РЗС: Оставка на шефа на СОС или му вадим банковата сметка

Щели да покажат финансови трансфери с много нули
Обновена: 4 ное 2010 16:40 | 4 ное 2010 16:39,
126
РЗС: Оставка на шефа на СОС или му вадим банковата сметка
Снимка: БГНЕС

Ако до петък в 13 часа председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов не подаде оставка, ще раздадем документ на всички журналисти за банкови трансакции по личната му сметка. Това се закани лидерът на РЗС Яне Янев след среща с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Янев е предоставил на данъчния шеф сигнали за имотите и финансовото състояние на Андрей Иванов и за данъчни престъпления, извършени от зам. изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров.

След като покажем документа в петък, Андрей Иванов ще бъде позорно изгонен от СОС, категоричен беше Емил Василев от РЗС. Ставало дума за финансови трансфери по личната банкова сметка на Андрей Иванов. Ще видите за какви цифри с колко нули става въпрос, каза Василев.

Ще оповестим „няколко документа за една далавера“, открехна още малко вратата Яне Янев.

Ако си подаде оставката, няма да раздадем на медиите документа, защото ще видим, че има капка съвест и се е признал за виновен. Ще дадем документа само на компетентните органи, ако решат да предприемат действия, разясни Янев.

Още по темата

Запитан откъде разполагат с данни от сметката на Андрей Иванов, след като банковите сметки по закон са тайна, Янев спонтанно изстреля: „От ДАНС“. След като обаче журналистите се зачудиха дали отговорът му е сериозен, или по-скоро ироничен, той поясни: „Разбирайте го като шега, но не го изключвайте като възможност“.

Медийният сериал на РЗС със сигурност продължава, след като от партията поканиха репортерите на поредната пресконференция в петък в 13 часа и обещаха "интересни" разкрития. 

РЗС отлагат във времето изнасянето на данните, тъй като не можели наведнъж да изсипят огромната по обем информация. Яне Янев отговори и на упреците на Андрей Иванов, че подготвената от РЗС папка е отпреди три месеца, а излиза на бял свят едва сега.

По думите на Янев преди няколко месеца нямало чуваемост и имало цензура и натиск от страна на правителството всички да хвалят в един глас ГЕРБ. Сега нещата са се променили и обществото осъзнало, че ГЕРБ е един балон.

Другият сигнал, свързан със заместник изпълнителния директор на НАП, е за неизпълнение и нарушение на служебни задължения, конфликт на интереси, търговия с влияние и данъчни престъпления. Тошко Тодоров бил „къртица“ на Цветан Цветанов в НАП, смята Яне Янев.

Според РЗС, след като е назначен за шеф на данъчната дирекция в Добрич през 1997 г., Тодоров покровителствал фирми за укриване на данъци и за източване на ДДС.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е уверил депутатите от РЗС, че незабавно ще информира инспектората на Министерството на финансите за сигнала. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Андрей Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Личните сметки не бяха ли банкова тайна?
32
8
 
9
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Онанистчето Яне отново се бори за медийна известност. Покажи сметките на офицерите от ДС, с които работиш в момента жалко л***о такова, както на елита от БС(К)П. Покажи ги и искай обяснение за откраднатите милиарди.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това че не си спомняш не значи, че имаш добра памет:)
30
5
 
5
 
! Отговори
изряден преди 13 години
До 31-я! А мен ми е през оная работа, та оттатък, че някой има инфо от личната ми сметка и т.н. Смятам, че мотивите на ГеРБ-джиите за извънредните съдилища, че в интерес на обществото е ограничаването на личната свобода в този случай работят. Аз лично съм съгласен да има достъп до личните ми сметки, както и до кредитното ми досие.
29
5
 
8
 
! Отговори
Tyrym преди 13 години
Вие вярвате ли че тоя с 120'те г стаж честно си е изработил 0.5 млн или че Цеци не е подръпнал оттук оттам?Не казвам че Янето е цвете за мирисане.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИЗТРИХА МЕ ПАК
27
1
 
12
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
След като е на висок държавен пост, ще бъде на светло през цялото време за всичко. Без пердета и на светната лампа ще живее, за да могат да виждат всичко какви ги твори.
26
11
 
11
 
! Отговори
yhh преди 13 години
Евала, ГЕРБ и Бойко им разбъркаха нещата и секнаха кранчетата ! Затова сега реват като магарета!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
28 Ако Цветелина е 1 вашите миларди сигурно ги държите в буркани и не са в банки и затова изпускате много първи места нали? Дори и в затвора...
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На кого разправях, че целят обкръжението и после като остане сам ще ударят и Бойко..... а?
23
10
 
10
 
! Отговори
norm преди 13 години
Това не е първият ултиматум на Яне към някой управляващ до петък да подаде оставка,но аз не си спомням нито да е вадил документи,нито да е имало някакви последици за нарочения.Народът е казал "не е луд този,който е изял зелника,а този,който му го е дал".Та Яне не е луд,ненормални са тези,които отразяват в медиите компроматите му.В нормална държава никой нямаше и да знае,че такъв тип съществува,в България ставаш и депутат.Платени журналисти,при това полуграмотни,какво да се прави.
22
2
 
10
 
! Отговори
Свободен зидар преди 13 години
Яне е виден конспиратор. Най- големия ;)
21
6
 
8
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Nema li koi da go onodi toia Yane da se uspokoi malko bre :)))))))
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
значи тоя яко е крал...не трбва да работи в съвета....а в затвора за 10 г.,....
19
7
 
15
 
! Отговори
да преди 13 години
а за комунистите ли да гласуваме? Или може би най-добре да стегнем куферите и да бягаме от тук, защото тук не живее народ, а ***! ***.
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудя се дали Яне ще получи и 1 процент на следващите избори ,егати какви завои направи и с кого се прегърна
17
2
 
8
 
! Отговори
ип преди 13 години
"Много странно - тук трябва главния прокурор да се самосезира.Как така Янев и Василев ще развяват транзакции по банкови сметки.Нали има банкова тайна."
16
1
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Да бе. Вярваш ли че в БГ има банкова тайна? Ако е така си много наиве, ще ме прощаваш.
15
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Открай време политиците се карат пред народната трибуна, а всъщност действат задкулисно като партньори. За пример веднага може да посочим Цветелина Бориславова, която ще строи общ хотел с Ахмед Доган.И за да сме съвсем точни не директно с него, а с дясната му ръка Арбен Хавальов, който е законният собственик на сараите Доганови.Изглежда, че политическите съперници са може би само за пред публиката такива, щом като половинката на премиера Борисов си има работа с човека на Сокола.Докато министър-председателят ни сипе обиди по адрес на Ахмед Доган пред обществеността, неговата любима Цветелина Бориславова е стартирала инвестиционен проект в съдружие с един от най-близките на лидера на ДПС.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Янеееееее, питай за Галеви, нещастникоооо! Ууууууууууууу, съсипахте родината ни, боклуциииииии! Мълчиш, нали???