Борисов зачете листче с мотиви

В НС започна обсъждането на вота на доверие
Обновена: 20 яну 2011 10:12 | 20 яну 2011 10:10,
473
Борисов зачете листче с мотиви
Снимка: Булфото

Под строй целият кабинет на ГЕРБ дойде в парламента за разискванията и гласуването на вот на доверие на правителството.

То беше поискано от премиера Бойко Борисов в разгара на скандала със изнесените СРС-та.

Министър-председателят защити решението си пред депутатите, като изчете листче с мотивите, обсъдени на МС и огласени още в сряда.

Той заяви, че мерките, които се прилагат, за да разруши кръгове, които години наред са източвали държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Целта според Борисов е да се дискредитира политиката на управление на ГЕРБ и доверието към него.

"За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на народните представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели", посочи още премиерът.

По заръка на Борисов министрите от кабинета започнаха да взимат думата да защитават водената от тях политика в отделните сектори.

На заседанието на кабинета те бяха инструктирани от премиера да се подготвят с кратки изявления.

Вотът на доверие ще се гласува поименно, решиха в началото на заседанието депутатите, като приеха предложението на ГЕРБ.

Още по темата

Всеки народен представител ще трябва да става прав на място и да казва как гласува – „за”, „против” или „въздържал се”.

Очаква се в крайна сметка Борисов да получи доверие.

Депутатите от Синята коалиция най-вероятно ще гласуват „въздържал се”, тъй като поставиха изисквания, които няма да бъдат изпълнени от кабинета.

Очаквано от ДПС и БСП вече заявиха, че ще гласуват „против”, а ГЕРБ и „Атака” – „за” вота на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как си пролича, че обедната почивка на герберите-комунисти е свършила
325
9
 
34
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Е, Дан , имах малко работа .Не мога да пиша непрекъснато тук . Все пак плащам данъци и осигуровки от джоба си ,така ,че трябва и пари да се изкарват. Нямаше хляб ,защото зърното се изнесе и сега отивам натам .Добре ,че има много частници и може би няма да се стигне до това нямане ,но на каква цена.Това е все пак държавна политика. Не мисля ,че няма умни и кадърни хора в тази държава .Та Премиерът ли е най-великия и няма друг като него. Заблужават хората с това ,че нямало алтернативи .Има
324
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ваньо Танов е подслушван по официално разрешените от съда специални разузнавателни средства, разписани от вътрешния министър Цветан Цветанов. Те са били по сигнал за участие в контрабандна схема, която обаче не се е потвърдила и в 10-дневния законов срок СРС-тата са били унищожени.ТАНОВ АКО СИ МЪЖ ОТИДИ В ПАРЛАМЕНТА И КАЖИ ИСТИНАТА , ЗАСТАНИ ЗАД СТРАНДЖЕВ.СТРАНДЖЕВ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО Е ИЗНЕСЕНО Е ИСТИНА И ЦЕЛИЯ НАРОД ГО ЧУ , ОТИДИ БЕ ЧОВЕК ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЕ БЛАГОСЛАВЯ И ЩЕ ТЕ НОСИ НА РЪЦЕ.
323
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе поне бой искам да стане днес беее!Цял ден ги зяпам и няма бой.Кръв трябва!
322
13
 
34
 
! Отговори
баба Пена преди 13 години
Не ни занимавайте с ченгезчийски приказки.Най-достойни за тях са бившите комуности които създадоха доносите и все още ги използват.Бойко е най-честният мивнистър-председател до сега и това ви кара да се вбесявате и всичко правите да го изкарате и той да е маскара като вас но народът вижда какво парви Бойко за България и как се гушихте вие !
321
8
 
33
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Дан , честно да ти призная ,тези минуси и плюсове не ме интересуват и това е нещото ,което не гледам .Важното е съдържанието . Вчера имаше анкета в сайта на бтв и познай колко беше достоверна ,защото колкото пъти влизах толкова пъти гласувах. Така ,че не обръщай внимание на това ,а гледай настроенията на хората и най-вече действителността. Защото ако аз и ти живеем добре ,това не означава ,че хората са доволни .И не те са виновни ,че няма работа ,а водената политика.
320
8
 
36
 
! Отговори
Наско до Dan преди 13 години
Ти започна темата с аргументите и се изцепи!Пич виж как Борисов се изплаши да каже как точно ''той е увеличил пенсиите"! Как си седя и се хилеше изчервен!Щото каза ''Аз увеличих...'' и оня му вика ''айде излез и кажи как стана това!''Гледай парламента и слушай аргументи!
319
9
 
33
 
! Отговори
Dan до Дени преди 13 години
А извинявай! Добре кой искаш да е на власт и извинявай но протестите които са в момента нямат нищо общо с тези по времето на Виденов, а зърното...моля те по времето на Виденов нямаше два дена хляб в София!
318
11
 
