Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
24
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Станишчо, га беше на власт, кви ги мляскаше тогаа, а?!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до31 :първо трябва д а го родиш ,а не цял живот да мислиш за себе си и накрая да искаш цялото общество да мисли за теб
34
9
 
23
 
! Отговори
Зак преди 13 години
Да не те чувам и гледам *** долна. Ти и твоите ортаци ни докарахте до тук. За каква култура и наука лаеш като парите отиват за кърпежи от твоето време. Много ясно, че няма да са приоритети на правителството. Или на теб не ти харесва, че се ловят крадци и убийци? Как да ти харесва като и твоя Видовден иде скоро.
33
2
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Не създали деца, а семейни с деца.
32
13
 
21
 
! Отговори
деполитизиран преди 13 години
тоя не го ли слушахме достачно, що не каже къде са му магистралите , куде му е качественото здравеопазване , къде му е качественото образование , къде са парите от еврофондовете, кеде са парите на пенсионерите , къдеса парите от излишаците, къде са горите от заменките , къде е... , ужас немога да го гледъм тоя та камули да го слушам, успех
31
2
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Не е въпроса да направиш дете, а да го отгледаш, изучиш и възпиташ.
30
4
 
11
 
! Отговори
Забраванко преди 13 години
Е, че от кой почна простотията? Наш'те милиционери умни, а сегашните - ***. Смях, смях, и скръб ...
29
4
 
4
 
! Отговори
Съби преди 13 години
Станишев,да те * който няма сол в джоба.
28
19
 
20
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Станишев България не е БАН и граждани на тази държава не са само учените от БАН.Когато има криза всички ще страдаме.А тези старци вместо да реват нека впрегнат големия си ум и да покажат как се оцелява в криза.С много пари и аз оцелявам - няма да я усетя даже кризата.И добре,че е Дянков да стиска парите, че ако бяха *** досега да са взели няколко млрд заеми.А те лежат на лаврите от преди вде години.Ако нямаше световен подем в икономиката - кой П.Димитров или Овчаров щяха да ни оправят ?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до25: да ,борисов има дъщеря
26
5
 
5
 
! Отговори
Martin преди 13 години
toz Kandidat Balgarin stava samo da si 4eshe ezika .....ne se nalapa ...koi znae o4ilata mu kolko pari struvat haha
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 20 той па нали Боко е създал деца, създал семейство
24
6
 
8
 
! Отговори
br преди 13 години
sasela v ataka vijte go samo nagliq
23
10
 
15
 
! Отговори
Lady GAGA преди 13 години
Серго едното рогце ти е на криво излезнало....преди Елена по-съразмерни ти ги правеше... а то това нe стига , че е на криво , а е и единично :) Алексей го пуснаха и Яне веднага те е подредил:)))
22
5
 
14
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Серго ВИНАГИ е прав...!!!- ТОЙ каза - Криза няма... и НЕ БИДЕ криза...Те американците не ги разбират тези работи като него...!!!
21
9
 
7
 
! Отговори
bvb до 17 преди 13 години
Как е възможно да убиваш нещо дето отдавна е УМРАЛО и МИРИШЕ на ***.
20
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да се създаде закон : за депутати да се кандидатират само тези които са създали деца ,не некви стари ергени и моми да ми решават бъдещето
19
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".Хаха, че 20 одини мачкате науката и прокарвате члагаджийското и сега другите ви виновни... Махнете се от политиката за да можем ние знаещите да оправим бъкийте, които надробихте последните 60 години....
18
19
 
30
 
! Отговори
bvb преди 13 години
Първото изречение от статията за словото на Станишев си е ЧИСТА ОБИДА към целия български народ. С останалите просто се опитва да насъсква хората срещу правитеството каточели са бесни и *** ***. Това е отношението на Станишев и БСП към народа.
17
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както Стали не е харесвал интелигенцията и убивал наред всички генерали,професори академици и т.н. ,сега е ред на Бойко да унищожи интелигенцията в България.