РЗС: Оставка на шефа на СОС или му вадим банковата сметка

Щели да покажат финансови трансфери с много нули
Обновена: 4 ное 2010 16:40 | 4 ное 2010 16:39,
126
РЗС: Оставка на шефа на СОС или му вадим банковата сметка
Снимка: БГНЕС

Ако до петък в 13 часа председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов не подаде оставка, ще раздадем документ на всички журналисти за банкови трансакции по личната му сметка. Това се закани лидерът на РЗС Яне Янев след среща с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Янев е предоставил на данъчния шеф сигнали за имотите и финансовото състояние на Андрей Иванов и за данъчни престъпления, извършени от зам. изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров.

След като покажем документа в петък, Андрей Иванов ще бъде позорно изгонен от СОС, категоричен беше Емил Василев от РЗС. Ставало дума за финансови трансфери по личната банкова сметка на Андрей Иванов. Ще видите за какви цифри с колко нули става въпрос, каза Василев.

Ще оповестим „няколко документа за една далавера“, открехна още малко вратата Яне Янев.

Ако си подаде оставката, няма да раздадем на медиите документа, защото ще видим, че има капка съвест и се е признал за виновен. Ще дадем документа само на компетентните органи, ако решат да предприемат действия, разясни Янев.

Още по темата

Запитан откъде разполагат с данни от сметката на Андрей Иванов, след като банковите сметки по закон са тайна, Янев спонтанно изстреля: „От ДАНС“. След като обаче журналистите се зачудиха дали отговорът му е сериозен, или по-скоро ироничен, той поясни: „Разбирайте го като шега, но не го изключвайте като възможност“.

Медийният сериал на РЗС със сигурност продължава, след като от партията поканиха репортерите на поредната пресконференция в петък в 13 часа и обещаха "интересни" разкрития. 

РЗС отлагат във времето изнасянето на данните, тъй като не можели наведнъж да изсипят огромната по обем информация. Яне Янев отговори и на упреците на Андрей Иванов, че подготвената от РЗС папка е отпреди три месеца, а излиза на бял свят едва сега.

По думите на Янев преди няколко месеца нямало чуваемост и имало цензура и натиск от страна на правителството всички да хвалят в един глас ГЕРБ. Сега нещата са се променили и обществото осъзнало, че ГЕРБ е един балон.

Другият сигнал, свързан със заместник изпълнителния директор на НАП, е за неизпълнение и нарушение на служебни задължения, конфликт на интереси, търговия с влияние и данъчни престъпления. Тошко Тодоров бил „къртица“ на Цветан Цветанов в НАП, смята Яне Янев.

Според РЗС, след като е назначен за шеф на данъчната дирекция в Добрич през 1997 г., Тодоров покровителствал фирми за укриване на данъци и за източване на ДДС.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е уверил депутатите от РЗС, че незабавно ще информира инспектората на Министерството на финансите за сигнала. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Андрей Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
16
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Много странно - тук трябва главния прокурор да се самосезира.Как така Янев и Василев ще развяват транзакции по банкови сметки.Нали има банкова тайна.Само по искане на съда може да се рови в банкови сметки.Г-да от банковия сектор,г-н главен прокурор какво става с тайната на банковите сметки.Така ли ровят къде си искат тези ологофрени.Крайно време е някой в тази държава да сигнализира европейските институции.
12
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 13 години
Абе, ***, и ние живеем в България през последните 20 годинии знаем много добре кои разграбиха България!!!
11
4
 
20
 
! Отговори
Oh преди 13 години
Тоя няма ли си друга работа??Бърка по джобовете на хората...обаче след излизането на Алексей...каде беше преди??комунистическо гов.о!!!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Q mi kaji ti koi na negovite godini ne e rabotil/uchil po Jivkovo vreme ? Kvi gluposti mi govorish izobshto. Ai kat si mnogo otvoren mi kaje koi da slojat na negovo mqsto che da si spokoen ? Mnogo mi interesno
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ако е престъпник веднага му я вадете да бъде арестуван не го изнудвайте. Ако не е - го оставете на мира. Всички депутати са за бунището.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези *** не се спряха.Вместо да насочат усилията си за справяне с корумпираната съдебн асистема,че днес съда оправда за пореден път още едни доказани престъпници,те хукнали да ровят из сметките на неудобните им.
7
23
 
16
 
! Отговори
"ГЕРБОМЕТЪР&quo преди 13 години
ГЕРБ=Гангстерско Единение за Разграбване на БългарияЦветанов на 22 години милиционер новобранец, образователна квалификация даскал по физическо и след една година служба в изчислителен център на МВР, му е позволено да следва магистратура по времето на Тодор Живков! При майор пожарникаря Бойко, въздигнат от о.з. в генерал, бил ценен помощник! Толкова важен, че за 17 месеца го пращат на цели 7 курса по света и унас, докато мутри-те се избиват, а ченгетата овладяват положението.Толкова добре е решавал въпроса с кадрите в Човешки ресурси по времето на Костов, Й.Соколов и Б.Бонев, че направо спряха престъпността?! Егати наглеците и тия искат власт?!!!то тези на погубените от катастрофата, причинена от Максим Стависки, Петър и Мануела. Между другото, адвокатът на Стависки - Явор Нотев, също стана депутат в новия парла-мент.19 се оказа прав и в прогнозата си, че цял батальон офицери ще върне усещането за от-давна отминало време в парламента. Наред с агента на Държавна сигурност Божидар Ди-митров, в НС влизат полковници от МВР във Видин, Враца, Добрич, Русе, Хасково, Велинг-рад, Пловдивска област, Плевен, Самоков, Ямбол, плюс сътрудници на ДС от Варна и дру-ги градове. Към тях трябва да прибавим и няколко военни.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ti si leko typo parche mai a?
5
12
 
18
 
! Отговори
аз преди 13 години
ОФФФФФФ Писна ми от тоя *** Яне!!!!! Спирам на чета,слушам и гледам новини задари него!
4
30
 
13
 
! Отговори
Терорист преди 13 години
Давай, Яне! Бой по тъпите ченгесарски чутури. Апропо, твойта Галя е наистина много хубава.
3
3
 
29
 
! Отговори
хаха преди 13 години
извадете банковата сметка на гоце селянина като сте почнали
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този Янев депутат ли е наистина, в смисъла на народен представител (кой ли народ представя? ) или е някакъв актьор ? Защото откакто е в НС, не съм видял да действа като депутат ... Омръзва ..
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Of toz nqma li ko da go grymne nai-nakraq