Нейнски: Хора като Живков потопиха Европа в разделение

Според нея има опит за реабилитация на режима
14 ное 2010 19:56,
550
Нейнски: Хора като Живков потопиха Европа в разделение
Снимка: Булфото

"Обсъдихме с лидерите на Синята коалиция тяхното писмо до председателя на Европейската народна партия (ЕНП). Тази тема е особено сериозна и за Европа като цяло, защото става въпрос за опит за реабилитация и ревизия на режима на Тодор Живков."

Това каза пред БНР евродепутатът Надежда Нейнски. "Против съм изказванията за изминалите 20 години, трябва да се направи внимателен анализ да се види кой какво е направил", допълни Нейнски.

"Поставянето под общ знаменател на тези 20 години рискува да се тласнем към носталгията отпреди тези 20 години. Привързаността на десницата към демократичните принципи не може да се отрече", каза Нейнски.

"Смисълът на това писмо не е опит за критика към правителството, това е принципен въпрос, който засяга нещо, което е дълбоко свързано с Европа", категорична бе Нейнски.

"Тоталитарните режими и хора като Живков потопиха Европа в разделение. Идеята за обединена Европа е точно идеята, която се противопоставя на тоталитаризма", подчерта Нейнски.

"В Европа нито един политически лидер, дори и от Русия, не си е позволявал подобен опит за реабилитация. Това за нас е силно притеснително. Това са диктатури, които са носели много нещастия на Европа", заяви евродепутатът.

Относно посещението на руския премиер Владимир Путин, Надежда Нейнски коментира: "За мен това посещение остана покрито с една дълбока неинформираност от страна на българското правителство."

"Стана ясно, че Русия бърза с Южен поток и на практика предлага и финансиране, което показва много сериозен руски интерес. Стана ясно, че няма да бъде свалена цената на газа", заяви Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
8
 
4
 
! Отговори
Справки_13 преди 13 години
До: някойВисоцки ми е слабост, пуснах си я песента с кеф :)Младите не знаят, какво значи да не смееш да си помислиш, нещо, а камо ли да го изкажеш на глас! Да си спомним и как за един разказан виц, се отзоваваш в Белене!
448
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А защо Надка е станала НейнскИ???!!! Българският правопис повелява да се назове НейнскА! Поевропейчила се е, чак до гротеска! А иначе е "дялан камък" става и за министър, и за депутат (дори и евро), и за лидер на СДС, и за кметица на София и какво ли още не! "Енциклопедична личност, няма що, но с каквото се е хванала, все се е проваляла.
447
9
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
Абе нещо се умълчаха плюещите по Надето! Да не би да са им свършили парите от хонорарите за плюене?
446
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Справки_13Ей сега като стана дума за престъпност кражби и убийства по времето на социализма се сетих за една страхотна песен на великия Висоцки: "Песня пародия на плохой детектив" се казва - ако не я знаеш намери я!Така страхотно описва комичните и даже гротескни опити на соц. режима да замаскира наличието на престъпления! Ето - на плюещите ще кажа че не отричаме всичко. Висоцки е положително явление. Имаше и хубави филми - но и те осмиваха социализма!
445
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Справки_13Да, така е, но сегашните младежи не знаеха че понятието "гласност" не съществуваше тогава. В махалата в която живеех застреляха човек, после милицията дойде не знам колко часа след обаждането, и на всичкото отгоре искаха от баща ми фенерче за да могат да осветят местопрестъплението. Голяма милиция, няма що! Но да бият ги биваше. Естествено, по телевизията не съм чул дори за едно убийство да кажат. Тези с Ягуара са си търсели белята - кой тогава имаше Ягуар!
444
3
 
2
 
! Отговори
Справки_13 преди 13 години
до: някойИ пак имаше кражби, макар, че официално не се говореше, но крадците имаха почерк... А за Телевизора си прав, щото ем тежък ем кат печка го използвахме :) Имаше и убийства, на които пак не се даваше гласност, защото срам... Семейството с кола "ягуар", навремето ги заклаха, *** няма да чуеш затова. Просто давам примери, че баба е закъсала с паметта :) На нея гумичка ще и подаря :)
443
1
 
