екскурзия в Турция или нещо друго,те почват да свирят мощно и предават сигнал до педалския диспечерски център откъдето ще ти пратят веднага турски *** *** да те *** ***
264
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като съсипа БСП(Гоце човека който вкара ДПС във властта и си спечели омразата на всички Българи!) си прави нова партийка жалкото е ,че доста пенсионери ще гласуват за него!
263
2
 
17
 
! Отговори
ГУЦЕ преди 13 години
ГОЦЕ Е СЛЯП
262
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛЕДА КЪМ КОКАЛА ПАК ,МАЛКО ЛИ ВЛАЧИ? ТА ОЩЕ ИСКА,МАФИОТ.