СРС-гейт стабилизира ГЕРБ!?!

МБМД спретна експресно "ало-ало" допитване
Обновена: 18 яну 2011 14:42 | 18 яну 2011 14:31,
856
СРС-гейт стабилизира ГЕРБ!?!
Снимка: Булфото

Още по темата
Последните политически скандали, свързани с подслушваните разговори, имат известен стабилизиращ ефект за подкрепата за ГЕРБ и правителството, коментира директорът на МБМД Мирослава Радева.

Изводите си тя вади от изследване - телефонно интервю, проведено в понеделник сред 548 пълнолетни граждани от София и областните градове.

По думите й въпреки "СРС-гейт" доверието към премиера Бойко Борисов се запазва стабилно - в рамките на 43-44%.

На въпрос дали се е променило отношението към ГЕРБ след скандалите, 35 на сто от попитаните заявяват, че и преди, и сега имат доверие на ГЕРБ, 15% - че сега нямат доверие, но преди са имали, а 5 на сто - сега имат, преди са нямали.

Позиция


Изпрати E-mail


След изследването на МБМД логично е да запитаме: възможно ли е разговор за Мишо Бирата да има известен стабилизиращ ефект за подкрепата за ГЕРБ? При подобен въпрос няма обнадеждаващ отговор: ако е да, сбъркали сме държавата. Ако е не – сбъркали сме със социологията. 

32 на сто обаче отговарят, че и преди, и сега нямат доверие на ГЕРБ.

Друг интересен аспект от изследването на МВМД – 35% от хората категорично смятат, че има кампания за дестабилизиране на правителството, за 6 на сто обаче категорично няма.

Половината от попитаните в изследването отговарят, че са проследили и са чули (чели) всички разговори, изтекли в медиите.

Голям е процентът – 44, на тези, които смятат, че има корупция във висшите етажи на властта и лично премиерът е лобирал за фирми и политически назначения.

Мирослава Радева коментира също, че скандалите "дават хляб" за опозиционните партии и сплотяват редиците на тези, които не подкрепят правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


856
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
708
2
 
14
 
! Отговори
ляльо преди 13 години
МЪКА, МЪКА, БОРИСОВ Е ПЪЛЕН *** АКО СИ МИСЛИ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ПОВЯРВА НА ТОВА ИЗСЛЕДВАНЕ. ИЗЛИШНО ПЛАЩА НА ТЕЗИ ***
707
9
 
5
 
! Отговори
Политолог преди 13 години
Преди години червените *** по същия начин се опитаха да работят Костов. Костов се затвори в себе си и така си изкара мандата. Червените *** не се променят!!За това пожелавам на Бойко БОрисов, на Цветанов, на ГЕРБ и на целия Български народ ДА ИЗДЪРЖИ!!!
706
0
 
3
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
A ako se okajat istinski..v koi ku4eski *** da navrem boiko?
705
1
 
8
 
! Отговори
ем би ем не би преди 13 години
това изследване е меко казано смехотворно, а слагачеството е национален спорт на българите
704
2
 
2
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
KRISTALINA GEORGIEVA...MIGLENA KUNEVA...I O6TE MNOGO MNOGO...KAK DA NQMA KOI?
703
5
 
5
 
! Отговори
Жозе Барозу преди 13 години
Ако тези записи НЕ са автентични и това бъде доказано, тогава Борисов трябва да навре в *** *** цялата БСП!!!
702
1
 
14
 
! Отговори
ЮРГЕН РОТ преди 13 години
Ако тези записи са автентични и това бъде доказано, тогава Борисов трябва да подаде оставка. Ако притежава дори грам политическа етика и хигиена, той разбира се трябва да се оттегли. Това е според мен повече от ясно. Всичко друго би било просто камуфлаж.А фактът, че човек може да е толкова глупав и да говори за такива неща по телефона, ме оставя, честно казано, без думи", казва в заключение германският разследващ журналист Юрген Рот.
701
0
 
4
 
! Отговори
БРАВО! преди 13 години
Сигурно са от Алексей Петров, а?
700
1
 
1
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
aKO EDIN MINISTUR SGRE6I...OSTAVKA ! aKO LEKAR SBURKA..oTNEMAT MU PRAVATA ZXA GODINA..aMI TIQ "SOCIOLOZI, DETO PROMIVAT MASOVO MOZUCI???TQH KVO?nQKOI IM PLA6TA..A OT KUDE SA PARITE?
699
8
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ - ВЪН!!! преди 13 години
Вижте се бе- червени крадливи *** - слагате минуси на постове, които подчертават, че сте крадяли НАРОДНИ пари - още веднъж показвате, че и за *** не ставате!
698
5
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Така ще , докато не излезе сериозен играч срещу Борисов и ще си затваряме очите пред тези скандали, защото няма кого друг да се избере.А пък ако на вас коментаторчета платени, които псувате не ми стойте на компютрите и да псувате всеки, ами ако разбирате толкова много и се пишете на умни направете нещо достойно, но за съжаление голяма част от българте са прости и това се показва от форумите, които гъмжат от нападки, простотии.Просто нямам думи.Не ни трябваше нито Нато, нито Европа, простаци.
697
1
 
1
 
! Отговори
гагов преди 13 години
Не е за верване.
696
12
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 13 години
Той може да е тиква, ама разрева кратуните от ДС!!!
695
0
 
3
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
POVTARQM..KRADEC SE VINAGI NO IMA6E I ZA NAS! STANI6EV OSTAVI 8 000 000.000PARI V BIUDJETA...TURSQT SE I O6TE EDNI OKOLO 3 MILIARDA...aMA NE6TO STE OGLUPELI!
694
4
 
6
 
! Отговори
PENE преди 13 години
Важно е , когато има такива "изследвания" и те се оповестяват публично - а не са за лично ползване - да се посочва ясно , по чия поръчка е изготвено "проучването " ! ! ! Тук е ЯАСНО , че е поръчано от ГЕРБ - ИНАЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЯХА ДА СА МНОГО РАЗЛИЧНИ ! ! !На феновете на Тиквата , нали им е ясно , че тая лелка Мира Радева , и пръста няма да си мръдне , ако няма кой да й плати ! ! ?
693
0
 
5
 
! Отговори
хаху преди 13 години
До кога,все така ще я караме-до кога,до кога,до кога?
692
10
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 13 години
Червените, които крадоха 45+20 години, които направиха хотели на морето и вили около язовирите се пукат от яд.Браво, Борисов!!!!
691
1
 
3
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
ETO TI Q ISTINATA...I NAPTRED SE KRADE6E NO OSTAVA6E NE6TO I ZA VSI4KI NAS!! TEZI SA NENASITNI I NE DAVAT NI6TO NA NIKOI...
690
2
 
3
 
! Отговори
zabludeniq преди 13 години
Gledah q tazi Miroslava po Kanal 3.Po-golqma izlagaciq ne bqh vijdal.Kade gi pravi tezi anketi-na lunata li?Mnogo golqma izlagaciq!
689
2
 
2
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
i ZA TVA KAKVA TEHNI4ESKA EKSPERTIZA E NUJNA? vSI4KI V KAU6A I DA PI6AT OBQSNENIQ!