22% за ГЕРБ и 50% за никого, ако изборите са днес

Управляващите губят 10 на сто подкрепа за година
Обновена: 9 яну 2011 19:35 | 9 яну 2011 19:35,
766
22% за ГЕРБ и 50% за никого, ако изборите са днес
Снимка: Булфото

Ново социологическо проучване сочи, че ако изборите за парламент бяха днес, за ГЕБР биха гласували 22% от избирателите. За сравнение, преди година този отговор са дали 31 на сто от анкетиранети в  изследване на агенция АССА-М.

Половината от участвалите в анкетата заявяват, че няма да гласуват за депутати, ако трябва да го направят сега.

При останалите партии доверието не се е променило значително през изтеклата година.

БСП печели подкрепата на 11 % от анкетираните, колкото и при предишната анкета на агенцията преди година.

За "Атака" днес биха гласували 3,1 на сто от участниците в проучването, а през декември 2009-а са били 3,9%.

Доверието в СДС не се е променило - 2,1 на сто, а към ДСБ расте съвсем незначително от 1,5% през 2009-а на 1,7 % в края на миналата година.

ДПС твърдо събира вота на 5 процента от избирателите, според проучването на АССА-М.

Данните от изследването говорят за повишаване на броя на песимистите по отношение на икономическата ситуация в страната.

Сегашната криза е тежка и ни връща много назад е мнението на 66 % от анкетираните през декември 2010-а. Година по-рано с това твърдение са били съгласни 56 на сто от запитаните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


766
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стъкмистиката работи на пълни обороти
27
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов не е поел нито веднъж отговорност за поне един от гафовете, които прави непрекъснато вече година и половина.
26
28
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
22-та процента за ГЕРБ автоматически се превръщат в 44, като се има предвид негласувалите, но те ще се увеличат значително в последния момент, защото никой няма да предпочете ***, турци и *** да му определят съдбините... - така, че споко ГЕРБ още 2-3 мандата...
25
11
 
15
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Изследването не включва гражданите над 60г.,заедно с тях БСП ще има поне 15%,и Боко ще козирува яко.
24
5
 
15
 
! Отговори
сако преди 13 години
Бойко към Волен на Канарските острови разцъкващи тенис :"Абе кво ли прай матряла в България? Волен :Ами коментират рейтинги ахмачетата.
23
48
 
19
 
! Отговори
анкета преди 13 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да - палец нагоре,не - палец надолу!
22
13
 
10
 
! Отговори
Васко- циганина преди 13 години
След 20 години в парламента ще се говори само на *** и турски, на говорещите български ще им назначим персонални преводачи и ще ги настаняваме в софийските гетата Младост, Люлин и Обеля
21
22
 
11
 
! Отговори
п преди 13 години
Нека сме живи и здрави до следващите избори пък тогава ще видим кой кого ,мисля че ГЕРБ ще спечели месните и президетските без проблеми ,другото е бош лав както се газва общи приказки
20
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проектът "Бойко Борисов", разработен от генералския кръг "Монтерей" за да останат червените на власт и да продължат да лапат и да ни скубят, щеше да е много успешен, но допуснаха една малка грешка - трябваше да изберат наистина човек от народа, а не един от тях - червен олигарх и човек подвизавал се във властта и по тяхно време, натрупал милиони, докато хората обедняваха. В първоначалната еуфория това не се забелязваше от доста хора, но като гледам сега май истината започва да прозира и да бъде забелязвана от все повече ГЕРБ-избиратели. Което лично мен ме радва.
19
4
 
18
 
! Отговори
НЯМА КАТАСТРОФИ... преди 13 години
БАНКИТЕ ,ПРАЩЯТ ОТ ПАРИ---ХОРАТА КУПУВАТ АПАРТАМЕНТИ ,КЕШ!!!
18
7
 
16
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
И кво казва тази статистика??? Нищо...Нарида не иска никой. Още малко Бойко ще се изравни с другите *** по рейтинг, бих казал и дела.Дали не е добра идея да променим конституцията и да разрешим чужди граждани да стават депутати. Все ми се струва че можем да си внесем някакви по читави, тук не виждам да има условия да отгледаме такива.
17
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 10 години, комунистите ще са измрели от старост и България ще потръгне напред. Но с тая котва БСП нищо добро не ни чака в близко бъдеще.
16
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радвам се, че отхраненото от бай Тошо парче се оказа тъпо и просто и се проваля постоянно.
15
8
 
33
 
! Отговори
Акциза преди 13 години
Ами ние сме си направо в политическа криза.Половин народ не вярва на никого.Както и да го гледаме това си е политическа криза отвсякъде.Тя за съжаление е много по тежка от икономическата.Самия факт, че тези хора ББ и Цв.Цв са начело и имаме очаквания към тях говори за това ,че сме дълбоко объркан народ.На ниво сме "Да дойде Ивайло".Трагедия!
14
4
 
14
 
! Отговори
полицай преди 13 години
***,всички ви мразиме,крадци сте,пък и синът на вашия шеф го задържаха колегите с крадени тръби.
13
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българинът започва да се събужда. На финала на концерта на ФСБ в НДК, Бойко Борисов беше бурно освиркан от цялата публика. Или гербописачите, сега ще кажат че и рокаджийската публика на ФСБ, един от символите на демокрацията са комунисти.Ха-ха, смешници, отивате си - това е истината ...Народът поумня и не го е страх от милиционерските ви похвати.Нищо че си гласувахте 100 млн за подслушване и се опитвате да сринете науката, културата и образованието.ИЗГОНИ ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ!
12
6
 
12
 
! Отговори
ТИЯ РЕЗУЛТАТИ ... преди 13 години
...СА ОТ СОЦ-ПРОУЧВАНИЯ,... В *** МАХАЛА У ФАКУЛТЕТО!ХАЙДЕ ДА ПРАВИМЕ ИЗБОРИ, АКО ВИ СТИСКА!!!!!НЕКА ДА СЕ ДРЪПНЕ КОСТОВ....НАЛИ Е,... БИВШ ЧЛЕН НА БКП??!ХАЙДЕ ----СПАЗАРЕТЕ СЕ С НЕГО!!!!!
11
17
 
32
 
! Отговори
Катастрофа !!! преди 13 години
За година и половина управление ГЕРБ докараха народа ни до просяшка тояга и се провалиха във всяко едно отношение !Като изключим ударното по живковски строителство на магистрали, всичко друго е катастрофа в държавата !!!
10
8
 
34
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
Обзалагам се ,че още утре НЦИОМ ще даде 35 % на ГЕРБ - а такова срутване за година и половина си е национален рекорд !Ще е интересно на Президентските и местните избори !
9
46
 
22
 
! Отговори
БСП-МАФИЯ преди 13 години
ТОВА СА ГЛУПОСТИ ИЗФАБРИКУВАНИ НА ПОЗИТАНО......ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ТОТАЛНО ,ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ...БСП Е МЪРТВА...