Депутатите решиха: Гласуваме с "Х", изписан със син химикал

Преференцията за отделните кандидати пада от 12 на 9 %
Обновена: 18 дек 2010 11:34 | 18 дек 2010 11:34, Красимир Ангелов
85
Депутатите решиха: Гласуваме с "Х", изписан със син химикал
Снимка: БГНЕС

На следващите избори ще гласуваме със знак "Х" и със син химикал, решиха депутатите след близо 13 часово заседание, завършило в петък 10 минути преди полунощ.

Депутатите решиха преференцията за отделните кандидати да паднат от 12 на 9 на сто при провеждане на избори за народни представители. 

Така предпочитанията за отделните кандидати са валидни, само ако броят на гласовете за кандидата е не по-малък от 9 на сто, записаха окончателно в кодекса депутатите.

За недействителен ще се счита гласът, когато пликът е празен. Ако в избирателната бюлетина има странични предмети, вотът също няма да се зачита.

Още по темата

Представителите на социологическите агенции пък няма да могат да присъстват при отваряне на избирателните урни в секционните избирателни комисии.

В края на своето заседание депутатите решиха да продължат извънредното си заседание в понеделник от 10.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 13 години
Забравих само да допълня че в разумните държави има само две партии или максимум три, а тука колко са не знам. Пак ние ги храним, ако не знаете знайте го!
72
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 13 години
Ех велики хора, велики умове. Решили са великия въпрос: кое е първо - кокошката или яйцето? А бе просто едни шутове и крадци ни управляват а ние си седим и гледаме сеир, ама той е за наша сметка дами и господа!
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както се оказва, почти за всички ще има или вече е имало допълнителни суми, само за пенсионерите е твърдо решението "изобщо да не се надяват" на коледни добавки. Хващат се за наименованието. Важно ли е как се нарича отпуснатата сума пари по празниците? Тези хора не са просеци, те са работили. И изобщо не ни сравнявайте с други държави, там пенсиите са достатъчни за добър живот на възрастните.
70
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионер с 230 лв преди 13 години
Ще повярвам на депутати, министри и тям подобни, когато обявят, че във връзка с кризата си НАМАЛЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ, а не да твърдят, че няма да има допълнителни заплати /добавки/, а тайно да са си раздали вече по 3-4 такива!Вижте Чехия: там висшите политици сами си орязват заплатите! Това е държава, това са държавници! А нас ще ни баламосват с хиксове и игреци! Много хитри се мислят! Пенсионерите да не ги включват изобщо в плановете си! No pasaran!
69
0
 
2
 
! Отговори
tanasi преди 13 години
Самото заглавие на тази новина мисля, че е достатъчно доказателство за малоумното решение описано в нея. След като прочетем, че за този напълно формален въпрос са отделени 13 часа се усещаме, че това се е случило на жълтите павета. Дали ще доживеем да видим новина - Депутатите решиха: Нещо смислено? (например да резнат един два бонуса на големите си специалисти или да вземат някое перспективно решение). Какъв е смисълът да се карате кои са по-добри, когато се вижда, че нищо не правят?
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох, какво се правиш на две и половина. Никой не те кара да го чертаеш, на дядо ти спокойно ще му зачетат бюлетината ако има някакъв "x". Смешни били политиците, че го обсъждали толкова време... ами я вижте тук народа какъв достоен дебат е спретнал за един "х". Каквито хората такива и политиците.
67
0
 
0
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 13 години
Човече само трябва да драснеш отгоре надолу и още един път.Това са го правили още при Динозаврите.Ама може да си от сашетата.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На дядо ми, на който му треперят ръцете, ще го карат да прави Х-ове, ми няма да го направи идеален, не че е неграмотен, но то от възрастта? Какво е Х?? Сега АКО ходя да гласувам с транспортир, линия и пергел ли да съм снабден? А не можели една хубава плътна точка? Или Х-са по лесно се приправя на звезда* и вече бюлетината е не валидна?
65
0
 
3
 
! Отговори
Koko преди 13 години
Кво стана, ще им остане ли и време да продължат срока за пререгистрация на фирмите?
64
1
 
2
 
! Отговори
Dido преди 13 години
Evala plashtame na *** zaplata 13 chasa da se chudiyat dali da glasuvame s X s 0 ili s check. A kogato triyabva da glasuvat seriosni neshta *** chakat na opashka za podaraci skapi telefoni. Sorry za latinicata niyamam kirilica na telefona.
63
1
 
4
 
! Отговори
Y преди 13 години
73, ще подмина това за *** /точно на *** няма да позволя повече да ме правят!/ и ще те помоля любезно да ми кажеш ти на кого от политиците ВЯРВАШ? Ама наистина!
62
7
 
5
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
И следващите 4 години да не си казал дума против, който и да е политик!Тъпо ***!
61
6
 
6
 
! Отговори
Y преди 13 години
Стига с тези хиксове бе! Кой ще ви гласува изобщо? Измряха будалите! Ще ходим за риба или за гъби, или пък ще си лежим вкъщи! Оправяйте се сами! Гласувайте си, избирайте се, надлъгвайте се, не ни интересувате! Баста!!!!
60
5
 
4
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Яж ла*на ***... 100 пъти ви се обясни за Калинка, *** вие сте дебилни, олигофренични, инфантилни, ***, лоботомирани ***, ставащи само за бой, ***не и пак бой!
59
1
 
4
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Защо с хиксче, защото неграмотните ***, които основно избират политиците, само такова знаят да пишат ли?
58
0
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 13 години
Еми това е номера бе, ти чак сега ли загря бе албански червен реотан.
57
5
 
6
 
! Отговори
гласоподавател преди 13 години
И като не е гласувано за кандидата на ГЕРБ ще се окаже, че този "Х" не е с правилния ъгъл между двете чертички. Е те тогава????????? Ами бюлетината е невалидна и ГЕРБ ще спечели като по татово време с 99.99%. Това е толкова ясно, защото и самите гербери разбраха, че много хора които гласуваха за тях на предишните избори няма да повторят тази си грешка. Новия им морал се видя от Калина Илбиева, Андрей Иванов и други знайни и незнайни гербери изживяващи се като тест пилоти на джипове.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На следващите избори ще гласуваме със знак "Х" и..."ГЕРБ се старае да не изгуби твърдият си електорат!
55
1
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. NQMA I DA GLASUVAM. I DA GLASUVATE I DA NE GLASUVATE, VSEKI PAT IZBORITE SE FAL6IFICIRAT. A NAI VAJNOTO E, 4E ZA OLIGOFRENI, MAIMUNI, 6IMPANZETA I VSQKAKVI DRUGI ZOO JIVOTNI, NE SE GLASUVA. ZA6TOTO TEZI JIVOTNI, ZA 21 GODINI VI NAPRAVIHA PO GOLEMI OLIGOFRENI, MAIMUNI, I 6IMPANZETA OTSAMITE TQH.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato ma**alite be nali imame 700 000 ma**asari i te taka glasuvt i sa glavniq elektorat i sq zaradi tqh i nie trq sme taka