Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kakvo zverstvo ve glupender 17 godishna pravi realen abort na 5 mesechno ako moje izobshto v nego stadii da se nereche BEBE. Ei aman ot typanari tuka. Ti vijdal li si na kakvo prilicha 5 mesechen choveshki embrion ve ? Tova neshto ne moje da ojivee po nikakyv nachin!
32
0
 
14
 
! Отговори
EMONA преди 13 години
Все пак да беш изчакал съдебната експертиза.
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
новият здравен министър е голяма работа, възхитих му се още в първото голямо интервю по ТВ- но мястото му е не е при Герба в СДС
30
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с тези хора, аргументира позицията си той.Да са мислили преди да направят това зверство,ако попаднат в ръцете на семейството мислите ли,че няма да бъдат публично линчувани ?!?!?!
29
2
 
27
 
! Отговори
cna преди 13 години
Ако човек е доволен от лекарите намира начин да се отблагодари, но за последните 20г. те така се овълчиха, че се надпреварват един други по алчност и бездушие по отношение на пациентите. Изходът е един - да се премахне Здравната " каца", да има персонална здравна вноска задължителна и всеки сам да решава как и къде да се лекува, а за безработните и най бедните - държ. болници. То така и така сега пак държавата плаща за тях, тоест ние данъкоплатците
28
6
 
26
 
! Отговори
auraboneva преди 13 години
Като чета как се изказват нашите съграждани се съжалявам, че съм българка. Някои не разбрали какво пише в статията, на други виновен им е "Цвъцко", а пък трети ще връщат комунизма. Като се вземат мерки срещу някого за някакво престъпление, се сърдим защо се вземат, а като не се прави нищо пак сме недоволни. Все някой министър ни е виновен, все държавата такава и онакава. Ние като нация сме си такива прости, нечовечни, вечно недоволни. Все искаме, но нищо не даваме.
27
21
 
19
 
! Отговори
998877 преди 13 години
Скалъпена история за да не изгърми ЦЦ и останалата полицейщина за произвола си. Ако са заподозрени и считани за виновни, защо са освободени? Къде бяха СРС-тата тези 5 дни за да се повдигне и конструира обвинение? А и това ли е начина да се води следствие?
26
14
 
13
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Къде са ревящите за измислената "полицейщина"? БКП, ДПС, РЗС и станалите мафии
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Stiga ve hora kakyv jivot bi imalo edno nedonoseno bebe do takava stepen ako izobshto ojivee. Ai pomisliete malko predi da pishete gluposti. Nito to shte ima jivot nito maikata koiato pyk e na 17....
24
8
 
27
 
! Отговори
lilio преди 13 години
доживотен за тея ***..........................................................
23
5
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
нагли партийци.. знаиш какво уважение ще ви дам.. едно такова СРЕДНО!
22
5
 
26
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Съгласен съм с теб. Няма човек в тази държава, който е да е 100% удовлетворен от работата на лекарите. Винаги се държат гадно, не си вършат работата, а все парите са им малко.. Липсва контрол и при тях. А има сериозна нужда!
21
5
 
10
 
! Отговори
иво преди 13 години
За г-н Шарков, И като и помисля за какъв *** съм гласувал.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво уважение към човек, чийто мозък е с големината на гнида!
19
12
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какво уважение .. към кого.. към министър .. в бг ли? ти махтапиш ли се .. към партиец.. още по малко .. някакв болшевик .. уважение .. ама ще го изразя в обществен тоалет!
18
39
 
33
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
До къде доживяхме..... министъра на вътрешните работи да трупа дивиденти от смърта на едно бебе..... като чете СРС-та
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Evala edin da misli trezvo tuka
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Az ako sym na 17 godishnoto momiche i roditelite i shtqh da zashtitia doktorotie che sa ni otyrvali ot grija na nedonoseno do takva stepen bebe. A momicheto moje da si gleda bydeshteto a ne da se zanimava s nedonoseni urodi.
15
32
 
26
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Кое новородено е оживяло като родено на 5 месечна възраст?Майката е на 17!!Не ви ли е ясна ситуацията?Златен медал за лекаритеи премиални!!
14
21
 
19
 
! Отговори
c0ldblooded преди 13 години
много интересно че е ЧЕЛ СРС-та а не са пуснати записи. Смърди много скалъпено цялата работа точно в момента на лекарски протести