Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
25
 
! Отговори
morski преди 13 години
Ти досега къде беше *** неден? Защо продължаваш да отваряш мръсната си комунистическа паст. Може би трябва да ти затъкна нещо по-дебело в гърлото,че да млъкнеш. Забравих-4 години беше зает да ближеш гъзовете на Дуган и Мадридския крадец. Хайде, комунистическите мекерета да започват с минусите.
55
1
 
6
 
! Отговори
Орешарски преди 13 години
Ай се махаме от сед'енката.....
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО43: ТОВА ДА ЗАДЪРЖИШ СЕМЕЙСТВО Е РРОМЕНЛИВА ВЕЛИЧИНА И НЕ ЗАВИСИ САМО ОТ ТЕБ ,НО ДА РОДИШ ДЕЦА СИ Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ И АЗ СЪМ РАЗВЕДЕНА ,НО РОДИХ ДВЕ ДЕЦА ,ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ НА БГ ,ПРИ ТОВА ВЕЧЕ ВИСШИСТИ С МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ,ПАРТНЬОРА МОЖЕШ ДА ГО ИЗБЕРЕШ ,НО ЧОВЕК Н Е МОЖЕ ДА ИЗБИРА РОДИТЕЛИТЕ СИ И ДЕЦАТА СИ ,УЧИТЕЛКАТ А НА 62Г РОДИ ДВЕ ДЕЦА БЕЗ Д А ИМА МЪЖ ДО СЕБЕ СИ
53
3
 
8
 
! Отговори
До Иван преди 13 години
Да ти имам акъла Иванее. Станишев е прав, парите от години не стигат за наука и днес, когато наистина има сериозна криза трябава да се опитаме да я изкараме, но това не означава, че трябва да съсипваме това, което нашите деди са създали и са се борили да направат. Да спрат 1-2 години да прават магистрали докато изкараме кризата пък тогава строят
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"да се създаде закон : за депутати да се кандидатират само тези които са създали деца ,не некви стари ергени и моми да ми решават бъдещето"Абсолютно си прав, хора, които не са успели да създадат и задържат семейството си, нямат място в управлението. Те собственото си семейство не могат да оправят, а ние чакаме цяла България да вкарат в ред."Еми то *** май са най-подходящи за депутати и министри по тоя показател.
51
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
@ #47,И аз колега, и аз! Ще гласувам само за БСП поради Сергей и въпреки него, просто друг избор няма!
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много ме възбужда този пич, искам да го гушкам
49
5
 
16
 
! Отговори
nek преди 13 години
Еми за 4 години имаше прекрасната възможност да станеш известен с издигане на науката и културата,нали имаше и много пари.Вместо това смачка учителите,лекарите и всичко що е интелегенция за да се вихри корупция ,отвличания и заменки.
48
0
 
3
 
! Отговори
ivbs преди 13 години
38 не разбрах само какво оправя
47
4
 
9
 
! Отговори
Искър Фидосов преди 13 години
куде, куде, къдеса, немога, гледъм, камули, излишаците - ????? Къде си го учил този правопис, бе? Я марш обратно в 3-ти клас! На първия чин, до учителката!
46
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Сергей! Ще гласувам само за БСП!
45
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЧНО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ПРОЦЪФТЯВАШЕ ЧАЛГАТА ПО БАРДАЦИТЕ КОИТО Т Е СЪЗДАВАХА ЗА ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ ,ЗА ДА ХАРЧАТ НАРОДНАТА ПАРА ,ЗА СКЪПИ ВИНА ,ПРОСТИТ"ТКИ ,ОХОЛСТВО ,ЩРАКАХА С ПРЪСТИ ,СЕГА ДА МЪЛЧИ ,ОТ 18 МЕСЕЦА ЖИВЕЕМ СПОКОЙНО ,НЯМА ЧАЛГА ,НЯМА РАЗСТРЕЛИ ,НЯМА ОТВЛИЧАНИЯ
44
1
 
2
 
! Отговори
ангел преди 13 години
ти па ако си от знаещите, "бЪкиЙо"..... пише се "бакиите". иначе по принцип си прав, ама някак ми е несериозно да ми дават акъл хора, които не знаят собствения си език.
43
7
 
7
 
! Отговори
Аз преди 13 години
"да се създаде закон : за депутати да се кандидатират само тези които са създали деца ,не некви стари ергени и моми да ми решават бъдещето"Абсолютно си прав, хора, които не са успели да създадат и задържат семейството си, нямат място в управлението. Те собственото си семейство не могат да оправят, а ние чакаме цяла България да вкарат в ред.
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Квото и да е - тоя шут да си бие камшика и да не го виждам вече че ми се повръща - га даде 2 млн за кризата с *** ни рива, са му съ приривало!
41
9
 
7
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Станишев като беше на власт казваше, а сега Бойко да каже къде са магистралите, увеличените пенсии и парите.
40
10
 
3
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Серго може да е ялов ***, но ТОЙ винаги е прав...(когато съгреши дори...)!!!- ТОЙ каза - Криза няма... и НЕ БИДЕ криза...- ТОЙ рече , докато управлява, да ИМА пари и има пари...Те американците не ги разбират тези работи като него...!!!
39
6
 
26
 
! Отговори
st.anger преди 13 години
я па тоа ! да се беше сетил когато го избраха за премиер . какво иска сега ?
38
10
 
34
 
! Отговори
оф преди 13 години
на тоя помояр няма ли кой да му азпуши устата вече....къде беше ти бе Другарю Станишев когато чалгата процъвтяваше....а сега се плюнчиш тука,някой друг дати оправя насраното след теб .....
37
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като го гледам на снимката как е размахал ръцете все едно някакво вещерско заклинание прави. Не съм фен на това правителство, ама комунистите са най-големите изверги.