33
 
! Отговори
Dan до Дени преди 13 години
Нещо ми изчезна или не искаш да кажеш дали си съгласна с примерите за Луканов Виденов, и Станишев!? Нищо де не се притеснявай той и Бай Кольо дето си играе с думите като жунгльор от два дена ми бяга от един въпрос!Така,че съм свикнал като задам конкретен въпрос да ми отговарят -А пък вие си биете ***...или изобщо да не им отговарят!
317
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ваньо Танов е подслушван по официално разрешените от съда специални разузнавателни средства, разписани от вътрешния министър Цветан Цветанов. Те са били по сигнал за участие в контрабандна схема, която обаче не се е потвърдила и в 10-дневния законов срок СРС-тата са били унищожени.БРЕЙЙ БОЙКО , ЦЕЦО КОГА УСПЯХТЕ БЕ..... СЕГА СТРАНДЖЕВ ЛИ Е НАРЕД ????? УЖАС ЗА ТОВА Е ТОЗИ ЦИРК , ВСИЧКО Е ИСТИНА
316
8
 
35
 
! Отговори
EKO преди 13 години
ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗЪМА В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ВНОГО ЛОЗУНГИ, КОИТО МАЙ И СЕГА СА ВАЛИДНИ.Отиде в цирка и ще видите следния текст:" ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ - НАЙ-ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ЦИРК".В пицекомбината в Костинброд:" ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ - ГОЛЕМИ ЯЙЦА".В Леденика - мездра:" ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ - ГОРЧИВА БИРА".В завода за ножове в Габрово - където кмет е ГЕРбер:" ЗА НАШИЯТ ВОЖД - ЩЕ ПРИГОТВИМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ НОЖ".
315
8
 
34
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Дан , съгласна съм ,че имаше хаос и точно за това Виденов си отиде .Но не правиш ли аналогия със сегашното положение. Пак протести ,пак инфлация и пак проблеми със зърното. И аз не искам предишните ,но и сегашните ,защото година и половина не е малко време за полгане на условия и въвеждане на правилаКуп лобистки закони , куп далавери .Вземи само смените на министри .Та как така не се намери един читав около Премиера.Та как никой не понесе отговорност .Знаеш ли ,тия са като ония .
314
8
 
32
 
! Отговори
Dan до Дени преди 13 години
И както казах и по-долу само минуси , това да не признаеш, че при Луканов и Виденов е било по-зле и да ми слагаш минус само комунист може да го направи,нормален човек поне ще се въздържи от слагане на каквато и да е оценка , за това впечатлението, че тук пишещите против правителството са комунисти надделява, моите уважения към всеки друг не съгласен с правителствената политика! На мен не ми пука колко минуса ще имам аз си казвам мойто мнение и си го защитавам!
313
17
 
33
 
! Отговори
Dan до Наско преди 13 години
Аз не съм казвал, че разбирам от политика и новините ги гледам с едно око, но в твойте и двете изказвания освен обидата, че съм *** и няма нищо ама нищо конкретно гледай простотията каква простотия по-точно, тази че развяха жълт вестник като знаме ли ? Е не ми се гледа отвращава ме!
312
9
 
42
 
! Отговори
а-ъаа преди 13 години
Дедо Гаджа,хитър *** е оня-ваньо,чуди се какще намаже от патардията!
311
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ ВИЕ 120 и не знам колко си депутати - вразумете се какво правите - всичко в записите е 1000 % истина, какво и кого се мъчите да прикриете.ПО ТОЗИ НАЧИН ВИЕ СТАВАТЕ СУЪЧАСТНИЦИ НА СЪЩИЯ ТОЗИ ЧОВЕК. НА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ В ОСТАВАЩИТЕ ВИ 6 МЕСЕЦА - ДА СМАЧКАТЕ ОПОЗИЦИЯ , ИНАКОМИСЛЕЩИ ХОРА И ДА ПРИКРИЕТЕ ВСИЧКО КОЕТО ИЗВЪРШИХТЕ.ОТ УТРЕ ЛИ ПОЧВАТЕ ?????
310
8
 
40
 
! Отговори
Сидеров преди 13 години
Цеци,шефа ми обеща три от твоите мезонети,айде по бързо да ми ги освободиш,че ми требват спешно.
309
20
 
37
 
! Отговори
Dan до Дени преди 13 години
Аз не съм герберист и много пъти съм го доказвал, Против това Цветанов да е президент, няма да гласувам за него ако той е кандидат, против Желева от самото начало бях, против лобирането за ГМО бях, но ми е ясно, че това което са го обещали няча как да стане за една година управление с постоянни саботажи - онази от Земеделското Министерство в крайна сметка се оказа назначена от предишният кабинет! Както и да е аз не искам комунистите да идват на власт и за това подкрепям но не безрезервно ГЕРБ!
308
21
 
33
 
! Отговори
Мечо преди 13 години
Ми гледам сеира на тъпите ***.
307
10
 
34
 
! Отговори
do 326 преди 13 години
ти вероятно предсказа няколко коментара напред