Нейнски: Хора като Живков потопиха Европа в разделение

Според нея има опит за реабилитация на режима
14 ное 2010 19:56,
550
Нейнски: Хора като Живков потопиха Европа в разделение
Снимка: Булфото

"Обсъдихме с лидерите на Синята коалиция тяхното писмо до председателя на Европейската народна партия (ЕНП). Тази тема е особено сериозна и за Европа като цяло, защото става въпрос за опит за реабилитация и ревизия на режима на Тодор Живков."

Това каза пред БНР евродепутатът Надежда Нейнски. "Против съм изказванията за изминалите 20 години, трябва да се направи внимателен анализ да се види кой какво е направил", допълни Нейнски.

"Поставянето под общ знаменател на тези 20 години рискува да се тласнем към носталгията отпреди тези 20 години. Привързаността на десницата към демократичните принципи не може да се отрече", каза Нейнски.

"Смисълът на това писмо не е опит за критика към правителството, това е принципен въпрос, който засяга нещо, което е дълбоко свързано с Европа", категорична бе Нейнски.

"Тоталитарните режими и хора като Живков потопиха Европа в разделение. Идеята за обединена Европа е точно идеята, която се противопоставя на тоталитаризма", подчерта Нейнски.

"В Европа нито един политически лидер, дори и от Русия, не си е позволявал подобен опит за реабилитация. Това за нас е силно притеснително. Това са диктатури, които са носели много нещастия на Европа", заяви евродепутатът.

Относно посещението на руския премиер Владимир Путин, Надежда Нейнски коментира: "За мен това посещение остана покрито с една дълбока неинформираност от страна на българското правителство."

"Стана ясно, че Русия бърза с Южен поток и на практика предлага и финансиране, което показва много сериозен руски интерес. Стана ясно, че няма да бъде свалена цената на газа", заяви Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
8
 
9
 
! Отговори
:(((( преди 13 години
Абсолютно си прав. Спрямо Тодор Живко всички 'демократични' политици са просто ЖАЛКИ И СМЕШНИ!
468
5
 
12
 
! Отговори
:(((( преди 13 години
Писна ми да изхранвам политически проститу*ки като тази!!!! Време е да им се потърси сметка на всички от СДС-ДСБ за антидържавната и антинародната политики която водят! Има ли някой от тях да е излязъл по-беден от политиката. Нима те не направиха това срещу което уже се 'бореха'- шуробаджанащината, връзкарството и т.н а какво се оказа, използваха властта и доверието на народа за да крадат, назначавах най-близките си и не даваха път на кадърните, децата им учат в чужбина срещу пари и т.н.
467
4
 
10
 
! Отговори
6001 преди 13 години
Питане към Михайлова-Нейнски?Гледала ли си един стар филм "ЩИТ и МЕЧ"Там се пее една песен "С ЧЕГО НАЧИНАЕТ СА РОДИНА"та ти имаш ли родина?Докопахте се до големите пачки и сега само оплювате,вие сте *** ,вие нямате родина.Не говори за носталгия защото носталгията означава спомен за хубави неща,за първата картинка от буквара и т.н.
466
4
 
6
 
! Отговори
врътоглав преди 13 години
ДВАДЕСЕТ години стигат ! Времето е наше ! Утре започва от днес ! Сполуката е някъде натам....или , може би , насам....
465
3
 
9
 
! Отговори
о..... преди 13 години
Хубавото Наде, не че е толкова хубаво, ами стана нарицателно за дащност, покрай старите комунесит стана демократка. Защо забравя миналото си? Или мисли че ние сме безпаметни?
464
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето платените драскачи отново отклониха темата!Дебати за комунизма са минало! Имаме конституция и закони защитаващи частната собственост, нищо друго не е възможно освен да се спазват тези закони.За тези, лапнали въдицата мога да им кажа да погледнат първите коментари, там е отразена истината:-Т.Живков е мъртъв и морала задължава да не се обсъждат умрелите;-Вината за разделението на лагери или блокове не е на нито един български политик, това е следствие от големите играчи на времето САЩ и СССР; решението за попадането на България в зоната на съветско влияние е взета в Ялта, а не в София. И още тези глупости изречени от Натка показват колко е неграмотна в политически и сторически план.-Личността на Натка - лека жена, с нисък интелект и морал, интригантка, политическа **тутка, личност без никакви качества, която трябва да бъде благодарна за прехода защото в една нормална държава не може да започне работа и като чистачка(вече има тестове за изчисляване на пропорции от разтвори и т.н.)-Българското (гражданско) общество е тотално безлично, защото такива *** като Натка и Масларова трябва да топлят килиите на Сливенския затвор до края на дните си.
463
2
 
9
 
! Отговори
Фидел преди 13 години
На тези, които пишат, че през комунизма не сме били свободни - ще кажа ОК така е, но и сега не сме свободни. Човек, който е беден и мисли само как да изкара пари, за да си гледа семейството и да отселява не може да бъде свободен. Уви и тогава и сега не сме свободни, но по различен начин.
462
2
 
11
 
! Отговори
Резултатът преди 13 години
Тази жена е пример как в България от едно няма нищо може и министър да стане.А и не само министър. Като я гледате мислите ли , че може да върши друго, освен да се върти в кухнята и да се разхожда с полиетиленова торба на Женския пазар ?Де да беше само Надка...
461
2
 
13
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Наденцето и предишното и мъжле (който познавах лично) , организираха такъв караминьол на държавна собственост , че биха им завидили и отговорните другари на ЦК на БКП отпреди 20-30 години. Аз , ако бях на мястото на тази учителка по литература , щях да си затворя устата и да си чакам месечната заплата (напълно незаслужена) от европарламента. Тази е поредната която доказва разликата м/у по принцип и дефакто - за трите *** , ако се сещате вица с Иванчо и баща му...
460
0
 
3
 
! Отговори
6001 преди 13 години
НОСТАЛГИЯ.
459
0
 
0
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Това важи за онези, които се чувстват българи.
458
0
 
0
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Който каквото е пожелал друдиму, това го е стигнало!
457
2
 
7
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Това ми звучи като вица за малкия Иванчо.- Иванчо, защо се наака? - пита учителя.- Защото Марийка пръдна!Господа, защо толкова старателно търсите аналогочни недъзи в миналото?По-добре си кажете с колко се е увеличила престъпността, наркоманията, проституцията. Бъдете коректни! Е, ако можете!
456
1
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Колко души трябва да затрие за да постигне половината на Живков?
455
3
 
4
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Привързаността на десницата към демократичните принципи не може да се отрече---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Пък аз си милех,че само наркоманите имат привързаност,ама съм грешал.
454
3
 
13
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Големия български икономист Д-р. Масларова се нуждае от почивка в Сливен, има достатъчно заслуги.
453
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Натка пиратка, стана депутатка!
452
7
 
14
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
Не е от компетенцията на госпожата, да изразява мнение за Т.Живков.Когато половината от това,което е постигнал Живков, го постигне и тя,тогава може да изрази мнение за него.
451
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Нейнски" не е законна фамилия в България.В Сърбия, Македония и др. държави може да е законна, но в България никога не е била и евродепутатката Натка трябва да си смени името в съда.
450
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,,хубавото,,Наде пак е неподготвена.вие направете половината което направи бай Тошо и тогава говорете.Наде, затова ли избяга в ЕВР.парламент за 15000 евро.получавай си ги ама поне мълчи че е срамно.