Борисов зачете листче с мотиви

В НС започна обсъждането на вота на доверие
Обновена: 20 яну 2011 10:12 | 20 яну 2011 10:10,
473
Борисов зачете листче с мотиви
Снимка: Булфото

Под строй целият кабинет на ГЕРБ дойде в парламента за разискванията и гласуването на вот на доверие на правителството.

То беше поискано от премиера Бойко Борисов в разгара на скандала със изнесените СРС-та.

Министър-председателят защити решението си пред депутатите, като изчете листче с мотивите, обсъдени на МС и огласени още в сряда.

Той заяви, че мерките, които се прилагат, за да разруши кръгове, които години наред са източвали държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Целта според Борисов е да се дискредитира политиката на управление на ГЕРБ и доверието към него.

"За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на народните представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели", посочи още премиерът.

По заръка на Борисов министрите от кабинета започнаха да взимат думата да защитават водената от тях политика в отделните сектори.

На заседанието на кабинета те бяха инструктирани от премиера да се подготвят с кратки изявления.

Вотът на доверие ще се гласува поименно, решиха в началото на заседанието депутатите, като приеха предложението на ГЕРБ.

Още по темата

Всеки народен представител ще трябва да става прав на място и да казва как гласува – „за”, „против” или „въздържал се”.

Очаква се в крайна сметка Борисов да получи доверие.

Депутатите от Синята коалиция най-вероятно ще гласуват „въздържал се”, тъй като поставиха изисквания, които няма да бъдат изпълнени от кабинета.

Очаквано от ДПС и БСП вече заявиха, че ще гласуват „против”, а ГЕРБ и „Атака” – „за” вота на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
21
 
36
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Разбира се, че депутатите трябва да гласуват поименно , за да се знае от цялото общество у нас кой как е глусувал и какво всъщност защитава, защото в противен случай още утре може някой чичко с черен шлифер и каскет да занесе някоя флашка в ' галерия ' , на която да има запис, че повечето от депутатите ' били ' против кабинета ' Борисов ' !
25
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 24 абе май е! за съжаление...
24
32
 
48
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
ГЕРБ ПОБЕДА!
23
24
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мен ме интересува единствено, кога ще си подаде оставката. България не е бирено-бананова република, а европейска страна. Като такава, е крайно време да се възприеме, като норма европейския морал в политиката.
22
15
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А излиза, че Мишо Бирата бил с кредит от 2млн към СИБАНК, теглен няколко месеца след като Борисов идва на власт!
21
31
 
41
 
! Отговори
Gen преди 13 години
Интересно ми е защо толкова хора не одобряват това което казах - много ясно, че ще им мине вота - ГЕРБ гласуват като при тато 99 за и един без мнение. Те без Бойко просто не съществуват така или иначе. А дори и да си замине той кой дойде бе? Станишев и Доган? Или Костов? Или кликата на шизофренията - Волен и Яне? Това е реалната ситуация в БГ - може да не ни харесва ама тези си ги имаме и си ги избираме.
20
15
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Циркът започна !Публиката е по местата си,а клоуните са строени отпред!!!Защо не искат вот на доверие от народа???????Нали щеше да си подаде отставката ?...И за цялото представление плаща народа,понеже се излъчва по БНТ!!!
19
54
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поздравления г-н Борисов!народа е с вас!
18
11
 
61
 
! Отговори
niakoi si преди 13 години
Ако имаше сега някой да им даде по едно верту ми е интересно колко от герб щяха да са в парламента
17
14
 
68
 
! Отговори
Чавдар преди 13 години
Айде вожда другаря ББ инструктира и строи пионерската чета в прави редици гласно да изкаже вота си. Защо бре другарю ББ след като сте тооолкова сигурен в любовта народна и депутатска към Вас не взехте поне 1 демократично и нормално решение да се гласува анонимно.Защото знаете, че ако е така ще се издъните и това ще е камъчето което ще Ви катурне тотално. Ние искаме демокрация, а не диктато-полицеиско управление, от агент Буда-ББ. Страха е голямо шубе, но края идва със страшна сила към Вас.
16
24
 
32
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Това мойто е до номер 2 ....
15
32
 
33
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Като гледам тебе те е смазало битието .... мене не ме е.... и виж за какъв *** става въпрос си ... резюмираш с "жалко" .... аз резюмирам с " е сега ви се е** майката " и отивам да си свърша работата ... докато чакаш някой да ти оправя нещата така ще е - ЖАЛКО ... САМО ЧЕ ЖАЛКИ СТЕ ВСИЧКИ КАТО ТЕБЕ
14
17
 
77
 
! Отговори
Дени преди 13 години
"Всеки народен представител ще трябва да става прав на място и да казва как гласува за, против или въздържал се."Партиен конгрес на БКП . Точно като послушни ученички ще сведат глави и ще се преклонят пред своя гуру. Това ако е демокрация ............
13
18
 
82
 
! Отговори
123 преди 13 години
МАЛЕЕЕЕЕ ТОВА И ПО ВРЕМЕТО НА ТОТАЛИРИЗМА НЕ ГО Е ИМАЛО - ДА СТАВАТ ДЕПУТАТИТЕ И ПО ИМЕНО ДА СЪОБЩАВАТ КАК ГЛАСУВАТ!КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА!?ТОЗИ УСЕЩА ЛИ СЕ ЧЕ ИСКА ВОТ НА ДОВЕРИЕ ОТ СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНИТЕ СИ ***!УЖАСССССССС!ДАНО ДА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ЕВРОПА ЗА ДА ВИДЯТ ТЪПИЯ НИ БАЛКАНСКИ НРАВ!!!
12
47
 
45
 
! Отговори
Ilian Iliev преди 13 години
Аз пък не съм на това мнение. В крайна сметка това е нормална парламентарна процедура. Аз лично приветствам регламентираните действия. Поздравления за правилния ход.
11
15
 
78
 
! Отговори
sasho преди 13 години
Да изгоним мутрите и мутресите от политиката !!
10
19
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Депутатите от Синята коалиция най-вероятно ще гласуват въздържал се, тъй като поставиха изисквания, които няма да бъдат изпълнени от кабинета."Мдаааа ... опозиция на думи, на дела ръка за ръка с Борисов!
9
23
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другарю Борисов, държете се поне един път като мъж, а не като до сега като евтина повлекана и си подадете оставката, това е най-доброто решение за България и впоследствие и за вас!
8
11
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя па Вежди се сети ,че е турчин....смех!Чак Бойко си излезна от залата...
7
17
 
97
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Оооо, той може да чете! Сега ще му се вдигне поне с 5 пункта рейтинга сред малцинствата.А най-мразя когато ми каже някой "Няма алтернатива" ВИНАГИ ИМА АЛТЕРНАТИВА!Когато не става с добро, ще стане с лошо. Ако хората излизат на площада всеки път когато искат да ги наведат и няколко депутати изядат боя пред парламента ще е малко по-различно.Никога не съм разбирал защо уважаване и дори се държим като с богове с някакви администратори, които единствената им работа е да ни слушат.