Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
25
 
! Отговори
vini преди 13 години
До Калин Не тие виновен Цветано Виновен си ти защото дори нямаш нужното уважение към министър .Това ти е възпитанието а с такова възпитание такава държава
12
13
 
28
 
! Отговори
Борис В. преди 13 години
Доживотна присъда без право на замяна за всички замесени лекари - те си го казват -умишлено убийство по особенно жесток и мъчителен за жертвата начин
11
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧУДОВИЩА
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ari ve nedonoseno do takava stepen bebe kakyv jivot shte ima , urod nqkakyv nedygav aman ot gluposti
9
41
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажи сега за апартаментите, Цуци!
8
4
 
38
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
От целия айсберг, това е само върха на кърфицата .......... Аз предлагам да има камери във всички кабинети и да се докуентира професионализма и отношението на лекарите към пациентите.
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Ваньо Шарков на колко Шарк-а и уиските е бил като се е опитвал да се изкаже?!?
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Невероятно некадърна статия. Много неща не разбрах изобщо.
5
12
 
42
 
! Отговори
vini преди 13 години
Абе хора какви сме ги избрали в парламента .Това са типигьоз управници.Докторите ни убива затриват и в същото време заслужават според Шарков да ги галят да не постъпват със тях грубо а ми господа те заслужават линч за жалост много от вас също заслужават това
4
18
 
13
 
! Отговори
Калин преди 13 години
що за общество е това което наказва една идиотщина с друга идиотщина .. маргинална му работа!институции .. безсрамници .. по точно.. нагли престъпници .. и двете страни.. социопати!колкото до въпроса ..за живот или не .. лекарите би следвало да се обърнат, към близките .. те да решат!онази психиатърка.. от Русе.. бабето .. роди на 62 години .. колко грама бяха ? Държавата да покажела характер .. абе Цвъцко .. що за държава е това .. и за какъв министър на нормална страна се представяш!
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да се уточнят на колко седмици е бил плода най после
2
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Po skoro sa spasili na 17 godishnoto momiche jivota. Sega vmesto da se zanimava s bebeta shte moje da si gleda bydeshteti.
1
14
 
57
 
! Отговори
bg преди 13 години
те повечето не са доктори, а обикновенни крадци и измамници.... щом са виновни да си сърбат попарата. сега като чета горната статия и виджам че пак недоволстват от червените... то не било така ами онака...... те ги хванали и *** пак викан не е вярно... тъжна работа е това.....