Правителството одобри съвместно дружество за "Южен поток"

Компанията ще бъде собственик и оператор на газопроводната система
Обновена: 11 ное 2010 12:55 | 10 ное 2010 14:10, Красимир Ангелов
30
Правителството одобри съвместно дружество за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за създаване на съвместно акционерно дружество във връзка с реализацията на проект за изграждане на газопровод на българска територия, като част от газопроводна система "Южен поток", съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Дружеството се създава между "Български енергиен холдинг" ЕАД и ОАО "Газпром" с участие на акционерите в капитала 50/50, с място на регистрация България.

Предвижда се възможност за заместване на "Български енергиен холдинг" ЕАД от правоприемник, от негово дъщерно дружество или техни обединения при учредяването на съвместното дружество.

Решението е взето във връзка с ангажиментите, поети в Пътната карта за осъществяване на прединвестиционно проучване за българската отсечка от проекта "Южен поток", подписана на 17 юли 2010 година.

Бъдещата съвместна компания ще приеме резултатите от прединвестиционното проучване за проекта на българска територия и ще осъществи всички необходими дейности – възлагане на проектиране, ОВОС и др., предхождащи вземането на инвестиционно решение за проекта.

При положително инвестиционно решение за проекта, съвместната компания ще изгради и ще бъде собственик и оператор на газопроводната система "Южен поток" на българска територия.

Още новини от икономика и политика

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
КОСТОВ преди 13 години
До BIG AL - Определено несте добре.
9
6
 
15
 
! Отговори
T преди 13 години
Бе да не си гласувал бе. Кво ревеш. Русия значи евтини енергийни източници. Кой, Германия ли да го построи? И кво ще пуска вътре? Квото и да се направи на такива като тебе нема да има угодия!
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто поредния начин за източване на пари от бедна България! Да ги приветстваме ли за това???
7
1
 
8
 
! Отговори
Успокоител преди 13 години
BIG AL, ако си приключил, усамоти се някъде и си поплачи индивидуално... Сложи си и компресче на челото...
6
4
 
22
 
! Отговори
пиянде преди 13 години
защо да са русски агенти? доколкото виждам имаме отношения и с щатите, ЕСтрани, Африка, Австралия, китай, Япония, кой ли не? Ами че какво му е лошото да си имаме и втори АЕЦ и близко петролопровод? А и така ще се избегнат транзитните такси по други страни? А и ако искат ще ни намалят цената на газта? Все отнякъде трябва да мине, защо да не е тук? Че какво не харесвате на такова сътрудничество? Да не искате да си баем от студ?
5
4
 
4
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Вече съвсем се обърках!Нали нямаше да правим "Южен поток":)
4
15
 
6
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
ЕДИН МИЛИАРД лева- от бедна България , за руския ИНТЕРЕС..ЗА нещо НЕНУЖНО нам ...Но нужно на руската олигархия ....А 1 милиард - МОГАТ доста по- умни неща да се направят в нещастна България ...Продажници ..Крепостни слуги..Къде е алтернативата за България ??? Роби на Русия - на най- деградиралата империя..Поръчайте си и КГБ да ви пази - необходимо ви е ..ГЕРБ=БКП-БСП= ДПС ...Измета на България ...
3
11
 
6
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Б.Борисов, гулията, най- малкият ти грях е , че си ***,по-лошото е , че си излъгал гласувалите за теб , че СИ НЕЩО РАЗЛИЧНО от трой-коалицията)))Кога ще се снимате с най- видните КРИМИТА от БКП-БСП време е..Добра снимка да имаме на ВСИЧКИ руски агенти..Ще ни трябва в големи формати да ПИКАЕМ върху нея, както пикахме на мавзолея ..)
2
12
 
4
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Този тип вече тръгва СРЕЩУ европейския ПЪТ на България.Той не е нито ПРЕЗ кремъл , нито през Цариград Пътят към тресавището, винаги е послан , с добри, руски намерения ,. за България !!???И преди , и сега , ПРОСТОЛЮДИЕТО управлява България..То запълва резервите на руските агенти , у нас .
1
15
 
6
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Руският слуга , борисов, реагира на подсвиркванията по ТЕЛЕФОНА от кремъл , по- БЪРЗО и от тодор живков ..Той и за това е програмиран да бъде СЛУГА..СКОРО и АЕЦ-а ще ни натресат с обещания до 10 години, да построим комунизЪма /евтиния ток и т.н. //ГЕРБ и тези там , вече стават опасни , за бъдещето на България ..Засилват УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни , изостанали империи, в България..Дават възможност на тоталитарни режими / путински / отново да имат ГОЛЯМО влияние в България..Не само икономическо , но и ПОЛИТИЧЕСКО..Мечтата на старите фуражки , отново е на дневен ред- благодарение на недоразвитите от гербРазпродажбата на българска земя , върви много по- бързо,отколкото си мислим ..Двете империи, скоро ще си я поделят..И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитета на България, а само своите си интереси .