5
 
! Отговори
momo преди 13 години
Надежда Люински ха ха
442
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам Тато да се върне поне за два месеца на власт за да построи и гаражи за новия съпруг на госпожата.
441
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди време четох интервю на шефа на птицевъдите не си спомням дали беше Белоречки или Междуречки в което той твърдеше,че в кварталните магазинчета продавачите са си монтирали в магазините техника с която шприцовали вода в замразените от тях пилета.Същия наглец като тоя който ти си посочил.Време е министър Найденов да се залови и с тях ,зощото в някои пилета половината е вода.
440
7
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Справки_13А има и една друга причина за зачестилите кражби - какво да крадат по социалистическо време след като нямаше какво да се краде? Пък и за какво бяха ТКЗС-тата - аз си спомням на село че тамошното ТКЗС си беше в буквалния смисъл разграден двор - чаркове се търкаляха навсякъде, счупени трактори, коли, камиони - всеки който иска ходи, взима си каквото му трябва и си заминава.Пък за какво им е да ми крадат скъпоценния телевизор София или Рубин дето и щангист не може да го дигне?
439
4
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Поздрави на един здравомислещ човек.Преди 20 години бяхме млади. Младостта винаги е по-хубава от средната възраст и старостта. Някои смесват хубавите младежки преживявания с хубав живот.
438
7
 
3
 
! Отговори
Справки_13 преди 13 години
И по онова време бъркаха по кофите, с оправданието, че събират хляб за прасетата:)За здравеопазването, колкото плащах толко ме и лекуваха, ама все пак плащах нещо, а се налагаше да чета некролозите и да тичам да питам от какво е починал човека, щото инсулина докат ти го изпишат... и изчислят!И апартаменти се обираха, обаче крадците имаха почерк, не са като сегашните:)
437
5
 
7
 
! Отговори
Справки_13 преди 13 години
До: Баба Николинка коментар 408Бабе забравила си си Гинко Билобата, защото наркомани имаше в онези години... започвам да ти изброявам най - известните и ти говоря за началото на 70 години на миналия век:) Соня, Сиси графинята, Живко, Миро... мога и да продължа списъка, *** е излишно, говоря ти за две улици в София, ако включа и трета...Познай? А това, че по статистика нямахме наркомани - ама как ще имаме? Та ний сме построили комунизма и обществото ни няма таквизи...И по онова време бърка
436
7
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: СпонгиОстави ги - те са като зомбирани. На зомбито каквото и да му говориш - то не те чува.Истината е, че сегашните живи поколения никога не са живели в условията на капитализъм и не знаят какво е истинската свобода. И нещо друго не знаят. Не знаят, че възможността да изразят това което пишат тук, я дължат не на великия СССР, а на омразния САЩ. Дължат го на изобретението наречено компютър, без което щяха да тракат на пишещи машини и на интернета, който още го няма в Северна Корея.
435
3
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
ПП. С Указ 56 се даде старт на разграбването на националното богатство. Разкриха се фирми в чужбина чрез които се изнасяше нашия капитал. Сега назначените от Луканов капиталисти ни дерат . Няма страна в Европа с по-скъпа храна от тази в България. И по-некачествена. Един от тези наглеци - Зоров ни обясняваше, че киселото мляко сега било по-хубаво от преди. Да, имаше и невщо хубаво при Тошо - мечтата , че един ден няма да го има.
434
8
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
ПП. В малките градове и селата магазините бяха празни. Месо докарваха един път в месеца. На момичетата не даваха да носят модерни дрехи. Брадите и дългите коси на момчетата бяха табу. За младежите нямаше дискотеки. Бирата беше като урината на настинал кон. Колите бяха таратайки. Почивните станции бяха като концлагери. Имаше ангария за прибиране на реколтата. Комунистическата върхушка си доставяше чиста храна от Аржентина и не каза на народа как да се пази от радиацията след чернобилската авария.
433
12
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Въпрос към безродниците възхваляващи диктатора Живков.Вие, съгласни ли сте днес да живеете без право на собствено мнение, със мизерна заплата която да ви стига за сметки и храна, но да нямате възможност да пътувате, да живеете където искате, да чакате за телефон 5 години, за кола 15 години, за апартамент 20 години. Да гледате как партийният секретар има всичко, а на вас ви дават само колкото да си натъпчете търбуха. Разрешават ви да слушате само Лили Иванова и ви бият за Битълс и Ролингстоунс.
432
2
 
2
 
! Отговори
и преди 13 години
изродено женско черво
431
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: пипсВсичко това го казвам гледайки на Запад и сравнявайки тяхната образователна система с нашата. Да, навремето средното ни образование беше по-добро. Сега е по-зле, с това съм съгласен. Но в университетското образование сме кръгла нула.
430
4
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: пипсАз ще ти кажа пък друго. Мен от малък ме влекат езиците и с Инглиша съм на ти. Ама и това не е достатъчно. А от "прекрасното" социалистическо образование с държавни разноски съм научил само "научния комунизъм".За всички други науки заслуги имам основно аз, защото като самоуките но будни българи през Възраждането съм научил сам това което ме е интересувало - от Физика, Химия, Биология, Математика ...Е, във ВМЕИ имаше преподаватели от които наистина научих нещичко, но то е изключение.