Чрез Яне говори Трактора: Ще фалират банки

РЗС прави правителство в сянка
11 ное 2010 15:05,
156
Чрез Яне говори Трактора: Ще фалират банки
Снимка: БГНЕС

Яне Янев отново откри огън, но този път се цели във финансовата стабилност.  

В обяснението защо независимите му депутати няма да подкрепят Бюджет 2011, Янев включи изречението, че догодина ни очакват фалити на банки, „които са на изкуствено дишане благодарение на парите на държавата, с които оперират”.

Неочаквано за депутата това изречение предизвика интереса на журналистите, които го засипаха с въпроси за повече конкретика.

Лидерът на РЗС не каза име на банка. Информацията получил след дълги срещи с банкери и университетски преподаватели.

На въпрос дали сред източниците му по тази тема е и домашният арестант Алексей Петров, Янев отговори: „Под "нас" разбирам и нашия съветник”.

По думите на Янев ставало въпрос за повече от три банки, а РЗС и съветникът им имат и препоръки: „БНБ и правителството трябва да предприемат спешни мерки”.

И по-конкретно: „Трябва да се провери тяхната ликвидност и защо дават по-високи лихви по депозитите”, защото, според Яне Янев, ако държавата им дръпне кранчето, те щели да фалират.

По този повод от БНБ коментираха, че за пореден път се прави опит финансовата стабилност на страната да бъде принизена до нивото на партийните страсти и боричкания.

Фактите обаче са категорични – българската банкова система работи нормално и излъчва стабилност, тъй като е обект на строги надзорни регулации и контрол, пише официално Централната банка.

Лихвите са основна тема за Алексей Петров още от март миналата година, далеч преди да бъде обявен за глава на „Октопода“. В едно от първите си интервюта той заяви, че първото нещо, което би казал на премиера, е: Бойко, ако аз съм на твое място, най-напред бих свалил до европейските нива лихвите по кредитите“. (В. „Труд“.)

Между другото депутатът хвърли и светлина върху бъдещите творчески планове на Алексей Петров. Той приел поканата на РЗС да оглави експертен съвет по национална сигурност към партията.

Точно след един месец – на 11 декември, Яне Янев щял да представи правителство в сянка. Дали Петров ще участва в кабинета на Яне, засега е загадка и за самия депутат.

Яне не каза и останалите имена в проекта си. На въпрос дали не се опитва просто да направи реклама на форума на РЗС, който ще се проведе на същата дата, депутатът отвърна: „Ако искате, не ме отразявайте и сега, няма да ви се разсърдя”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
6
 
! Отговори
Брояч преди 13 години
Лидерът на РЗС не каза име на банка. Информацията получил след дълги срещи с банкери и университетски преподаватели. "-------------------------------След дълги пиянски срещи ли?А друго имало ли е ,той не отговори.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тая кукла на конци много бързо слънчаса бре - правителство на сянка... мноо лесно, я го направи на слънце да те видим
70
4
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
Алексей Петров единственото нещо което може да бутне е насочено към Янев,*** и спрете да пишете за тези долни същества
69
1
 
13
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
до 57Онзи трябва завинаги да е в затвора, тея кьорфишеци ги слушахме и от Станишев. Разликата между сегашното положение и това през 1997 е огромна. Най-малкото сме част от ЕС. Банки няма как да фалират, при положение, че банковия сектор е един от най-печелившите в момента. Просто Яне и Алексей започват вече да играят много мръсно - опитват се да създадат паника и дестабилизация. Което е още една причина да са в затвора!
68
3
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 13 години
италианската Уникредит тогава , какво стана с нея държавата влезе като акционер за да не фалира , е ти да чу че е влязла италианската държава в УникредитБулбанк АД-България. Ами ако платиш на Бенк ъф Лондон за логото можеш до си регистрираш Бенк ъф Лондон-България АД , ама кой ще е акционер в това АД е това е важното
67
2
 
5
 
! Отговори
чичо Скруч преди 13 години
За да фалира една банка е нужно да започе масова психоза и масово теглене на пари,а в момента това ми се вижда невъзможно тъй като парите на банките са на една шепа бандити и еврей.Практически фалити няма как да станат.
66
12
 
8
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
... бавно , бавно е колко да е бавно ...НО ГЕРБ СИ ОТИВА И ТОВА МЕ РАДВА ...И ИДВА АБВ - ТОВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ МЕ РАДВА
65
13
 
12
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Знаех си аз че Алексей ще бутне ГЕРБ от власт - дано да е по бързо...
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз искам да дадат трибуна на Алексей Петров. Нека да разкаже на народа малка част от това което знае и може да докаже и тогава струва ми се ще стане интересно. Алексей е много хитър и и изглежда големите козове ги държи за удобни моменти, а сега изпуска по-мъничко колкото да има някакво раздвижване.
63
5
 
12
 
! Отговори
ТВ преди 13 години
Хе-хе. Няма как да се предизвика масова психоза с теглене, защото лековерните хора, които са готови да вярват на такива като Яне, в момента нямат нито лев депозит, а си имат хората само дългове. Те няма как да се втурнат да си теглят парите, защото просто ги нямат.
62
7
 
4
 
! Отговори
ЯНЧО преди 13 години
После като има изгоряли да не кажете,че не сте предупредени.Не случайно ни представят и новото правителство днес.И се казва не как да е а АБВ.Демек,че всичко ще почва отначало след фалита на банките.
61
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
Хахахах....това беше смешно, признавам си. Името било на франчайз - кога те пуснах от 4-ти км. тебе? :))))))))
60
2
 
10
 
! Отговори
norm преди 13 години
Че РЗС има ли толкова на брой членове,че да състави цяло правителство,па макар и "на сянка".
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ме интересува кой чрез кого говори, но ме интересува какво говори и вярно ли е то.Правителството е длъжно да дава открити отговори на всички въпроси, които се задават, защото във всичко което до сега е казал Янев все има нещо верно. Знам единствено едно нещо със сигурност, че нас обикновените граждани не ни чака нищо добро. Политическите боричкания ще продължават, а ние ще сме си все така бедни и отчаяни. Нека да не плюем тотално, а да си правим изводи кого ще си избираме за напред.
58
7
 
7
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Ще фалират банки ама друг път,досега трябваше отдавна да са фалирали.Янето в опит за пускане на поредната димка.Само за това става този ***.
57
1
 
5
 
! Отговори
rhiad преди 13 години
Много си в грешка за франчайза...
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафията си има държава и тя е България.Нима се съмняваш, че парите на червените са другаде? при положение, че държавата е частно владение?
55
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Започва да ми става ясно защо толкова време държаха онзи в затвора.Всичко е планирано .И ако се окаже така,значи не е луд а казва истината този път,но ние не му вярваме.Янае играе според плана.Създава се паника,населението си изтегля депозитите.В резултат банки фалират.Правителството подава оставка и служебното мести курса 1евро=3,95лева.Новото правителство почва на чисто,а народа пак духа супата като през 1997.Найс а???
54
8
 
10
 
! Отговори
баце преди 13 години
самоо да нее сибанко оти боко че фалираа а и цецоо немой платий апартаментите за трийсет годиний и женамуу ке абортираа.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти спомняш ли си, когато се беше разклатила УНикредит кави обяснения даваха нашите "банкери"? "Не се притеснявайте, българския клон на Уникредит е стабилен и не може да бъде повлечен".Даже си спомням как даваха по ТV фасадата на Уни в Италия.