Празна зала гледа Бюджет 2011. "Атака": Да дойде Първанов

Дянков спринтира – изказа се и остави парламента да решава
Обновена: 12 ное 2010 14:10 | 11 ное 2010 10:27,
91
Празна зала гледа Бюджет 2011. "Атака": Да дойде Първанов
Снимка: Булфото

Най-важното заседание на Народното събрание за тази сесия, в което ще бъде обсъден бюджетът на държавата за следващата година, започна очаквано с процедурни хватки.

След като депутатите гласуваха да допуснат в залата зам.-министри на финансите, започна екшънът.

Ангел Найденов поиска процедура. Той беше възмутен от пълното игнориране на дебата от страна на правителството.

„Няма оправдание за безразличието, което биха демонстрирали с отсъствието си членовете на Министерския съвет”, заяви депутатът. Според него вместо да реже поредната лента, премиерът Бойко Борисов трябва да бъде поканен в пленарната зала.

По-скоро като закачка с БСП, депутатът от „Атака” Павел Шопов предложи в Народното събрание да се яви и Георги Първанов. Националистът не случайно се въздържа да го нарече президент, защото бил политик, който създава партия.

Вместо да нарушава конституцията, Първанов може да дойде в залата, посочи Шопов.

„Моля ви парламентът да се държи на нивото на своята отговорност”, призова колегите си Екатерина Михайлова от „Синята коалиция”.

Според нея всички институции имат отношение към парите за догодина и има основание да бъдат поканени техни представители. Затова синята депутатка призова този спор да приключи, като поканят всички.

Цецка Цачева обаче не беше съгласна. Тя подложи на гласуване искането в залата да се яви Бойко Борисов, което очаквано беше отхвърлено. Що се отнася до призоваването на президента – по конституция той има правото да посети заседание на Народното събрание, ако желае, посочи Цачева, но парламентът нямал право да го призовава.

Симеон Дянков изчака циркът да приключи, след което, за да не губи времето на депутатите, обясни, че ще представи кратък доклад. Въпреки това депутати от БСП започнаха да се изнасят от залата.

Финансовият министър спринтира по основните точки от Бюджет 2011, които станаха известни през последните седмици.

„Двигатели на икономическия растеж догодина ще бъдат основно износът и вътрешното потребление”, обяви Дянков.

Основните акценти в бюджета щели да са „стабилност на борда, ниски данъци, стимулиране на растежа, пенсионна, здравна и административна реформа, запазване на размера на пенсиите”.

Приходите щели да бъдат с 5,3% повече от тези през 2010 година. Въпреки че увеличаване на данъци не се предвижда, „акцизните ставки ще бъдат синхронизирани с изискваните от ЕС минимални ставки”, съобщи Дянков.

От друга страна, управляващите щели да се постараят да усвояват по-добре фондовете от ЕС.

„Бюджет 2011 е бюджет на стабилността. Желая ви ползотворни дебати”, обърна се Дянков към залата, която въпреки отправените покани към кой ли не вече започна да се опразва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: БСПАтакабюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
12
 
! Отговори
електорат преди 13 години
Дами и господа, ако щете ходете на работа, щото някой път такива ни ги измисляте, че е по-добре да не сте ходили на работа, та да си го спестим! Но вижте там да не ни вдигате данъците, а пък ако може да скочат доходите? Една от мечтите ми, е да имам лична снимка на фона на всички в пълен състав от народното Събрание, начело с президента и всички министри. Но те ся се карат, значи нямад а ме огрее.
17
2
 
37
 
! Отговори
Бубу преди 13 години
Виждате ли правителството ни какво е смотано. Но явно откриването на улица, сграда, или първа копка са много по-важни от гласуването на бюджет 2011г. Как може нашите "управници" да са толкова невежи , да са такива непукисти, прецакват само Министъра на здравеопазването да стои там и да се черви заради техните простотии. Милия човечец , единствения свестен от цялото правителство. Най-голямата грешка на българия си БОЙКООООООООООООООООООООО! ЕМИГРИРАЙ И СИ ПРИБЕРИ ГЪЗОЛИСЦИТЕ. ИСКАМЕ ТЕ ВЪН ОТ БГ!
16
1
 
28
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Министър-председателя не ще да се яви в парламента защото май се срамува от предложения от Дянков бюджет.
15
1
 
37
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Абе тия всичките там, как не ги е срам. Ходят на работа когато си искат, и лапат парите на народа. Всичките са еднакви :червени, синини, цветя и пр. ***..... Трябва да се въведе 3 отсъствия без супер основателна причина и вън!
14
3
 
24
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Тия пордължават да си играят на държава.. като псоледната е тотално сриваща се, хората масово пордълажват да *** , мизерстват и емигрират... нещастни комуняркси безордници...
13
1
 
16
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
По - интересното е, че Борисов е поканен от Путин в Събота в 11.00 ч. да присъства на разговорите ...
12
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЛЕД КАТО ГИ НЯМА ДАЛИ ДА НЕ СЕ ДИГНАТ МАЛКО БЕЗРАБОТНИ ХОРА И ДА СЕДНАТ НА ТЕХНИТЕ МЕСТА!!!
11
1
 
38
 
! Отговори
Андрешко преди 13 години
Абе тия гадни търтеи, тези *** трябва след напускане на парламента автоматично да бъдат вкарвани в затвор. Поне там да си отработят годините през които се гаврят с нас - избиратеилите. Депутати - ПРЕЗИРАМ ВИ!
10
6
 
33
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
Депутатите от Атака, според мен, следва да бъдат подложени на тестове за интелигентност и психологическа пригодност. В противен случай, Парламента ще продължи да прилича на клоунада.
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МОЖЕ БИ СА ПОКАНЕНИ ОТ ПЪРВАНОВ В 10:00 Ч. НА ФОРОМА!!
8
5
 
28
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
*** гиниалността: "Двигатели на икономическия растеж ще бъдат износа и вътрешното потребление" ... "Втората и третата буква от азбуката, ще бъдат Б и В" - горе долу това е концепцията, т.е. никаква ...
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
атака е партизанска партия вън от парламента
6
33
 
24
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Само така Дянков....кучето си лае кервана си върви..остави фи тези в парламента да си приказват и накрая направи каквото трябва ......иначе ако ги слушаш бюджета за 2011-та ще стане готов 3011-та...
5
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана с предизборните обещания за присъствието на депутатите в залата. Все пак народа ги е избрал, плаща им заплати не да си веят байрака, а да работят.
4
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Циркаджии.
3
2
 
62
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ама- те са разбрали за откритото злато и бързат за лопатите!
2
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова знаят и могат и най - важното толкова ги интересува.
1
20
 
50
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Празна зала гледа Бюджет 2011. "Атака": Да дойде Първанов"МИ ТО КАТО ГЛЕДАМ НАКЪДЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА, РАЗБОЙКО НАИСТИНА ЩЕ ПОДНЕСЕ ВЛАСТТА НА ПЪРВАНОВ - НА ТЕПСИЯ!!!Ама РазБойко си е прав като каза - АЗ ТОЛКОВА "МОЖА"!!!